Θεανώ Βρέντζου-Σκορδαλάκη: Να σταθούμε απέναντι σε κάθε μορφή βίας και εκμετάλλευσης των γυναικών

Petite Perle 300×250

Μήνυμα της Εντεταλμένης Περιφερειακής Συμβούλου Κοινωνικής Πολιτικής Περιφέρειας Κρήτης και Αναπληρώτριας Προέδρου της Περιφερειακής Επιτροπής Ισότητας Κρήτης Θεανώς Βρέντζου-Σκορδαλάκη για την Ημέρα της Γυναίκας

Με την ευκαιρία του σημερινού εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας της Γυναίκας, η  Εντεταλμένη Περιφερειακή σύμβουλος  Κοινωνικής Πολιτικής της Περιφέρειας Κρήτης και Αναπληρώτρια Πρόεδρος της Περιφερειακής Επιτροπής Ισότητας Κρήτης Θεανώ Βρέντζου- Σκορδαλάκη, απευθύνει το παρακάτω μήνυμα:

Η σημερινή παγκόσμια ημέρα της Γυναίκας είναι αφιερωμένη σε όλες τις γυναίκες του κόσμου που συνεχίζουν να δίνουν καθημερινά μικρούς αλλά και μεγάλους αγώνες. Αγώνες επιβίωσης μέσα σε μια δύσκολη οικονομικά συγκυρία, αλλά και αγώνες ισότητας. Σήμερα τιμάμε τη γυναίκα ως μητέρα, σύζυγο, σύντροφο και εργαζόμενη, για την ανιδιοτελή προσφορά της στην οικογένεια και στο κοινωνικό σύνολο.

Τη γυναίκα που παρά το γεγονός ότι έχει επιφορτιστεί με πολλαπλούς ρόλους, καταφέρνει να ανταποκρίνεται σε όλους, συνεισφέροντας σε όλους τους τομείς της δημόσιας ζωής.

Παρά το γεγονός ότι υπάρχει πρόοδος τα τελευταία χρόνια στην ισότητα των φύλλων οι γυναίκες  εξακολουθούν να αντιμετωπίζουν ανισότητες σε πολλούς τομείς.

Παράλληλα στη σημερινή εποχή της οικονομικής  κρίσης και της ανεργίας η γυναίκα βρίσκεται αντιμέτωπη με πολλά και ποικίλα προβλήματα, γίνεται αντικείμενο εκμετάλλευσης και θύμα βίας. Χρέος όλων  μας, να τις στηρίξουμε και  να σταθούμε απέναντι σε κάθε μορφή βίας και εκμετάλλευσης των γυναικών.

Καθήκον κάθε κοινωνίας και κάθε ανθρώπου είναι  να τιμά και να σέβεται τη γυναίκα, να της εκφράζει ευγνωμοσύνη και σεβασμό , αναγνωρίζοντας την προσφορά της.

Εκφράζω ολόψυχα τις θερμότερες ευχές μου σε όλες τις γυναίκες του κόσμου!  Χρόνια πολλά στη μάνα, στην σύζυγο , στην  κόρη, στην αδελφή, στην  εργαζόμενη.

Υγεία - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ