Οι 16αρηρες στο Γάζι διαπρέπουν και επιχειρηματικά

Petite Perle 300×250

Οι μαθητές της Α΄ Λυκείου Γαζίου από το μάθημα μπήκαν… στη δουλειά

Της Κορίνας Καφετζοπούλου

Ο ένας είχε ταλέντο στην οργάνωση της επιχείρησης, ο άλλος στην προώθηση του προϊόντος, ο άλλος στο σχέδιο και οι υπόλοιποι στις χημικές ενώσεις.

Όλοι η ομάδα όμως είχε την ίδια ιδέα.

Να στήσει μια επιχείρηση, που θα έχει "βάση" την ελιά.

Αφού έγινε η συμφωνία ως προς αυτό, όλα τα άλλα ήταν εύκολα.

Οι 16αρηδες του Λυκείου Γαζίου, με εντατική δουλειά και μεθοδικότητα, έφτιαξαν τη δική τους επιχείρηση ξεπούλησαν την πρώτη παρτίδα των προϊόντων τους, μπήκαν ξανά στην παραγωγή και έφτασαν στο σημείο να έχουν δικό τους περίπτερο στην 19η Έκθεση Γυναικείας Επιχειρηματικότητας, που είναι σε εξέλιξη στην πλατεία Ελευθερίας.

Η παρουσίαση των προϊόντων τους που έχει βάση την ελιά, όπως κρέμες, σαπούνια, διακοσμητικά κ.ά, έγινε το βράδυ της Δευτέρας.

Μαζί τους και οι καθηγητές, που τα θαύμαζαν περήφανοι.

Οι μαθητές εκτός από το επιχειρηματικό ταλέντο, έχουν και καλλιτεχνική φλέβα, και το απέδειξαν όταν ανέβηκαν στη σκηνή, τραγουδώντας και δικά τους τραγούδια.

Δράση με κοινωνικό χαρακτήρα

Η τάξη της Α' Λυκείου του ΓΕΛ Γαζίου, δεν θα μπορούσε να φτάσει σε αυτό το επίπεδο αν δεν είχε την καθοδήγηση της καθηγήτριας Ελένης Κορακάκη.

Όπως εξήγησε μιλώντας στη "Φωνή Μαλεβιζίου", οι μαθητές της, υλοποίησαν το πρόγραμμα του Υπουργείου Παιδείας για τη "Μαθητική Εικονική Επιχείρηση".

Έτσι, από το μάθημα επιλογής για τη διαχείριση των φυσικών πόρων, οι μαθητές της Α' Λυκείου έφτασαν στο σημείο να φτιάξουν τη δική τους επιχείρηση. Τα παιδιά ήταν τόσο ενθουσιασμένα, που δούλευαν αρκετές ώρες εκτός μαθήματος, για να φτιάξουν τα προϊόντα τα οποία έχουν άδεια από το Υπουργείο Παιδείας και είναι κατάλληλα προς χρήση.

Η κ. Κορακάκη άλλωστε είναι χημικός και όλες οι συνταγές ήταν δικές της.

Το ενδιαφέρον αυτής της ιστορίας, είναι ότι οι μαθητές με πλήρη επίγνωση των δυνατοτήτων και ικανοτήτων τους, κατάφεραν να συνεργαστούν και να κάνουν ορθή κατανομή ρόλων.  

Επιπλέον, η δράση έχει κοινωνικό χαρακτήρα και όλα τα έσοδα θα διατεθούν στα παιδικά χωριά SOS.

Τα παιδιά που συμμετείχαν σε αυτή την αξιόλογη προσπάθεια είναι:

Τραγούδι μουσική:
Μουντουφάρη Α., Σωκιανού Ε., Μουντουφάρη Α.
Μαθητές που συμμετέχουν στο πρόγραμμα:Αλμάνι Δ., Αποστολάκη Μ., Καπανταϊδάκης Μ., Μακρυπόδης Α., Μανουσάκης Σ., Μιχαλίτση Α., Μουντουφάρη Α., Μπαγκέρη Μ., Μπάγκη Ε., Μπάγκης Γ., Μπαλούρδος Χ., Παπαστεφανάκη Μ., Πεδιώτης Ν., Πλαϊτης Σ., Σακουλάκη Ε., Τζανάκη Ε., Τζανή Ε., Χαιρέτης Ι.
Υπεύθυνη καθηγήτρια:Κορακάκη Ελένη
Συμμετέχοντες καθηγητές :

Στεφανίδης Νικόλαος – Υποδιευθυντής

Κωστάκης Ιωάννης – Διευθυντής

Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ