Έργα σταθμός στο Παλαιόκαστρο

Petite Perle 300×250

Μπαίνουν οι βάσεις για αντιπλημμυρικά και βιολογικό μετά τη  συνάντηση του Δημάρχου με  τους τοπικούς φορείς. 

Σαφή χρονοδιαγράμματα για τα έργα μείζονος σημασίας στο Παλαιόκαστρο που διεκδικεί χρόνια η περιοχή έλαβαν τα μέλη του Πολιτιστικού Συλλόγου Παλαιοκάστρου κατά τη διάρκεια συνάντησης που είχαν με το Δήμαρχο, την Τετάρτη (05-12-2012).
Σε αυτήν τη συνάντηση ήταν παρόντα, μεταξύ άλλων, τα στελέχη της ΔΕΥΑΜ, ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών και στελέχη της υπηρεσίας, όπως επίσης και ο μελετητής του έργου.

Η συνάντηση διήρκησε αρκετή ώρα και κατά τη διάρκειά της δόθηκαν όλες οι απαντήσεις πουαφορούν στο στρατηγικό σχεδιασμό του έργου, τα εμπόδια που συνάντησε και τηνκαθυστέρηση στις διαδικασίες που άπτονται σε υπηρεσιακά και γραφειοκρατικάζητήματα.

Η είδηση που προέκυψε είναι ότι τις αμέσως επόμενες ημέρες θα υπογραφεί η ανάθεση μελέτης για ένα πακέτο έργων προϋπολογισμού περίπου 4.000.000 ευρώ, όπως είπε, μιλώντας στη "Φωνή του Μαλεβιζίου" ο δήμαρχος κ. Κώστας Μαμουλάκης.
 Όπως διευκρίνισε ο διευθυντής της ΔΕΥΑΜ Γιώργος Κουγιουμουτζάκης, η μελέτη περιλαμβάνει τα έργα της αντιπλημμυρικής προστασίας, την αποχέτευση, το βιολογικό, το αντλιοστάσιο, τη δεξαμενή διάθεσης, τα δίκτυα άρδευσης και μερική ανάπλαση της πλατείας μπροστά στην παραλία.

Υπενθυμίζεται ότι πρόκειται για την επικαιροποίηση των μελετών που έγιναν πριν από μερικά χρόνια για την κατασκευή του βιολογικού καθαρισμού καθώς και για την κατασκευή δικτύου όμβριων υδάτων και ακαθάρτων, με τη συμπλήρωση και των νέων έργων.

Στόχος είναι να συνδεθεί ο παλιός βιολογικός με το νέο και το νερό που θα παράγεται, κατόπιν τριτοβάθμιας επεξεργασίας, να καλύψει τις ανάγκες της άρδευσης της ευρύτερης περιοχής, ενώ θα μπορεί να χρησιμοποιηθεί και για δασοπυρόσβεση.

Στιγμιότυπο από τη συνάντηση που έγινε στο γραφείου του Δημάρχου 

Τα χρονοδιαγράμματα

Η υποχρέωση του μελετητή είναι η μελέτη να είναι έτοιμη Μάιο, αλλά όλο το πακέτο των έργων θα είναι έτοιμο από τη ΔΕΥΑΜ τον ερχόμενο Σεπτέμβριο.
Βέβαια, βασική προϋπόθεση είναι να εξευρεθούν πόροι για την κατασκευή των έργων.

Τις επόμενες ημέρες θα έχει τοποθετηθεί και μια απαραίτητη αντλία που λειτουργεί βοηθητικά στο φίλτρο διασφάλισης ποιότητας νερού. Παράλληλα, δημοπρατήθηκε το έργο επέκτασης δικτύου από Παλαιόκαστρο ως θέση Πλακούρα, προϋπολογισμού 70.000 ευρώ. Επιπλέον, έχει ολοκληρωθεί άλλη μία μελέτη ύψους 662.000 ευρώ που αφορά στην αντικατάσταση αγωγού από την περιοχή Τρεις Εκκλησιές ως και το Παλαιόκαστρο.

Να σημειωθείτέλος ότι, σύμφωνα με την ενημέρωση του κ. Μαμουλάκη, άναψε από το ΚΑΣ τοπράσινο φως, για την ανάδειξη του Πύργου, ενώ σύντομα ολοκληρώνεται ο δρόμος Παλαιόκαστρο- Ροδιά. 

Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ