Η αντίδραση των γονέων του 2ου Νηπιαγωγείου Γαζίου δρομολόγησε λύσεις

Ένα αποτσίγαρο που έβαλε στο στόμα του (!) ένα μικρό παιδί που φοιτά στο 2ο Νηπιαγωγείο Γαζίου στο Πολύδροσο ήταν η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι της οργής των γονιών, που επισκέφθηκαν το δήμαρχο Μαλεβιζίου Κώστα Μαμουλάκη, ζητώντας επειγόντως λύση στα προβλήματα που αντιμετωπίζει το σχολείο.

Ο μαθητής βρήκε τη γόπα στον προαύλειο χώρο και δίπλα και μια συσκευασία από γάλα, που ευτυχώς δεν πρόλαβε να πιει, διότι μέσα είχε κάποιος ουρήσει(!) και φρόντισε να την πετάξει και αυτή μέσα στη μικρή αυλή του νηπιαγωγείου. Η αυλή του σχολείου ενίοτε μετατρέπεται σε σκουπιδότοπο και όσο και να καθαρίζουν οι δασκάλες, κάτι μπορεί να ξεφύγει, όπως έγινε και στην προκειμένη περίπτωση.
∆υστυχώς, με τέτοιου είδους συμπεριφορές δεν μπορεί να τα βάλει κανείς, οι γονείς ωστόσο ζήτησαν να γίνει μελέτη για την καλύτερη περίφραξη του χώρου, πιθανότατα με πιο ψηλά κάγκελα, για να αποτραπεί η εύκολη είσοδος στο σχολείο, αν και πολλοί μπαίνουν από την ταράτσα, μιας και το σχολείο είναι ισόγειο. Τα χαμηλά κάγκελα είναι παγίδα, όμως, και για τα μικρά παιδιά, διότι με τις ρόδες που έχουν μέσα στην αυλή ως παιχνίδι -το μόνο που υπάρχει- σκαρφαλώνουν με κίνδυνο να πέσουν από ύψος στο γειτονικό γήπεδο.
Μετά την επίσκεψη στο γραφείο του ∆ημάρχου αντιπροσωπείας των γονέων του σχολείου τις προηγούμενες ημέρες, ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Μανώλης Παπαδομανωλάκης επισκέφτηκε το χώρο και εξεπλάγην από την εικόνα που είδε.
Αφού συνομίλησε με τους εκπαιδευτικούς, τους γονείς και τον πρόεδρο των Εργατικών Κατοικιών στο Πολύδροσο Σταύρο Λουλαδάκη, αποφασίστηκε να λάβουν δράση από κοινού, για να μπει μια τάξη στα πράγματα, ακόμα και με το ακραίο μέτρο των περιπολιών από τα ίδια τα μέλη του συλλόγου του Πολύδροσου, για την αποτροπή της εισόδου των εξωσχολικών τις βραδινές ώρες μέσα στην αυλή.
Εκτός από τις περιπολίες, αποφασίστηκε να μπει ένας προβολέας.

Άμεση κινητοποίηση

Η κινητοποίηση της ∆ημοτικής Αρχής μετά την αντίδραση των γονέων του 2ου Νηπιαγωγείου Γαζίου στο Πολύδροσο ήταν άμεση. Επισκευάστηκαν τα κλιματιστικά για να μην κρυώνουν τα παιδιά ενώ βάφτηκε και το ταβάνι. Το επόμενο βήμα είναι να αλλαχθούν οι τουαλέτες του σχολείου και το δάπεδο.
Οι μηχανικοί του ∆ήμου, επίσης, θα αναλάβουν την εκπόνηση μελέτης για την περίφραξη του χώρου.
Μετά την αντίδραση των γονέων υπήρχαν συγκεκριμένες δεσμεύσεις από τους αρμόδιους αντιδημάρχους Παιδείας Μανώλη Παπαδομανωλάκη και Τεχνικών Έργων Άρη Σαλούστρο. Επιπλέον, οι γονείς θα προχωρήσουν στη σύσταση Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων.
Οι γονείς των 37 παιδιών είναι αποφασισμένοι να αλλάξουν την εικόνα του σχολείου σε συνεργασία με τις δασκάλες και τη στήριξη της ∆ημοτικής Αρχής.

ΣΑΛΟΥΣΤΡΟΣ ΑΡΗΣ 336×280
ΚΟΚΚΙΝΑΚΗΣ 336×280
Ροή ειδήσεων - Τελευταία Νέα
ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ