Στο νοσοκομείο παιδιά και γονείς μετά τη γιορτή στο Λύκειο Γαζίου

Petite Perle 300×250

Σπασμένη λάμπα του γυμναστηρίου εικάζεται ότι προκάλεσε οφθαλμολογικά εγκαύματα!

Ένα περίεργο περιστατικό έχει αναστατώσει το Λύκειο Γαζίου, τον Πολιτιστικό Σύλλογο Γαζίου και έχει κινητοποιήσει και το Δήμο Μαλεβιζίου.

Αρκετά παιδιά και γονείς που συμμετείχαν στην γιορτή που  έγινε την Κυριακή το απόγευμα  από τον πολιτιστικό σύλλογο Γαζίου στο γυμναστήριο του  Λυκείου Γαζίου, παραπονέθηκαν για ενοχλήσεις στα μάτια αλλά και κοκκινίλες στο δέρμα. Ορισμένοι γονείς με τα παιδιά τους επισκέφθηκαν το νοσοκομείο που εφημέρευε  το ίδιο βράδυ  και άλλοι πήγαν τη Δευτέρα στο νοσοκομείο αλλά και σε ιδιώτες γιατρούς.

Η διάγνωση σύμφωνα με την πρόεδρο του Πολιτιστικού Συλλόγου Γαζίου Ελένη Ξυλούρη που μίλησε στη «Φωνή του Μαλεβιζίου»- σύμφωνα με τα όσα είπαν  γονείς που ήρθαν σε επαφή μαζί της για να την ενημερώσουν για το γεγονός –  ήταν οφθαλμολογικά εγκαύματα.
Πως  έγινε όμως αυτό και γιατί ενοχοποιείται η σπασμένη λάμπα που είναι μέσα στο γυμναστήριο  και όχι τα καλλυντικά που φορούσαν τα παιδιά ; Απαντώντας στη σχετική ερώτηση η κ. Ξυλούρη είπε: «Τα καλλυντικά αρχικά τα σκεφτήκαμε και εμείς. Ωστόσο πέρα από το γεγονός ότι κάθε παιδί έχει τα δικά του και τα χρησιμοποιεί για τις παραστάσεις, όσοι εκδήλωσαν τα συμπτώματα από την εικόνα που έχουμε καθόντουσαν σε συγκεκριμένη θέση μέσα στο γυμναστήριο. Επιπλέον εκτός από τα παιδιά ενοχλήσεις είχαν και γονείς. Οπότε δεν μπορούμε να ενοχοποιήσουμε τα καλλυντικά.
Δεν μπορούμε όμως ακόμα να ξέρουμε με ακρίβεια ποια είναι τα αίτια. Εικάζουμε ότι ίσως οι ενοχλήσεις αυτές να οφείλονται στην ακτινοβολία της σπασμένης λάμπας. Ενημερώσαμε τον αρμόδιο αντιδήμαρχο Μανώλη Παπαδομανωλάκη έχει ενημερωθεί και το σχολείο και αναμένουμε τις απαντήσεις που θα προκύψουν μετά την αυτοψία των ηλεκτρολόγων».

Η κατάσταση της υγείας  όσων εμφάνισαν τα ίδια συμπτώματα ευτυχώς δεν συντρέχει καμία ανησυχία ωστόσο το θέμα δεν έχει λήξει. 

Κλιμάκιο ηλεκτρολόγων τόσο του Δήμου αλλά και  του εργολάβου που έχει  ολοκληρώσει  το κτήριο θα επισκεφθούν το γυμναστήριο την Τρίτη το πρωί για να δουν τι ακριβώς συμβαίνει.

Με αγωνία αναμένει τις απαντήσεις και ο Λυκειάρχης κ. Γιάννης Κωστάκης που δεν έκρυψε την έκπληξή του για το περιστατικό.

Η γιορτή του Πολιτιστικού Συλλόγου Γαζίου έγινε στην αίθουσα του γυμναστηρίου του Λυκείου Γαζίου. Όσοι εμφάνισαν τα συμπτώματα καθόντουσαν σε συγκεκριμένο μέρος. Σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο Παιδείας Μανώλη Παπαδομανωλάκη το  γυμναστήριο θα παραμείνει κλειστό μέχρι να γίνει αυτοψία από ηλεκτρολόγους. 

Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ