Μ.Συντυχάκης: "Δεν είναι ανεξάρτητη και απολίτικη η Επιτροπή Ανταγωνισμού"

Petite Perle 300×250

Δεν είναι ανεξάρτητη και απολίτικη η Επιτροπή Ανταγωνισμού
Ούτε ανεξάρτητη ούτε απολίτικη είναι η Επιτροπή Ανταγωνισμού, σημείωσε ο βουλευτής του ΚΚΕ Μανώλης Συντυχάκης στην ειδική μόνιμη επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας που συνεδρίασε για την τοποθέτηση της Βασιλικής Θάνου στη θέση της προέδρου της Επιτροπή Ανταγωνισμού.

Ανέφερε ότι το ΚΚΕ ψηφίζει «παρών» για τα πρόσωπα που προτείνονται, ενώ για το ρόλο της Επιτροπής Ανταγωνισμού σημείωσε ότι προστατεύει τον ανταγωνισμό μεταξύ των επιχειρήσεων με σκοπό το μέγιστο κέρδος, το οποίο προκύπτει σε βάρος των εργαζομένων και συνεπώς και η συγκεκριμένη επιτροπή δεν είναι ούτε ανεξάρτητη ούτε απολίτικη. Ανέφερε ότι το γεγονός αυτό σκεπάζεται από τον καβγά μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ που εστιάζεται στο πρόσωπο της Β. Θάνου που έχει εκφραστεί υπέρ της κυβέρνησης.

Ο υπουργός Οικονομίας, Γιάννης Δραγασάκης, ανέφερε πως «η κυβέρνηση προτείνει την κ. Θάνου με γνωστή διαδρομή -πρόεδρος του Αρείου Πάγου, σύμβουλος του πρωθυπουργού τα τελευταία χρόνια- έχει πλούσια επιστημονική και επαγγελματική δράση».

Η ΝΔ διαφώνησε με την κυβερνητική επιλογή της Β. Θάνου για τη συγκεκριμένη θέση. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει αποστείλει επιστολή προς την αρμόδια επίτροπο της ΕΕ για το θέμα αυτό.

Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ