Ολοκληρώθηκε η συνέντευξη τύπου για την «1η γιορτή Κρητικού ποδοσφαίρου»

Petite Perle 300×250

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η συνέντευξη τύπου που έγινε στα γραφεία της Περιφέρειας Κρήτης  με την παρουσία όλων των Ενώσεων για να δοθούν περισσότερες λεπτομέρειες  για την «1η γιορτή Κρητικού ποδοσφαίρου» η οποία θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 22 Δεκεμβρίου και ώρα 21:00 στο ξενοδοχείο Atlantis στο Ηράκλειο.

Την ομιλία άρχισε ο κ. Νίκος Συριγωνάκης Περιφερειακός Σύμβουλος της  Περιφέρειας Κρήτης λέγοντας ότι «αυτή η γιορτή είναι ένα αθλητικό γεγονός που οργανώθηκε από τις τέσσερις ποδοσφαιρικές Ενώσεις του νησιού υπό την αιγίδα, την συνεργασία και την βοήθεια της Περιφέρειας  Κρήτης. Είναι μία εκδήλωση που θα τιμηθούν προσωπικότητες , φορείς και σύλλογοι που ο καθένας με τον δικό του τρόπο έχει συμβάλει στην ανάπτυξη και αναβάθμιση του Κρητικού ποδοσφαίρου και γενικά του Κρητικού αθλητισμού.

Η εκδήλωση αυτή έχει ως βάση την εξωστρέφεια, αλληλεγγύη και την  συνεργασία». Στην συνέχεια πήρε τον λόγο ο πρόεδρος της ΕΠΣΗ κ. Νίκος Τζόρτζογλου που ξεκινώντας την ομιλία του ευχαρίστησε την Περιφέρεια Κρήτης και τον Περιφερειάρχη κ. Σταύρο Αρναουτάκη, τον κ. Νίκο Συριγωνάκη, και τους προέδρους  των Ενώσεων.

«Ο στόχος να περάσουμε  μηνύματα συγκρητισμού όχι μόνο στο νησί μας αλλά και σε όλη την Ελλάδα. Μέσα από αυτή την εκδήλωση συναποφασίσαμε να κάνουμε μία τιμητική εκδήλωση που θα επιβραβεύσουμε όλα αυτά τα άτομα που και αγωνιστικά αλλά και έξω αγωνιστικά στέλνουν μηνύματα στην πατρίδα μας  για το πως θα πρέπει να είναι το ποδόσφαιρο . Το βασικό μήνυμα είναι η «ΕΝΟΤΗΤΑ» και όλοι μαζί τιμούμε τους ανθρώπους που έχουν γράψει ιστορία».  

Η Ένωση Ηρακλείου θα τιμήσει: την ΠΑΕ ΟΦΗ για την επάνοδο της στην μεγάλη κατηγορία, τον Ηρόδοτο για τις επιτυχίες που είχε τα δύο τελευταία χρόνια, την γυναικεία ομάδα του Εργοτέλη που επανήλθε στην Α' Εθνική κατηγορία, τις διεθνείς παίκτριες του Ηρακλείου την Κυδωνάκη, Παχάκη και την Δακωνάκη, θα τιμήσει έναν προπονητή που έφυγε από την ζωή τον κ. Ευγένιο Γκεραρντ, τον διαιτητή κ. Γιώργο Φουκάκη που πρόσφατα σταμάτησε, την πρωταθλήτρια Ηρακλείου της ΕΠΣΗ τον Γιούχτα, τον παράγοντα κ. Γιώργο Καρρά, τον παγκόσμιο πρωταθλητή ο κ. Μανώλη Στεφανουδάκη, την μεικτή ομάδα της ΕΠΣΗ Ηρακλείου και τους χορηγούς:  κ. Μηνά Χαλκιαδάκη, ο κ. Αντώνης Παπαδάκης που δεν σταματάει να βοηθάει το Κρητικό ποδόσφαιρο. Στην συνέχεια πήρε το λόγο ο πρόεδρος της ΕΠΣ Χανίων κ. Κωνσταντίνος Κωνσταντινίδης λέγοντας "θα ήθελα να ευχαριστήσω τον κ. Σταύρο Αρναουτάκη γιατί ότι και να ζητάμε ξέρουμε ότι υπάρχει ένα στήριγμα το οποίο θα στραφούμε και θα βρούμε απόκριση. Πριν πω για την γιορτή θα ήθελα να καταδικάσω την επίθεση κατά του διαιτητή του κ. Τζήλου από ανεγκέφαλους με κουκούλες που με τις πράξεις τους πληγώνουν τόσο το σώμα του ποδοσφαίρου όσο και το σώμα της κοινωνίας. Στην εκδήλωση σας προσκαλώ και εγώ με την σειρά μου για να τιμήσετε με την παρουσία σας αυτούς που εργάστηκαν για να φέρουν το τοπικό ποδόσφαιρο εδώ που είναι."

Από τα Χανιά θα βραβευτούν:  ΑΝΕΚ Lines, τον κ. Μιχάλη Μαραγκάκη από την συνεταιριστική τράπεζα Χανίων, τον Κ. Μανώλη Αποστολάκη,  τον κ. Στέλιο Σφακιανάκη πρώην πρόεδρο της football league, τον κ. Κώστα Κιάσσο, τον κ. Αντώνη Κοκολοδημητράκη ως αντιπρόεδρο της ΠΑΕ Πλατανιάς, τον διαιτητή κ. Τάσο Λεπάκη και τον κ. Απόστολο Αλεξάκη της εταιρίας ΙΝΚΑ».

Αμέσως μετά μίλησε ο πρόεδρος της ΕΠΣ Ρεθύμνου κ. Γιώργος Δασκαλομαρκάκης λέγοντας "θα ήθελα και εγώ με την σειρά μου να ευχαριστήσω τον Περιφερειάρχη και τον Νίκο Συριγωνάκη για την βοήθεια που έχουν δώσει και για την ιδέα που είχαν".

Η ΕΠΣ Ρεθύμνου θα βραβεύσει: την μεικτή ομάδα νέων με τον προπονητή Γιώργο Λυρώνη, την γυναικεία ομάδα του Αστέρα Ρεθύμνου, την Επισκοπή, τον προπονητή κ. Γιώργο Κοκολάκη, τον προπονητή κ. Γιάννη Πετράκη, τον προπονητή κ. Γιώργο Μπαστάκη,  τον κ. Γιάννη Κάββαλο πρώην πρόεδρο του Ερμή Ζωνιανών». Στην συνέχεια τον λόγο πήρε ο πρόεδρος της ΕΠΣ Λασιθίου κ. Σίλας Λουτσέτης  λέγοντας «θέλω να δώσω συγχαρητήρια στο κ. Αρναουτάκη και τον κ. Συριγωνάκη που αγαπούν και βοηθούν τον χώρο του ποδοσφαίρου και γι αυτό θα τιμήσουμε τον κ Συριγωνάκη, και τον Γαλανόλευκο Φάρο που έχει έδρα στα Χανιά και που είναι πάντα δίπλα στην Εθνική Ελλάδας, τον παλαίμαχο ποδοσφαιριστή κ. Πέτρο Γουζουναράκη που δεν είναι πια στην ζωή, τον ΟΦΙ Ιεράπετρας, τον προπονητή τον κ. Νίκο Δεδελετάκη, τον κ. Μανώλη Σταυρακάκη που είναι πρώην παράγοντας, τον παλαίμαχο ποδοσφαιριστή κ Νίκο Πασσά και τέλος τον διαιτητή κ. Χαράλαμπο Σωτηριάδη».  

Τέλος μίλησε και ο κ. Σταύρος Αρναουτάκης  λέγοντας: «Ευχαριστώ όλες τις ΕΠΣ για την ενότητα που δείχνουν και δεσμεύομαι ότι την επόμενη περίοδο η Περιφέρεια Κρήτης θα χρηματοδοτήσει αρκετές μελέτες για αθλητικές υποδομές, καλές γιορτές σε όλους».

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ