Μποκέας για ηλεκτρική διασύνδεση Κρήτης-Αττικής: Ο εφησυχασμός στοιχίζει!

Petite Perle 300×250

Γάζι, 23 Δεκεμβρίου 2018

Με την επίσημη ανακοίνωση της «Αριάδνη Interconnection» για την έναρξη της διαγωνιστικής διαδικασίας της ηλεκτρικής διασύνδεσης Κρήτης-Αττικής διαπιστώνεται ότι η περιοχή της Δαμάστας παραμένει στις τεχνικές προδιαγραφές του έργου ως ο χώρος που θα επιβαρυνθεί με τη φιλοξενία του Σταθμού Μετατροπής ΕΡ/ΣΡ της Κρήτης.

Βέβαια, η Δημοτική Αρχή Μαλεβιζίου από το Φεβρουάριο του 2018 πληροφορούσε ότι έχει συμφωνηθεί ο Σταθμός Μετατροπής να φιλοξενηθεί στην Κορακιά, ως προϊόν της από πλευράς της άσκησης «έντονων πολιτικών πιέσεων» και «τελεσίγραφων», δηλώνοντας δημόσια:

«Πετύχαμε και εισακούστηκε η θέση μας να μην γίνει ο σταθμός μετατροπής του καλωδίου που θα ενώνει την Κορακιά με την Αττική στη Δαμάστα, αλλά να παραμείνει στο βιομηχανικό λιμάνι της Κορακιάς» (εφημερίδα ΠΑΤΡΙΣ, φύλλο 28ης/2/2018, ρεπορτάζ με τίτλο: «Το καλώδιο και η λύση για τη μετεγκατάσταση του σταθμού στην Κορακιά»).

Δυστυχώς, το αποτέλεσμα διαψεύδει το Δήμο. Ο εφησυχασμός στοιχίζει. Ειδικά, το τελευταίο διάστημα με το μπαλάκι ανακοινώσεων μεταξύ Euroasia και Ariadne γύρω από το διαγωνισμό του έργου, ο Δήμος Μαλεβιζίου όφειλε να βρίσκεται σε εγρήγορση.

Όφειλε να αναζητήσει την επίσημη θέση του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας σχετικά με το αν έχει αποφασίσει να προχωρήσει τη διασύνδεση μέσω της Ariadne ως Εθνικό έργο και με ποια τεχνικά χαρακτηριστικά.

Σήμερα, για ακόμη μια φορά, ο Δήμος Μαλεβιζίου αναγκάζεται να τρέχει πίσω από τις εξελίξεις και όχι να τις διαμορφώνει.

Έστω και τώρα, είναι σαφές ότι η Δημοτική Αρχή Μαλεβιζίου θα πρέπει να κινηθεί άμεσα, ζητώντας επίσημη ενημέρωση, αλλά και συντονίζοντας, με ενωτικό πνεύμα – χωρίς μικροπολιτικές στοχεύσεις, Περιφέρεια Κρήτης, κοινοβουλευτικούς εκπροσώπους, θεσμικούς φορείς και τις δυνάμεις του Μαλεβιζίου σε μια κοινή προσπάθεια. Να μην επιβαρυνθεί περαιτέρω το φυσικό, παραγωγικό και ιστορικό περιβάλλον του τόπου μας! Να γίνει σεβαστή η περιβαλλοντική, πολιτιστική και ιστορική κληρονομιά της Δαμάστας! Να γίνει δεκτή μία και μόνη επιλογή: αυτή της Κορακιάς!

Μενέλαος Μποκέας

Υποψήφιος Δήμαρχος Μαλεβιζίου

Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ