Συνάντηση αντιπροσωπείας της Κ.Ο. Ηρακλείου του ΚΚΕ με αντιπροσωπεία Συνδέσμων Αποστράτων Σωμάτων Ασφαλείας της Κρήτης

Petite Perle 300×250

Πραγματοποιήθηκε χθες Σάββατο 5/1 συνάντηση αντιπροσωπείας του ΚΚΕ με επικεφαλής το Μανώλη Συντυχάκη, βουλευτή Ηρακλείου και υποψήφιο περιφερειάρχη Κρήτης, με αντιπροσωπεία Συνδέσμων Αποστράτων Σωμάτων Ασφαλείας της Κρήτης.

Κατά τη συνάντηση συζητήθηκαν τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι απόστρατοι με επίκεντρο τις σημαντικές παρακρατηθείσες συντάξιμες αποδοχές που κρίθηκαν αντισυνταγματικές κατά το ΣΤΕ, καθώς και οι πολιτικές εξελίξεις στη χώρα μας.

Οι εκπρόσωποι των Συνδέσμων κατέθεσαν επιστολή με τα αιτήματα που περιλαμβάνουν ανάμεσα σε άλλα την εφαρμογή των αποφάσεων του ΣΤΕ, την απόδοση στο ακέραιο των παρακρατηθέντων ποσών και την αποκατάσταση των συνταξιοδοτικών τους δικαιωμάτων.

Από την πλευρά του ο Μανώλης Συντυχάκης επεσήμανε ότι γνωρίζει και παλεύει εντός και εκτός βουλής για την ικανοποίηση των αιτημάτων τους, την ανάκτηση των απωλειών στα χρόνια της κρίσης.

        Μεταξύ άλλων, ανέφερε πως για να έχει προοπτική ο αγώνας των αποστράτων, χρειάζεται να αναπτυχθεί μαζί με τους λαϊκούς αγώνες, αφού τα περισσότερα προβλήματά είναι κοινά με αυτά που πλήττουν τα φτωχά και μικρομεσαία στρώματα του λαού μας. Είναι συνέπειες των ίδιων κυβερνητικών πολιτικών που υπηρετούν τα συμφέροντα και τους σχεδιασμούς της ντόπιας ολιγαρχίας, των ιμπεριαλιστικών δυνάμεων και των πολυεθνικών στη χώρα και την ευρύτερη περιοχή μας.

Άλλωστε τα εξαιρετικά οξυμένα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι στα και συνταξιούχοι στα Σ.Α. και το Στρατό (μισθολογικά, συνταξιοδοτικά, γενικότερα οικονομικά), είναι κοινά με τα προβλήματα των υπόλοιπων εργαζομένων.

Επιπλέον, ο βουλευτής του ΚΚΕ σημείωσε πως:

«Το ΚΚΕ γνωρίζει ότι και εσείς υφίστασθε τις συνέπειες της αντιλαϊκής πολιτικής, της κυβέρνησης, της ΕΕ, του ΔΝΤ, του κεφαλαίου. Δεν έχετε εξαιρεθεί από κανένα μέτρο. Ο πέλεκυς των περικοπών έπεσε βαρύς στους μισθούς, τις συντάξεις και τα επιδόματά σας.

Σας έταξαν εφαρμογή των αποφάσεων του ΣτΕ, επαναφορά των μισθών και των συντάξεών σας στα προ περικοπών επίπεδα και τελικά όχι μόνο αποδείχτηκαν ψέματα, αλλά με τα νέα μέτρα τα τελευταία χρόνια γενικεύεται η επιδρομή ενάντια στα δικαιώματά σας.

Απορρίπτουμε τον αποπροσανατολισμό που επιχειρεί η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ με το κολοβό επίδομα των αναδρομικών. Δεν σας χάρισαν τίποτε. Κι αυτό είναι αποτέλεσμα των αγώνων σας. Δεν πρέπει να νομιμοποιήσετε ποτέ στη συνείδησή σας ό,τι σας έχει αφαιρεθεί!

Το ΚΚΕ δε ταυτίζει τους αστυνομικούς εργαζόμενους σε καμία περίπτωση με τους κατασταλτικούς μηχανισμούς που υπηρετούν. Τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας, είναι παιδιά του ελληνικού λαού. Στη συντριπτική πλειοψηφία, είναι γιοι και κόρες φτωχών λαϊκών οικογενειών, που υπηρετείτε σε δύσκολες συνθήκες. Έχουν κάθε δικαίωμα να οργανώσουν και να διεκδικήσουν τα δικαιώματά τους.

Το ΚΚΕ έχει υποστηρίξει τα δικαιώματα και τα δίκαια αιτήματα των εν ενεργεία και συνταξιούχων εργαζομένων στα Σ.Α. και το Στρατό, τόσο στη Βουλή όσο και γενικότερα, για:

 

• Πλήρη εφαρμογή των αποφάσεων του ΣτΕ. Να αποδοθούν άμεσα, όσα ακόμα η κυβέρνηση αυθαίρετα παρακρατεί σε κύριες – επικουρικές συντάξεις. Να εφαρμοστούν τώρα στο σύνολό τους οι δικαστικές αποφάσεις που προβλέπουν επιστροφές σε όλους τους συνταξιούχους.

• Επιστροφή όλων όσων έχουν αφαιρεθεί, από όλο το αντισυνταξιουχικό – αντιασφαλιστικό νομικό πλαίσιο που ψήφισαν όλες οι κυβερνήσεις.

• Αναπλήρωση από το κράτος των απωλειών των αποθεματικών των Ταμείων σας με το περιβόητο κούρεμα.

• Κατάργηση του νόμου 4387/16 (νόμος Κατρούγκαλου) και όλων των αντιασφαλιστικών νόμων.

• Επαναφορά 13ου και 14ου μισθού και σύνταξης.

• Όχι στη μείωση του αφορολόγητου και στην περικοπή των οικογενειακών επιδομάτων, του ΕΚΑΣ, των συντάξεων χηρείας.

• Ανακεφαλαιοποίηση των Ταμείων.

• Δημόσιο σύστημα Κοινωνικής Ασφάλισης. Αποκλειστικά δημόσια δωρεάν Υγεία για όλους, κατάργηση – απα

Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ