Βραδιά λάμψης και ουσίας

Petite Perle 300×250

Τα πρόσωπα του 2018 στο επίκεντρο της κοπής της πίτας της "Φωνής"

Μοναδικές ήταν οι στιγμές της φετινής μεγάλης γιορτής με αφορμή την κοπή της πίτας του 2019 τίμησε τα πρόσωπα που που έγινε ανήμερα της Πρωτοχρονιάς για τη "Φωνή του ξεχώρισαν το 2018, τα πρόσωπα που ανέβασαν ψηλά το Μαλεβίζι" τη χρονιά που πέρασε.
Επρόκειτο για μια βραδιά που τα είχε όλα.
Συγκίνηση, χαρά, κέφι. Αλλά κυρίως ήταν μια βραδιά που όσα έγιναν ήταν αμφίδρομα. Γιατί η εφημερίδα μας, όπως είχε κάνει και πέρυσι, και με αφορμή την κοπή της πίτας του 2019 τίμησε τα πρόσωπα που ξεχώρισαν το 2018, τα πρόσωπα που ανέβασαν ψηλά το Μαλεβίζι τη χρονιά που πέρασε.

Αλλά τα ίδια τα πρόσωπα αυτά, με την παρουσία και τη δράση τους, ήταν που μας τίμησαν όλους και άνοιξαν δρόμους ο καθένας από το δικό του μετερίζι.


Ο πρώτος πολίτης της Κρήτης

To πρώτο τιμώμενο πρόσωπο στην εκδήλωσή μας ήταν ο Περιφερειάρχης Σταύρος Αρναουτάκης, ο οποίος τιμήθηκε για τη στήριξή του στο ∆ήμο Μαλεβιζίου.

Γεγονός είναι ότι ο κ. Αρναουτάκης ποτέ δεν αρνήθηκε να χρηματοδοτήσει μελέτη που έφτασε στο γραφείο του από το ∆ήμο Μαλεβιζίου και άλλους φορείς.

Αντιθέτως, με κάθε ευκαιρία προτρέπει να γίνουν και άλλες. Την απονομή της πλακέτας έκανε ο εκδότης της εφημερίδας Σταύρος Στρατάκης.

Πρόκειται για τον άνθρωπο που εξελέγη τέσσερις φορές ∆ήμαρχος Αρχανών, έγινε Ευρωβουλευτής, εξελέγη Βουλευτής Ηρακλείου και θήτευσε ως Υφυπουργός, ενώ είναι ο πρώτος εκλεγμένος Περιφερειάρχης Κρήτης και εκ νέου υποψήφιος.

Η κοπή της πίτας

Ήταν η δική μας στιγμή. Οι άνθρωποι που καθημερινά δίνουμε τον αγώνα της αξιοπιστίας, της εγκυρότητας και τη μάχη για την ενημέρωση των πολιτών ανεβήκαμε στην πίστα και κόψαμε την πίτα μας.
Η αλήθεια είναι πως, όταν αντικρίσαμε κι από ένα σκαλοπάτι παραπάνω τον κόσμο που μας τίμησε με την παρουσία του, νιώσαμε ξεχωριστοί.

Φυσικά, τίποτα δε θα μπορούσε να είχε γίνει χωρίς τους χορηγούς μας: Almpantakis Group of Companies, Σπύρος Καλλέργης – Μέγαρο Χάνδαξ, Αντώνης Παπαδάκης – PWMMEDICAL LTD, ΕΡΓΟ∆ΥΝΑΜΙΚΗ, Γιάννης Μπιζανάκης – Σχολή Οδηγών, Ξυλούρης Μιχάλης – ΑΑ Παραδοσιακά Τυροκομικά Προϊόντα-Είδη ∆ιατροφής, Tzorakis Home.

Μια ξεχωριστή βραδιά χαράς και συγκίνησης

Η "Φωνή του Μαλεβιζίου" βράβευσε τα πρόσωπα του 2018 που διακρίθηκαν για τις πράξεις και τα έργα τους.

Ήταν πραγματικά μια ξεχωριστή βραδιά, με έντονα συναισθήματα χαράς και συγκίνησης. Οι άνθρωποι που επέλεξε να τιμήσει η "Φωνή του Μαλεβιζίου" ως πρόσωπα του 2018, όπου από το δικό τους μετερίζι, πήγαν το Γάζι ένα βήμα μπροστά τη χρονιά που πέρασε, έλαμψαν κατά τη διάρκεια των βραβεύσεων.

Τιμή στο Στέλιο Γιαννικάκη

Ο επιχειρηματίας Στέλιος Γιαννικάκης, ιδιοκτήτης του "Fodele Beach" και άλλων δύο ξενοδοχειακών μονάδων στο Ρέθυμνο, από το 1990 που ήρθε στο Φόδελε έχει μια διαρκή επιτυχημένη παρουσία όχι μόνο στον τουριστικό το- μέα αλλά και όποτε τον έχει χρειαστεί ο τόπος.

Για την προσφορά του, για τις θέσεις εργασίας που έχει δημιουργήσει στο Φόδελε, έχοντας δώσει και άλλη πνοή στην περιοχή, τον τίμησε η εφημερίδα. Την τιμητική πλακέτα παρέλαβε ο γενικός διευθυντής του "Fodele Beach" κ. Λάμπρος Μαυρογεννάκης, από τον αντιπεριφερειάρχη Περιφερειακής Ενότητας Ηρακλείου Ευριπίδη Κουκιαδάκη.

Γιατρός με αξία & ανθρωπιά

Για την προσφορά του στην Ιατρική τιμήθηκε ο διευθυντής της Νευροχειρουργικής Κλινικής του ΠΑΓΝΗ και αναπληρωτής καθηγητής Νευροχειρουργικής και Νευροανατομίας, ο κ. Αντώνης Βάκης.

Ο κ. Βάκης πάνω από όλα είναι άνθρωπος και δεν ξέχασε ποτέ τους λόγους που τον οδήγησαν να πάρει τον Όρκο του Ιπποκράτη.

Την απονομή έκανε ο δήμαρχος Μαλεβιζίου Κώστας Μαμουλάκης.

Νίκησε τη ζωή

Η βραδιά έκλεισε με την απονομή βραβείου στον αθλητή Στράτο Σταματάκη, που στις ειδικές διαδρομές όλης της επικράτειας αναδείχτηκε Κυπελλούχος Ασφάλτου για το 2018.

Εκτός από οδηγός αγώνων, είναι και αθλητής στην ομάδα ΑΣΚΑ Ηράκλειο στο μπάσκετ με αμαξίδιο.

Η εφημερίδα "Φωνή του Μαλεβιζίου" δεν τον τίμησε μόνο ως αθλη- τή, αλλά και ως έναν άνθρωπο που νίκησε τη ζωή.
Την απονομή έκανε ο πρόεδρος της ∆ΕΥΑΜ Φίλιππος Σαββάκης.

 

Οι νέοι που διαπρέπουν

Εμφανώς συγκινημένος, την τιμητική πλακέτα από τον υποψήφιο δήμαρχο Μενέλαο Μποκέα, παρέλαβε ο καθηγητής Φυσικής Αστρι- νός Τσουτσουδάκης, για τη δημιουργία της ομάδας "CURIEosity", που έχει πολλές διακρίσεις, με αποκορύφωμα την κατάταξη στη δεκάδα με τις καλύτερες ομάδες όλου του κόσμου στο διαγωνισμό "Beamline for schools" που διοργάνωσε το "Cern".

Η ομάδα ξεκίνησε με 6 μέλη και σήμερα αριθμεί περισσότερα από 20.
Στη βράβευση παρευρέθηκαν οι μαθήτριες Μαρία Χριστοφοράκη, Φιλία Μαυρικάκη και ∆ήμητρα ∆αφέρμου.

Βραβείο στην πρωτιά

Παραμένοντας στο χώρο της παιδείας βραβευτηκαν επίσης και δύο φοιτήτριες πλέον.
Η Άννα Πλευράκη από το ΓΕΛ Γαζίου είχε ένα όνειρο, να γίνει δημοσιογράφος. Με 16.769 μόρια πέρασε πρώτη στο Τμήμα Δημοσιογραφίας και Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.
Η ίδια αφιέρωσε το βραβείο, στον πατέρα της, Γιώργο.
Την απονομή έκανε ο ενταταλμένος περιφερειακός σύμβουλος Υγείας Λάμπρος Βαμβακάς.
 

Έφτασε το όνειρο

Το όνειρό της πραγματικότητα έκανε και η Ανδριάννα Σουλτάτου.
Μαθήτρια του Λυκείου Κρουσώνα με 18.756 μόρια πέρασε τρίτη σε πανελλαδικό επίπεδο στη σχολή της πρώτης της επιλογής, που δεν είναι άλλη από τη Σχολή Πολιτικών Μηχανικών του Εθνικού Μετσό- βειου Πολυτεχνείου.

Την απονομή έκανε ο κ. Γιάννης Μπιζανάκης.

Κατέκτησε τον κόσμο

Η εταιρεία "Σούπερ Στρομ Βατσινάς", που γεννήθηκε και γιγαντώθηκε στο Μαλεβίζι, τιμήθηκε κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης.
Η εταιρεία με τα πολλά διεθνή βραβεία εκπροσωπήθηκε στη βράβευση με ένα από τα νέα στελέχη της, την Ελένη Βατσινά.
Την απονομή έκανε ο υποψήφιος δήμαρχος Μαλεβιζίου Σπύρος Καλλέργης.

 

Απονομή για το χρυσό

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Γαζίου είχε λάβει το χρυσό βραβείο για το αντικριστό του στο 6ο Φεστιβάλ Κρητικής Κουζίνας. Ο δραστήριος σύλλογος ανέδειξε το πιο γνω- στό πιάτο της κρητικής κουζίνας, ψήνοντάς το με μοναδι- κό τρόπο.
Την απονομή στην πρόεδρο Ελένη Ξυλούρη και σε μέλη του συλλόγου έκανε ο αντιδήμαρχος Παιδείας του ∆ήμου Μαλεβιζίου Μανώλης Παπαδομανωλάκης.

Τιμή για δύο βραβεία

Με ένα πρώτο κι ένα δεύτερο βραβείο έφυγε από το 6ο Φεστιβάλ Κρητικής Κουζίνας ο Πολιτιστικός Σύλλογος της ∆αμάστας για το παραδοσιακό του φαγητό, ραδικόρι- ζες με κατσικάκι.
Την απονομή στο σύλλογο έκανε ο αντι- περιφερειάρχης Πολιτισμού και Απόδημου Ελληνισμού Κώστας Φασουλάκης.

Άρωμα εκλογών, αθλητική σύναξη και πολύ κέφι

Τα παραλειπόμενα και οι εικόνες της ξεχωριστής εκδήλωσης της "Φωνής του Μαλεβιζίου", οι παρέες και οι χοροί που κράτησαν ως το πρωί.

Ως τις πρώτες πρωινές ώρες της 2ας Ιανουαρίου κράτησε το γλέντι που στήθη- κε μετά την ολοκλήρωση των τιμητικών απονομών στα πρόσωπα του 2018 με επίκεντρο το Μαλεβίζι.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους τρεις υποψήφιοι για το δημαρχιακό θώκο με τις παρέες τους, ο δήμαρχος Μαλεβιζίου Κώστας Μαμουλάκης, ο Μενέλαος Μποκέας και ο Σπύρος Καλλέργης.

∆εν ήταν, ωστόσο, οι μοναδικές παρουσίες, αφού ισχυρή ήταν και η εκπροσώπηση της Περιφέρειας, καθώς, εκτός από τον τιμώμενο Σταύρο Αρναουτάκη, στην εκδήλωση παρέστησαν οι αντιπεριφερειάρχες Ευριπίδης Κουκιαδάκης και Κώστας Φασουλάκης καθώς κι οι εντεταλμένοι σύμβουλοι Λάμπρος Βαμβακάς και Νίκος Ξυλούρης.

Τη διασκέδαση ανέλαβε το σχήμα του Πάνου Καλίδη με τις Αναστασία Τερζή και Τραϊάνα Ανανία, ξεπερνώντας τις προσδοκίες των παρευρισκομένων.
Η ορχήστρα έπαιζε ως το ξημέρωμα και κανείς δεν ήθελε να κατέβει από την πίστα. Ήταν η ανθρώπινη πλευρά μιας εκδήλωσης που είχε τελικά τα πάντα: πολιτική, αθλητισμός, πολιτισμός, αριστεία, επιχειρηματικότητα, καθώς και το βασικό συστατικό που κάνει ξεχωριστές τις εφημερίδες, δηλαδή να είναι παρούσες στο κοινωνικό γίγνεσθαι και στη ∆ημοκρατία.

Άριστες εντυπώσεις

Με τις καλύτερες εντυπώσεις έμειναν όσοι παρευρέθηκαν στην εκδήλωση της κοπής πίτας της εφημερίδας μας στο κέντρο "Olympia Palace".

Το καλλιτεχνικό πρόγραμμα με επικεφαλής τον Πάνο Καλίδη έκλεψε την παράσταση και απογείωσε το κέφι, ενώ το σέρβις, η εξυπηρέτηση και το ποιοτικό μενού συντέλεσαν στην επιτυχή έκβαση της βραδιάς.

Συγκινητική ομιλία

Με τα καλύτερα λόγια για την προσπάθεια που συντελείται πάνω από δύο χρόνια για την έκδοση της "Φωνής του Μαλεβιζίου" μίλησε ο φίλος και αρθρογράφος της εφημερίδας Γιάννης Μπιζανάκης.

Ο άνθρωπος που ήταν κοντά στην εφημερίδα από τα πρώτα της βήματα και τη στηρίζει ανελλιπώς μίλησε για την προσπάθεια που καταβάλλεται καθημερινά από τον εκδότη Σταύρο Στρατάκη και τους συντελεστές της εφημερίδας για την έκδοση ενός φύλλου που ασχολείται αποκλειστικά με το Μαλεβίζι. Ο κ. Μπιζανάκης μίλησε για τα αυτονόητα, την αξιοπιστία, την εγκυρότητα, την τήρηση της δεοντολογίας και όλα όσα αποτελούν καθημερινό στόχο για τους ανθρώπους της "Φωνής".

Θριάμβευσε το ποδόσφαιρo

Τέσσερις ομάδες του ∆ήμου Μαλεβιζίου βραβεύτηκαν στην πίτα της "Φωνής"

Tο ποδόσφαιρο του ∆ήμου Μαλεβιζίου το 2018 έζησε μεγάλες στιγμές, αφού οι περισσότερες ομάδες είχαν σημαντικές διακρίσεις.

Τρεις ομάδες μας ανέβηκαν την παραπάνω κατηγορία, ενώ ο ΠΑΟΚ, παρά το γεγονός πως στον πρώτο γύρο τον είχαν όλοι ξεγραμμένο και υποβιβασμένο, κατάφερε με ένα εκπληκτικό ντεμαράζ να σώσει την παρτίδα και να μείνει στην Α1, ενώ φέτος κάνει πορεία πρωταθλητισμού. Πέρυσι, ο Μαραθώνας κατέκτησε τον τίτλο στη Β ́ κατηγορία και μαζί με τη ∆αμάστα ως δεύτεροι ανέβηκαν στην Α2, ενώ ο ΟΦΑΜ ήταν εντυπωσιακός στην πρώτη του σεζόν μετά την επιστροφή του στο τοπικό και από τη Γ ́ κατηγορία ανέβηκε στη Β ́.

Επίσης, χωρίς αμφιβολία, ο πρόεδρος της ∆αμάστας Αντώνης Παπαδάκης είχε μεγάλη προσφορά όχι μόνο στην ομάδα του αλλά συνολικά στο ποδόσφαιρο και συμπλήρωσε το καρέ των τιμηθέντων.

Ελπίζουμε του χρόνου να μας δώσουν ακόμα περισσότερες ομάδες το δικαίωμα να τις τιμήσουμε.

Ο πρωταθλητής Μαραθώνας

Μετά από μια εντυπωσιακή πορεία, ο Μαραθώνας κατέκτησε πέρυσι το πρωτάθλημα στο δεύτερο όμιλο της Β ́ κατηγορίας και ανέβηκε πανηγυρικά στην Α2.
Την απονομή στον αντιπρόεδρο του Μαραθώνα Μιχάλη Αλμπαντάκη έκανε ο περιφερειακός σύμβουλος Σταύρος Τζεδάκης.

Η άνοδος της ∆αμάστας

Ο πρόεδρος της ∆αμάστας κύριος Αντώνης Παπαδάκης έχει προσφέρει πάρα πολλά στην ομάδα του, αναμορφώνοντας το γήπεδό της με μια σειρά από έργα, ενώ πρόσφερε την οικονομική του στήριξη στον ΟΦΗ, για να πάρει την άδεια συμμετοχής στη σούπερ λιγκ.
Φυσικά, δημιούργησε στη ∆αμάστα φέτος μια άκρως ανταγωνιστική ομάδα.
Τον Αντώνη Παπαδάκη τίμησε ο περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης.

ΟΦΑΜ, η επιστροφή

Ο ΟΦΑΜ, ύστερα από 15 χρόνια αδράνειας, επανήλθε στο τοπικό ποδόσφαιρο και με το καλημέρα αναδείχθηκε πρωταθλητής στη Γ ́ κατηγορία, παίρνοντας την άνοδο στη Β ́ κατηγορία.
Την απονομή στον αρχηγό της ομάδας Γιάννη Λαδουκάκη έκανε ο κύριος Μιχάλης Ξυλούρης, υποψήφιος με το συνδυασμό του Σπύρου Καλλέργη.

Ο κορυφαίος παράγοντας

Η ∆αμάστα δικαιολόγησε τον τίτλο του φαβορί πέρυσι στη Β ́ κατηγορία και ανέβηκε σαν 2η στην Α2, όπου επίσης πρωταγωνιστεί και μάλιστα είναι πρώτη στη βαθμολογία.
Την απονομή στον προπονητή της, Μανώλη Φρουδάκη έκανε η κυρία Άννα Ξυλούρη – Σουλτάτου.

Δείτε πλούσιο φωτορεπορτάζ από την πίτα της "Φωνής":

Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ