Νίκος Ηγουμενίδης: Προχωρούν κανονικά οι εργασίες για το δίκτυο ύδρευσης του Ηρακλείου

Συνάντηση εργασίας Νίκου Ηγουμενίδη με τον νέο Πρόεδρο της ΔΕΥΑΗ

Συνάντηση εργασίας είχε ο βουλευτής Ηρακλείου του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Ηγουμενίδης με τον νέο πρόεδρο της ΔΕΥΑ Ηρακλείου κ. Γιώργο Βουρεξάκη. Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στο πολιτικό γραφείο του Νίκου Ηγουμενίδη στο Ηράκλειο με αντικείμενο τις τρέχουσες εκκρεμότητες και την πορεία των έργων αντικατάστασης-επέκτασης του δικτύου ύδρευσης της πόλης του Ηρακλείου.

Ο Νίκος Ηγουμενίδης τόνισε εξαρχής την συνεχή και έμπρακτη στήριξη της Κυβέρνησης στο έργο της αντικατάστασης-επέκτασης του δικτύου ύδρευσης της πόλης του Ηρακλείου που έχει αναγνωριστεί εξαρχής ως έργο στρατηγικής σημασίας και με εξασφαλισμένο ένα πλήρες χρηματοδοτικό σχήμα.

Από την πλευρά του, ο κ. Βουρεξάκης ενημέρωσε τον βουλευτή αναλυτικά για τα τελευταία δεδομένα από την πορεία των έργων, σημειώνοντας ότι τα έργα της Χρυσοπηγής προχωρούν, καθώς και ότι ήδη παρατηρείται αισθητή μείωση στις διαρροές σαφώς και είναι ήδη ορατή από τους κατοίκους η διαφορά στη ροή και στην πίεση του νερού.

Ο Νίκος Ηγουμενίδης ενημέρωσε τον πρόεδρο της ΔΕΥΑ για τις επικείμενες χρηματοδοτήσεις του «Φιλόδημου» που θα αφορούν στα έργα σε Θέρισσο, Μασταμπά, και ακολούθως σε Κορώνη Μαγαρά, Αγ. Αικατερίνη, Δημοκρατίας – Κηπούπολη, Αλικαρνασσό και Δυτικά Προάστεια (Τρείς Βαγιές, Σταυρωμένος, Λίντο), ενώ τονίστηκε ότι τα έργα σε Ηρακλή, Μασταμπά, Θέρισσο και Δειλινά έχουν ήδη δημοπρατηθεί.

Σε συνέχεια του χρηματοδοτικού σχήματος που έχει ήδη διαμορφωθεί για το Ηράκλειο, σε συνεργασία με το Υπουργείο Οικονομίας, αλλά και το Εσωτερικών, από την πλευρά του ο Νίκος Ηγουμενίδης διαβεβαίωσε για τη συνεχή παρακολούθηση της πορείας, εκφράζοντας την ικανοποίηση για τα μέχρι σήμερα αποτελέσματα.

Στη διάρκεια της συνάντησης δόθηκε επίσης έμφαση και στην αντικατάσταση των υδρομέτρων, με τη θετική είδηση ότι έχουν αντικατασταθεί ήδη περίπου 6.000 υδρόμετρα.

Σχετικά με το ζήτημα των 12 υπαλλήλων της ΔΕΥΑ, ο βουλευτής τόνισε την πρόσφατη ευνοϊκή για τους υπαλλήλους της ΔΕΥΑ Ηρακλείου νομοθετική ρύθμιση, ενώ ο κ. Βουρεξάκης διαβεβαίωσε ότι θα εξαντληθούν όλα τα μέσα ώστε να προχωρήσουν τα εντάλματα για το θέμα που βρίσκεται στην τελική φάση.

Απέναντι στο θέμα των χρεών της ΔΕΥΑΗ που τέθηκε από τον πρόεδρο της ΔΕΥΑ, τονίστηκε ότι προηγήθηκε συνάντηση στην Αθήνα με τον Αντιπρόεδρο της Κυβέρνησης κ. Γιάννη Δραγασάκη και πως ο Υπουργός Εσωτερικών κ. Αλέξης Χαρίτσης είναι ενήμερος.

Ο Νίκος Ηγουμενίδης σημείωσε ότι το θέμα εξετάζεται αρμοδίως, υπενθυμίζοντας την πολύ πρόσφατη διαγραφή τόκων και προσαυξήσεων με νομοθετική ρύθμιση και με στόχο τη διευκόλυνση της ΔΕΥΑ Ηρακλείου και την υλοποίηση όλων των αναγκαίων έργων που αφορούν άμεσα τους πολίτες της πόλης.

ΣΑΛΟΥΣΤΡΟΣ ΑΡΗΣ 336×336
Ροή ειδήσεων - Τελευταία Νέα
ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ