24ωρη απεργία της ΔΟΕ την Παρασκευή 11 Ιανουαρίου

Petite Perle 300×250

24ωρη απεργία την Παρασκευή 11 Ιανουαρίου για να αποσυρθεί τώρα το σύστημα απαξίωσης της προϋπηρεσίας των εκπαιδευτικών που ανακοίνωσε το Υπουργείο Παιδείας.

Ο  Σύλλογος Εκπαιδευτικών Νομού Ηρακλείου "Νίκος Καζαντζάκης" είχε και έχει  σαν πάγια θέση την ανάγκη κάλυψης των κενών στην εκπαίδευση με μόνιμους διορισμούς σύμφωνα και με τις αποφάσεις των Γενικών Συνελεύσεων της Δ.Ο.Ε.

Ο Υπουργός Παιδείας και η κυβέρνηση ανακοίνωσαν την Πέμπτη 20 Δεκεμβρίου ένα  σύστημα διορισμών και προσλήψεων αναπληρωτών στην εκπαίδευση το οποίο σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να γίνει αποδεκτό από την εκπαιδευτική κοινότητα. Το σύστημα που ανακοινώθηκε, ουσιαστικά απαξιώνει την προϋπηρεσία και το πτυχίο και οδηγεί σε ένα αέναο κυνήγι τίτλων και προσόντων.

Μετά από οχτώ χρόνια χωρίς διορισμούς μόνιμων εκπαιδευτικών στη Δημόσια Εκπαίδευση, με τη σταθερή επιλογή της συχνής και ανέξοδης εξαγγελίας μόνιμων διορισμών (ας θυμηθούμε τις εξαγγελίες Κουράκη, Βερναρδάκη, Φίλη) από την συγκυβέρνηση από τη μια, αλλά και την σταθερή πίεση του συνεπούς και διαρκούς αγώνα του εκπαιδευτικού κινήματος από την άλλη, η εξαγγελία των 4.500 διορισμών στην Ειδική Αγωγή για το 2019 καθώς και η «ανάθεση» στην επόμενη κυβέρνηση της πραγματοποίησης 10.500 διορισμών στη Γενική Αγωγή αποτελούν εκτός από «σταγόνα στον ωκεανό» των αναγκών σε εκπαιδευτικό προσωπικό που έχει ανάγκη η δημόσια εκπαίδευση το «όχημα» της καθιέρωσης ενός συστήματος που «κλέβει» την προϋπηρεσία των δεκάδων χιλιάδων αναπληρωτών που στήριξαν το δημόσιο σχολείο, περιπλανώμενοι ανά την Ελλάδα δίχως καν να μπορούν να δημιουργήσουν οικογένεια.

Πρόκειται για την κυβέρνηση της υποσχεσιολογίας και των μηδενικών διορισμών στην εκπαίδευση μέχρι σήμερα. Που στο βωμό των εκλογικών της επιδιώξεων ανατρέπει τους υπάρχοντες πίνακες και τις ζωές χιλιάδων αναπληρωτών που εργάζονται, προσφέρουν και στηρίζουν τη δημόσια εκπαίδευση, στερώντας σε πολλούς απ' αυτούς την ελπίδα του μόνιμου διορισμού αλλά και της επαναπρόσληψής τους. Στο πλαίσιο της αντιεκπαιδευτικής της πολιτικής υπόσχεται χιλιάδες διορισμούς για το … απώτερο μέλλον και εμπαίζει τους χιλιάδες ανέργους και νέους πτυχιούχους με όρους ανισότητας.

Λέμε ένα μεγάλο ΟΧΙ στο σύστημα που δεν αναγνωρίζει το σύνολο της προϋπηρεσίας των αναπληρωτών, την πετάει στον κάλαθο των αχρήστων, δημιουργώντας παράλληλα συνθήκες αέναης αναζήτησης «προσόντων» με άνισους όρους και καλλιεργώντας, τελικά, τον αλληλοσπαραγμό μεταξύ των εκπαιδευτικών.

Διεκδικούμε:

✓ την άμεση πραγματοποίηση των χιλιάδων διορισμών μόνιμων εκπαιδευτικών που έχει ανάγκη η εκπαίδευση με βάση τις θέσεις του κλάδου.

✓ την αναγνώριση του συνόλου της προϋπηρεσίας των αναπληρωτών.

✓ οι προσλήψεις αναπληρωτών να περιοριστούν μόνο στις περιπτώσεις κάλυψης εκτάκτων αναγκών, με συμβάσεις με τις οποίες θα διασφαλίζονται πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα αντίστοιχα με αυτά των μόνιμων εκπαιδευτικών.

✓ την κατάργηση της ωρομισθίας και του θεσμού του αναπληρωτή μειωμένου ωραρίου εκπαιδευτικών.

Ο  Σύλλογος Εκπαιδευτικών Νομού Ηρακλείου "Νίκος Καζαντζάκης" συμμετέχει και στηρίζει την απεργιακή κινητοποίηση της Δ.Ο.Ε Παρασκευή 11 του Ιανουαρίου του 2019 και καλεί τους συνάδελφους εκπαιδευτικούς να συμμετέχουν δυναμικά στην συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην Πλατεία Ελευθερίας και ώρα 11:00.

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ. ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ