Με επιτυχία τα εγκαίνια της έκθεσης σύγχρονης τέχνης Curriculum Chromae της Στέλλας Κακουλάκη

Petite Perle 300×250

Με επιτυχία τα εγκαίνια της έκθεσης σύγχρονης τέχνης Curriculum Chromae της Στέλλας Κακουλάκη που συνδιοργανώνουν η Περιφέρεια Κρήτης και ο δήμος Ηρακλείου.

Πλημμυρίζει από σπάνιες παραστάσεις και χρώματα η Βασιλική του Αγίου Μάρκου στην ξεχωριστή έκθεση σύγχρονης τέχνης «Curriculum Chromae» της εικαστικού Στέλλας Κουκουλάκη.

Τα εγκαίνια της έκθεσης έγιναν χθες με επιτυχία παρουσία φορέων, θεσμικών εκπροσώπων και φίλων της τέχνης σε μια αίθουσα όπου ο λόγος και η εικόνα λαμβάνουν χρωματικές διαστάσεις μέσα από ένα παιχνίδι τέχνης και τεχνολογίας που γεφυρώνει την ιστορική γνώση με σημερινές πραγματικότητες.

Τα συγχαρητήρια τους για την έκθεση και τη συνδιοργάνωση έδωσαν στην καλλιτέχνιδα Στέλλα Κουκουλάκη, ο Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Κρήτης Γιώργος Πιτσούλης, ο Αντιπεριφερειάρχης της Π.Ε. Ηρακλείου Ευρυπίδης Κουκιαδάκης, ο Αντιπεριφερειάρχης Πολιτισμού Κώστας Φασουλάκης, αλλά και οι πολυάριθμοι φιλότεχνοι που θαύμασαν την έκθεση, η οποία συνδιοργανώνεται από την Περιφέρεια Κρήτης και το Δήμο Ηρακλείου, στο χώρο της Βασιλικής Αγίου Μάρκου στο Ηράκλειο. Η έκθεση θα είναι ανοικτή μέχρι τις 30 Ιανουαρίου ενώ το Σάββατο 12 Ιανουαρίου στη Δημοτική Πινακοθήκη Ηρακλείου θα διεξαχθούν ομιλίες στα πλαίσια της επιμορφωτικής ημερίδας που οργανώνεται με αφορμή τη συζήτηση που εκτυλίσσεται με βάση το χρώμα ως θεματικό κέντρο της έκθεσης.

Στην Επιμορφωτική ημερίδα του Σαββάτου, εισηγητές θα είναι οι:

Αναστασία Δάλμα – Αρχιτέκτων μηχανικός, Δημήτρης Μαραμής – Συνθέτης, Δρ. Νικόλαος Παρταράκης – Μεταδιδακτορικός Ερευνητής ΙΠ, ΙΤΕ Δρ. Πλαϊνης Σωτήρης – Επίτιμος λέκτορας Παν. Manchester, Εργαστήριο Οπτικής και Όρασης, Παν. Κρήτης Δρ. Κωνσταντίνος Πρώιμος – Ιστορικός-Κριτικός τέχνης, Καθηγητής ΕΑΠ Δημήτρης Σπύρου – Ιστορικός/Κριτικός τέχνης, επιμελητής.

Μέσα από την έκθεση επιχειρείται μια βιογραφική περιδιάβαση στην οποία ο λόγος και η εικόνα παίρνουν διαστάσεις χρωματικές μέσα από ένα παιχνίδι τέχνης και τεχνολογίας που γεφυρώνει την ιστορική γνώση με πραγματικότητες σημερινές. Εκφραστικά διλήμματα βρίσκουν γόνιμο καταφύγιο σε όγκους και υλικά πλάθοντας αρμονικά σύνολα συντιθέμενα από αντιθέσεις που αντανακλούν τον πλουραλισμό αναφορικά με την πρόσληψη του χρώματος ιδωμένη μέσα από τη συμπόρευση της καλλιτεχνικής και της επιστημονικής ερμηνείας. Το χρώμα ξεκινά την πορεία του αναμένοντας να τιθασευτεί από παραδεδεγμένα πρότυπα, τα οποία καλείται στη συνέχεια να ανατρέψει σε ένα υπαρξιακό ταξίδι ανακάλυψης των πολλαπλών του ταυτοτήτων. Πόσες εκπλήξεις να υπάρχουν άραγε σε αυτή τη γνωριμία με το χρώμα;

Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ