Ερώτηση ευρωκοινοβουλευτικής ομάδας ΚΚΕ για την απαράδεκτη σύμβαση κατασκευής αεροδρομίου στο Καστέλλι της Κρήτης

Την απαράδεκτη σύμβαση κατασκευής αεροδρομίου στο Καστέλλι με πολλαπλές αρνητικές συνέπειες σε βάρος των κατοίκων της περιοχής και του νησιού κατήγγειλε με ερώτησή της προς την Ευρ. Επιτροπή η Ευρωκοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ.
Στην ερώτησή του ο ευρωβουλευτής του Κόμματος Κώστας Παπαδάκης ανέφερε συγκεκριμένα τα παρακάτω:
«Η κατασκευή του Αεροδρομίου Καστελλίου Kρήτης εντάσσεται στην απαράδεκτη πολιτική ιδιωτικοποίησης των αερομεταφορών που υπηρετούν ΕΕ και κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, εξασφαλίζοντας σίγουρα κέρδη στους μονοπωλιακούς ομίλους. Εν προκειμένω, η ανάδοχος κοινοπραξία της μελέτης – κατασκευής και διαχείρισης του έργου θα έχει εγγυημένα κέρδη από την κρατική χρηματοδότηση, εκμεταλλευόμενη επίσης τους αντεργατικούς νόμους της τωρινής και των προηγούμενων κυβερνήσεων για πάμφθηνη εργασία των εργαζομένων της, την είσπραξη των αυξημένων τελών για το υπέρογκο κόστος κατασκευής νέου αεροδρόμιου που και πάλι θα πληρώνουν τα λαϊκά στρώματα. Το έργο επίσης συνδέεται με επικίνδυνους κατασκοπευτικούς σχεδιασμούς του ΝΑΤΟ που εντείνονται στα πλαίσια της ενίσχυσης της στρατιωτικοποίησης της ΕΕ και των μεταφορών στο πλαίσιο της.
Παράλληλα οι κάτοικοι της περιοχής καταγγέλλουν ότι η κατασκευή του νέου αεροδρομίου θα έχει τεράστιες επιπτώσεις, μεταξύ άλλων στην αγροτική παραγωγή με την αποψίλωση αγροτικής έκτασης 12.000 στρεμμ., αλλά και στο περιβάλλον με έκλυση διοξειδίου του άνθρακα, βαρέων μετάλλων και άλλων επικίνδυνων για τη δημόσια υγεία αερίων και τη μόλυνση του υδροφόρου ορίζοντα. ου έχει προκαλέσει έντονες διαμαρτυρίες.
Πώς τοποθετείται η Επιτροπή για την απαράδεκτη σύμβαση κατασκευής του αεροδρομίου στο Καστέλλι και τις πολλαπλές αρνητικές συνέπειες σε βάρος των κατοίκων της περιοχής και του νησιού, προς χάριν της κερδοφορίας των ομίλων και των επικίνδυνων πολεμικών σχεδιασμών ΝΑΤΟ-ΕΕ;».

ΣΑΛΟΥΣΤΡΟΣ ΑΡΗΣ 336×336
Ροή ειδήσεων - Τελευταία Νέα
ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ