Τα δυνατά χαρτιά του Δημάρχου – Πού ποντάρει για την εκλογική νίκη

Petite Perle 300×250

Στο τρίπτυχο της εμπειρίας, της  ανανέωσης, και της συνέπειας, ποντάρει ο Δήμαρχος Κώστας Μαμουλάκης

Της Κορίνας Καφετζοπούλου

Στις "παλιές καραβάνες", στα νέα πρόσωπα, και κυρίως στο έργο που έχει επιτελεστεί τις τελευταίες δύο τετραετίες, ως δείγμα γραφής, ποντάρει ο δήμαρχος Μαλεβιζίου όχι μόνο για νίκη στις εκλογές, αλλά για νίκη από την πρώτη Κυριακή.
Όπως είπε κατά τη διάρκεια της τοποθέτησής του, στο γεύμα που έκανε την Παρασκευή το μεσημέρι, στη Ροδιά στην ταβέρνα ΘΕΑ, για γνωριμία των παλιών και των νέων υποψηφίων δημοτικών συμβούλων του κεντρικού ψηφοδελτίου και σύσφιξη των σχέσεων μεταξύ τους : «Ενδόμυχα ξέρω ότι θα κερδίσουμε, θέλω να γίνει από την πρώτη Κυριακή και μετά να πάμε για ψάρεμα ενώ οι άλλοι θα αγωνίζονται…».

Πριν μιλήσει ο κ. Μαμουλάκης, τον λόγο είχε πάρει ο Γενικός Γραμματέας του Δήμου κ. Γιώργος Μανουσάκης που μεταξύ άλλων είπε:

«Όταν ήρθε εδώ ο Δήμαρχος άλλαξε σελίδα το Μαλεβίζι. Η παράταξη «Νέοι Δρόμοι» συνδυάζει πείρα και ορμή για δράση πρέπει να είμαστε σίγουροι ότι η νίκη είναι δική μας».

Ο προεκλογικός αγώνας όπως φάνηκε από τις τοποθετήσεις θα βασιστεί στο έργο που έγινε και είναι μετρήσιμο σύμφωνα με τους στενούς του συνεργάτες, αλλά και στα έργα που ξεκινούν άμεσα , καθώς έχει εγκριθεί ο προϋπολογισμός.

Δεν είναι τυχαίο ότι η πρώτη αναφορά που έγινε από το Δήμαρχο ήταν τα στοιχεία για την απορροφητικότητα των κονδυλίων του υπουργείου εσωτερικών, όπου ο Δήμος Μαλεβιζίου είναι δεύτερος μετά το Ηράκλειο και τρίτος σε όλη την Κρήτη.

Στη συνέχεια αναφέρθηκε στο έργο της σχολικής στέγης και στις συνθήκες που βρήκε που τον έκαναν να χάσει τον ύπνο του.
Οκτώ χρόνια μετά αν για κάτι μπορεί να περηφανεύεται το Γάζι και οι άλλες περιοχές, είναι αυτός ο τομέας.

Ο κ. Μαμουλάκης στάθηκε γενικά στο κοινωνικό έργο του ΔΟΚΑΠΠΑΜ και ειδικότερα στο γεγονός ότι κανένα παιδί δεν έχει μείνει έξω από τους παιδικούς σταθμούς.

Ένα άλλο ισχυρό χαρτί για το Δήμαρχο είναι το κεφάλαιο ΔΕΥΑΜ. Το γεγονός ότι ο Δήμος αντιμετώπισε το θέμα της ύδρευσης-'άρδευσης με το έργο της αφαλάτωσης που είναι ακόμα σε εξέλιξη,και σειρά πολλών έργων αποτελεί άθλο για τη Δημοτική Αρχή.

Ο κ. Μαμουλάκης αναφέρθηκε αναλυτικά και σε άλλους τομείς, δείχνοντας ουσιαστικά που θα κινηθεί κατά την προεκλογική περίοδο και πως θα απαντήσει στους πολιτικούς του αντιπάλους

Εξαγγελίες και οδηγίες για τους πρωτάρηδες

 Η πρώτη συνάντηση των υποψηφίων για το κεντρικό ψηφοδέλτιο της παράταξης «Νέοι Δρόμοι» τα είχε όλα και κυρίως εξαγγελίες και μαθήματα για πρωτοεμφανιζόμενους.

Δεν είναι τυχαίο ότι ο κ. Μαμουλάκης κατά τη διάρκεια του μίνι απολογισμού που έκανε για τα έργα που έχουν εκτελεστεί τις τελευταίες δύο θητείες, αρκετές φορές προέτρεψε τους νέους υποψηφίους να συμβουλευτούν τους αντιδημάρχους για να μπορούν να ανταποκριθούν στην πολιτική μάχη ενώ στο τέλος τους είπε «να νιώθετε υπερήφανοι που είστε μέλη αυτή της ομάδας, να μην ακούτε τις φωνές που λένε διάφορα, να είστε σίγουροι ότι όλα θα πάνε καλά. Έχουμε κάνει μεγάλο έργο και τώρα μαζί με εσάς αλλά και τους παλιούς μου συνεργάτες είμαστε έτοιμοι για τη νέα μάχη».

Θα συσταθεί μάλιστα και μια επιτροπή που θα εξετάσει τις επόμενες ημέρες, αναλυτικά τα προεκλογικά βήματα.

Νωρίτερα είχε εξαγγείλει μείωση του τιμολογίου της ΔΕΥΑΜ, και την ολοκλήρωση του σχεδίου πόλης στο Γάζι τους επόμενους μήνες, μια συνθήκη που θα κάνει την πόλη λειτουργική.

Δεν είχε αδικαιολόγητες απουσίες

Στο τραπέζι παρευρέθηκαν οι: αντιδήμαρχοι Άρης Σαλούστρος, Θανάσης Κύρκος, Μανώλης Παποδομανωλάκης, Δημήτρης Τζεδάκης, Γιώργος Βαλτζάκης.

Ο πρόεδρος και αντιπρόεδρος της ΔΕΑΥΜ Φίλιππος Σαββάκης και Γιάννης Ντουλάκης.

Ο πρόεδρος του ΔΟΚΑΠΠΑΠ Δημήτρης Λυδάκης, η γραμματέας του Δημοτικού Συμβουλίου Άννα Φραντζεσκάκη και ο Ματθαίος Μανιούδης.

Άτομα της δημοτικής ομάδας που δεν θα κατέβουν ξανά στις εκλογές του Δήμου Μαλεβιζίου όπως ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Μανώλης Αντωνογιαννάκης, ο Κώστας Τριγώνης και ο Δράκος Μαρής.

Οι νέοι υποψήφιοι Μιχάλης Μιχαλάκης, Αριστείδης Χνάρης, Ευριπίδης Φτενός, Δημήτρης Κάββαλος, Μανόλης Αγγελιδάκης, Μανόλης Μπελιμπασάκης, Γιάννης Νικηφόρος , Γιάννης Μπιζανάκης, και ο Κώστας Τζαγκαράκης που είναι από τους παλιούς.

 Οι υποψήφιες Μαρία Φιολιτάκη, Ειρήνη Αστρινάκη, Μαρίνα Φασουλάκη ,Στέλλα Καντιδάκη , Ειρήνη Μπρίνταλου Κουγιουμουτζή, Μαρία Απλαδά, Εύα Κουτσογιαννάκη Πιτσικάκη , Άννα Ορφανουδάκη.

Λόγω ανειλημμένων υποχρεώσεων απουσίαζαν οι κυρίες Εύη Αποστολάκη, Μαρία Δρουγκάκη, Σοφία Πιταρίδη και ο κ. Δημήτρης Ανδρουλάκης.

Στο γεύμα ήταν επίσης στενοί συνεργάτες του δημάρχου , όπως ο Γενικός Γραμματέας Γιώργος Μανουσάκης και ο ιατρός Κώστας Γωνιανάκης .

Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ