Από το Γάζι ο ΣΥΡΙΖΑ ανέβασε τους προεκλογικούς τόνους

Petite Perle 300×250

Οι βουλευτές Ηρακλείου Σωκράτης Βαρδάκης, Νίκος Ηγουμενίδης απάντησαν με σκληρές εκφράσεις στη ΝΔ.

Ανέβηκαν οι προεκλογικοί τόνοι στην ανοικτή συζήτηση που διοργάνωσε η Ομάδα Μελών ΣΥΡΙΖΑ Μαλεβιζίου, το Σάββατο το βράδυ στο δημαρχείο στο Γάζι.

Οι βουλευτές Ηρακλείου του κόμματος Σωκράτης Βαρδάκης και Νίκος Ηγουμενίδης (απουσίαζε για λόγους υγείας ο Γιάννης Μιχελογιαννάκης)) απάντησαν το ίδιο σκληρά, τόσο στις φράσεις του αρχηγού της αξιωματικής  αντιπολίτευσης Κυριάκου Μητσοτάκη όσο και του  γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ, Λευτέρη Αυγενάκη.

Κατά τη διάρκεια της τοποθέτησής του o  κ. Βαρδάκης σχολιάζοντας τις παλαιότερες εκφράσεις των κυρίων Μητσοτάκη και Αυγενάκη  «δεν θα μείνουμε με σταυρωμένα τα χέρια», είπε:

«Ο Μητσοτάκης και ο Αυγενάκης λυσσομανούν και γυαλίζει το μάτι τους, βλέποντας πως επαναφέρουμε ό,τι αυτοί είχαν αποδημήσει, όχι μόνο προς τα νομοσχέδια, αλλά και κατά της διαφθοράς».

«Η ΝΔ δεν έχει δυνάμεις να συνεργαστεί και αυτό τη φοβίζει» ανέφερε ο κ. Ηγουμενίδης  και κάλεσε τον ελληνικό  λαό να στηρίξει με την ψήφο του, την κυβέρνηση σε όλες τις εκλογικές μάχες.

Σημείωσε, επίσης, ότι η χώρα δεν μπορεί να μείνει ακυβέρνητη. «Η προοπτική υπάρχει στην αριστερά. Ο λαός θα κληθεί να διαλέξει ανάμεσα στο σάπιο και το παλιό ή στην αριστερά για την αναδόμηση της Ελλάδας και της κοινωνίας».

Νωρίτερα και οι δύο υπεραμύνθηκαν των επιλογών της κυβέρνησης σε όλα τα επίπεδα λέγοντας πώς ο Πρωθυπουργός Αλέξης  Τσίπρας, πήρε στα χέρια του μια διαλυμένη χώρα σε πολλούς τομείς κυρίως στα ασφαλιστικά και στα εργασιακά.

«Κανείς δεν πίστευε ότι η Ελλάδα ήταν σ' αυτή την άθλια κατάσταση. Δώσαμε σκληρές μάχες για να σώσουμε τη χώρα και για να γίνουν όλα όσα υποσχέθηκε ο Πρωθυπουργός στην έκθεση της Θεσσαλονίκης». Ο κ. Ηγουμενίδης είπε ότι «το success story της προηγούμενης κυβέρνησης οδήγησε τη χώρα στα μνημόνια και όχι τα ψέματα του Τσίπρα».

Τόνισαν επίσης ότι χρειάστηκε σχέδιο και συγκρούσεις από την κυβέρνηση όμως με τη σύμφωνη γνώμη της πλειοψηφίας της κοινωνίας βγήκε η χώρα από τα μνημόνια. Αυτή ήταν η πρώτη σκληρή μάχη.

 Η χώρα αυτή τη στιγμή είναι έτοιμη, όπως υποστήριξαν, να δώσει τη δεύτερη και πιο σκληρή μάχη για να γίνει η «Νέα Ελλάδα» με τη συνταγματική αναθεώρηση, την ενίσχυση της εργασίας, τη δημιουργία ενός κοινωνικού κράτους και την εμβάθυνση της δημοκρατίας.

Αρκετή ώρα των τοποθετήσεων στάθηκε αναλυτικά στις δομές της κοινωνικής πολιτικής αλλά και στα έργα που έγιναν.

 Νωρίτερα το λόγο είχε πάρει το μέλος  της συντονιστικής ΟΜ Μαλεβιζίου κυρία Ελένη Αυγουστάκη  είπε ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να παραμείνει στην εξουσία για το καλό της χώρας». Ενώ έκλεισε της ομιλίας της αναφέροντας  πως  αυτές οι εκλογές αυτές ( εθνικές –ευρωεκλογές)  θα είναι οι σημαντικότερες στην ιστορία της Ευρώπης  για να μπει φρένο στην πορεία των ακροδεξιών κομμάτων.

Την εκδήλωση παρακολούθησαν ο Δήμαρχος Μαλεβιζίου, και οι υποψήφιοι δήμαρχοι Σπύρος Καλλέργης και Μενέλαος Μποκέας, ενώ παρευρέθηκε και ο πρ.Υπουργός και υποψήφιος Ευρωβουλευτής Παναγιώτης Κουρουμπλής.

Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ