Πρότυπο αθλητικό κέντρο δημιουργείται στη Δαμάστα

Petite Perle 300×250

Το είχε προαναγγείλει πριν από λίγους μήνες ο δραστήριος πρόεδρος της Δαμάστας και το έκανε πράξη.
Ο λόγος για το υπέρ-σύγχρονο αθλητικό κέντρο σε ευρωπαϊκά πρότυπα που θα δημιουργηθεί δίπλα στο γήπεδο της ομάδας και σήμερα πρωί παρουσιάστηκε το σχέδιο του στα Μ.Μ.Ε αλλά και στους φίλους της Δαμάστας και του αθλητισμού γενικότερα στην αίθουσα του πολιτιστικού κέντρου του χωριού.
Το project ασφαλώς και είναι χρονοβόρο αλλά ο πρόεδρος είναι διατεθειμένος να κάνει γρήγορα την κίνηση του ούτως ώστε να μειωθεί στο μέτρο του δυνατού ο χρόνος κατασκευής του έργου.
Ταυτόχρονα με το αθλητικό κέντρο θα κατασκευαστεί και ένα ξενοδοχείο από 80-140 κλίνες που θα περιλαμβάνουν γυμναστήριο, SPA, αίθουσες συνεδρίων κ.λ.π.
Το έργο θα γίνει όσο αφορά το αθλητικό κέντρο με την ευθηνή του δήμου Μαλεβιζίου που θα είναι και ο ιδιοκτήτης του αφού μόνο έτσι θα χρηματοδοτηθεί από τη περιφέρεια και κατ' επέκτασης από το κράτος, που αν όλα πάνε καλά θα ξεκινήσει το καλοκαίρι του 2019.
Ο Περιφερειάρχης Σταύρος Αρναουτάκης δεσμεύτηκε για την χρηματοδότηση του έργου δημόσια στην πρόσφατη εκδήλωση της εφημερίδας μας Η Φωνή του Μαλεβιζίου και αυτή η δέσμευση είναι προϊόν πολλαπλών συναντήσεων του Αντώνη Παπαδάκη με τον Περιφερειάρχη Κρήτης.
Για το ξενοδοχείο ο Αντώνης Παπαδάκης τόνισε ότι θα το χρηματοδοτήσει με δικό του κεφάλαιο σε ποσοστό 50% και το υπόλοιπο 50% θα είναι επιδοτούμενο από ευρωπαϊκά προγράμματα.
Το αθλητικό κέντρο όπως τόνισε ο κ.Παπαδάκης θα δημιουργήσει 32 θέσεις εργασίας που θα καλυφθούν από τους Δαμαστιανούς εκτός από τις άλλες θέσεις που θα δημιουργηθούν από το ξενοδοχείο.
Την ιδέα του Αντώνη Παπαδάκη επικρότησαν άλλοι συγχωριανοί του που ήταν παρόντες, ενώ ο πρόεδρος του πολιτιστικού συλλόγου Γιώργος Σαρρής τόνισε ότι η Δαμάστα αργοπεθαίνει και το όραμα κ. Παπαδάκη είναι κάτι σαν σανίδα σωτηρίας για το χωριό, και κάλεσε τους Δαμαστιανούς να δώσουν τα χωράφια τα οποία άλλωστε δεν έχουν καμία χρηματική αξία για να συγκεντρωθούν τα στρέμματα που απαιτούνται για την δημιουργεία του έργου.
Ο Αντώνης Παπαδάκης τόνισε επίσης ότι όλες οι ιδιοκτησίες του χωριού όταν γίνει αυτό το κολοσσιαίο έργο θα αποκτήσουν τεράστια αξία.
Ο πρόεδρος της Δαμάστας όπως είπε ανέλαβε το κόστος της τελετής του έργου και το επόμενο διάστημα πρέπει να γίνει η παραχώρηση των χωραφιών για να προχωρήσουν τα τοπογραφικά που απαιτούνται.
Θα κατασκευαστούν δύο γήπεδα, ένα με φυσικό χορτάρι και ένα με πλαστικό. Το ξενοδοχείο που θα φτιαχτεί στο λόφο με θέα τα γήπεδα και θα περιλαμβάνει εκτός των άλλων ανοιχτό και κλειστό κολυμβητήριο.
Στο αθλητικό κέντρο και στο ξενοδοχείο θα μπορούν να φιλοξενηθούν ομάδες από την Ευρώπη για προετοιμασία. Το ΚΕΠΕΤ όπως θα είναι η ονομασία του αθλητικού κέντρου θα είναι το πρώτο σε ολόκληρη την Ελλάδα και όπως αποκάλυψε ο πρόεδρος της Δαμάστας η Χερσόνησος και το Αστυράκι του πρότειναν να γίνει το έργο στις δικές τους περιοχές ( στο Στρούμπουλα) αλλά απέρριψε τις προτάσεις τους.
Η εταιρία που θα κατασκευάσει το έργο θα μεριμνήσει ώστε να αυξηθούν οι ποσότητες του νερού που χρειάζονται για να μην υπάρξει πρόβλημα στην λειτουργία του αθλητικού κέντρου και του ξενοδοχείου.

Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ