Δήλωση του Δ. Βρύσαλη, υποψήφιου δημάρχου Ηρακλείου για τις κινητοποιήσεις των εκπαιδευτικών

Petite Perle 300×250

Ο Δ. Βρύσαλης, υποψήφιος Δήμαρχος Ηρακλείου με αφορμή τις νέες κινητοποιήσεις των εκπαιδευτικών και τη σημερινή συγκέντρωση στην οποία παραβρέθηκε έκανε την παρακάτω δήλωση:

«Οι μαζικές απεργιακές συγκεντρώσεις των εκπαιδευτικών έστειλαν ένα αποφασιστικό μήνυμα ότι οι εργαζόμενοι δεν αποδέχονται αυτή την αντιλαϊκή πολιτική. 

Χρειάζεται τώρα να δυναμώσει ο αγώνας ενάντια στις αντιεκπαιδευτικές νομοθετικές ρυθμίσεις της κυβέρνησης, που διατηρούν τα κενά, τις ελλείψεις και την υπολειτουργία στα δημόσια σχολεία, που οδηγούν σε απολύσεις των αναπληρωτών που όλα τα τελευταία χρόνια «μπαλώνουν» τα τεράστια κενά στα σχολεία! Να αποσυρθεί το απαράδεκτο «σύστημα διορισμών», που οδηγεί σε χιλιάδες απολύσεις αναπληρωτών.

Χρειάζεται να ενισχυθεί η πάλη για μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους, ενάντια στη καταστολή, την τρομοκρατία και τον αυταρχισμό, που βιώνουν οι εκπαιδευτικοί, όπως και όλοι οι αγωνιζόμενοι κλάδοι, ενάντια σε κάθε έναν που προσπαθεί να πείσει ότι σύγχρονο και ρεαλιστικό είναι να βάζουμε βαθιά το χέρι στη τσέπη για τη μόρφωση των παιδιών μας, ότι πρέπει να συμβιβαστούμε με τη μισοδουλειά, την ανεργία και την ξενιτεμό των παιδιών μας.

Η καλύτερη απάντηση στην επίθεση αυτή και στον αυταρχισμό της κυβέρνησης, η καλύτερη απάντηση σε όλα τα κόμματα που στέκονται απέναντι στο δικαίωμα για μόνιμη και σταθερή δουλειά, απέναντι στα δικαιώματα και τα αιτήματά μας, απέναντι στις σύγχρονες ανάγκες μας, είναι η οργάνωση του αγώνα όλων των εργαζομένων σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, η μαζική διεκδίκηση για ζωή με δικαιώματα, για δημόσια και δωρεάν μόρφωση και υγεία, για μαζικούς διορισμούς στο ύψος των αναγκών, για όλους, η διεκδίκηση για το σχολείο που αξίζει στα παιδιά μας.»

 

Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ