Ίδρυση Ινστιτούτου Πετρελαϊκής Έρευνας από το ΙΤΕ Κρήτης

Petite Perle 300×250

Σήμερα στα Χανιά παρουσία Σταθάκη και Φωτάκη η επίσημη ανακοίνωση 

Στο επίκεντρο του διεθνούς ενδιαφέροντος για την εκμετάλλευση κοιτασμάτων υδρογονανθράκων θα βρεθεί η Κρήτη η οποία γίνεται η έδρα του πρώτου Ινστιτούτου Πετρελαϊκής Έρευνας.

Την ίδρυση του Ινστιτούτου το οποίο θα λειτουργεί υπό την ομπρέλα του ΙΤΕ και θα εγκατασταθεί στην Πολυτεχνειούπολη Χανίων, ανακοίνωσε στη διάρκεια εκδήλωσης στο Κέντρο Αρχιτεκτονικής της Μεσογείου ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Γιώργος Σταθάκης.

Η επιλογή των Χανίων ως η έδρα του νέου ινστιτούτου οφείλεται στο διεθνές ενδιαφέρον που έχει προκαλέσει η ανάθεση των ερευνών για υδρογονάνθρακες σε δύο θαλάσσια «οικόπεδα», νότια και δυτικά της Κρήτης αλλά και στις δυνατότητες που παρέχει το Πολυτεχνείο Κρήτης στο οποίο θα στεγαστεί το Ινστιτούτο.

Το Ινστιτούτο Πετρελαϊκής Έρευνας θα λειτουργήσει στα πρότυπα των αντίστοιχων ερευνητικών ιδρυμάτων τα οποία έχουν δημιουργήσει χώρες όπου πραγματοποιούνται έρευνες για υδρογονάνθρακες, όπως η Νορβηγία και η Μεγάλη Βρετανία.

Το Ινστιτούτο Πετρελαϊκής Έρευνας θα επιχειρήσει να μετατραπεί σε πόλο έλξης νέων επιστημόνων αλλά και να προσελκύσει χρηματοδοτήσεις, τόσο από ευρωπαϊκά προγράμματος, όσο και από τον ιδιωτικό τομέα.

Πηγή: Νέα Κρήτη

Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ