ΕΛΤΑ: Πανελλαδική απεργία την Τετάρτη

Petite Perle 300×250

Σε 24ωρη πανελλαδική απεργία στα ΕΛΤΑ προχωρούν αύριο Τετάρτη 23 Ιανουαρίου οι εργαζόμενοι του Οργανισμού, απορρίπτοντας το σχέδιο της διοίκησης και του Υπερταμείου για την απόλυση 2.300 εργαζομένων, το κλείσιμο 220 καταστημάτων και την περαιτέρω μείωση μισθών.

Οι εργαζόμενοι στα ΕΛΤΑ υποστηρίζουν ότι από το 2010 και έπειτα έχουν υποστεί μειώσεις αποδοχών που ξεπερνούν το 40%, ενώ καλούνται
να επωμιστούν μέσω της δραματικής συρρίκνωσης των θέσεων εργασίας, το μεγαλύτερο μέρος της «εξυγίανσης» του Οργανισμού.

Στον αντίποδα, όπως αναφέρουν, όχι μόνο δεν υλοποιήθηκαν οι δεσμεύσεις των τελευταίων διοικήσεων για την άντληση ικανοποιητικών εσόδων από εναλλακτικές πηγές (δέμα, εκτελωνισμός, ενέργεια) αλλά ολοένα και διολισθαίνει ο κύκλος εργασιών, συνεχίζονται οι ολιγωρίες με την απώλεια μεγάλων πελατών (τελευταίο παράδειγμα η Cosmote) και παραμένουν σε δυσθεώρητα ύψη οι οφειλές του ελληνικού δημοσίου από την Καθολική Υπηρεσία και όχι μόνο.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την Πανελλήνια Ομοσπονδία Σωματείων Ταχυδρομικών (ΠΟΣΤ), οι οφειλές του ελληνικού Δημοσίου από την Καθολική Υπηρεσία και την παροχή υπηρεσιών ξεπερνούν τα 250 εκατ. ευρώ από το 2013.

Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ