Σύλληψη πρώην αθλητή για παιδική πορνογραφία μέσω διαδικτύου

Petite Perle 300×250

Για πορνογραφία ανηλίκων συνελήφθη στην Κέρκυρα από τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος 39χρονος, παλαίμαχος αθλητής που τώρα εργάζεται ως δημόσιος υπάλληλος.

Σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία αυτόφωρης διαδικασίας για πορνογραφία και πορνογραφικές παραστάσεις ανηλίκων, μέσω διαδικτύου.

Για τη διερεύνηση της υπόθεσης προηγήθηκε από τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος κατάλληλη αξιοποίηση στοιχείων της Υπηρεσίας I.C.E. (Immigration and Customs Enforcement), σύμφωνα με τα οποία άγνωστος χρήστης του διαδικτύου, στην Ελλάδα, χρησιμοποιώντας διαδικτυακές υπηρεσίες ανταλλαγής μηνυμάτων, συνομιλούσε με ανήλικη Αμερικανίδα πολίτη και κατά τις μεταξύ τους συνομιλίες της απέσπασε πλήθος γυμνών φωτογραφιών και βίντεο, τα οποία στη συνέχεια απέστειλε σε συγγενικά της πρόσωπα.

Η Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος διαπίστωσε ότι τα περισσότερα από τα επίμαχα ηλεκτρονικά ίχνη προέρχονταν από την οικιακή σύνδεση διαδικτύου του 39χρονου, στην Κέρκυρα.

Σε έρευνα που διενεργήθηκε στην οικία του βρέθηκαν και κατασχέθηκαν δύο εξωτερικοί σκληροί δίσκοι, εσωτερικός σκληρός δίσκος και κινητό τηλέφωνο. Από την επιτόπια έρευνα που διενεργήθηκε στα ψηφιακά πειστήρια, βρέθηκαν ανευρέθηκαν τα επίμαχα αποδεικτικά στοιχεία της υπόθεσης, καθώς και χιλιάδες αρχεία με υλικό σεξουαλικής κακοποίησης ανηλίκων.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στην αρμόδια Εισαγγελική Αρχή και παραπέμφθηκε στον Ανακριτή για κύρια ανάκριση, ενώ τα κατασχεθέντα ψηφιακά πειστήρια, θα αποσταλούν στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών για εργαστηριακή εξέταση.

Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ