"Ευκάλυπτοι και αλήθειες"

Απάντηση του τοπικού συμβούλου Ροδιάς Αντώνη Ροδίτη για το θέμα των ευκαλύπτων στη Ροδιά

Με αφορμή το ρεπορτάζ της Φωνής του Μαλεβιζίου για τα ευκαλύπτους που ξεριζώθηκαν ή έσπασαν, από την πρόσφατη κακοκαιρία στη Ροδιά, και την αναφορά του προέδρου της τοπικής κοινότητας Γιάννη Στρατάκη, ότι υπήρχαν αντιδράσεις κατά τη διάρκεια της κοπής τους στο παρελθόν, ο τοπικός σύμβουλος Ροδιάς Αντώνης Ροδίτης, έστειλε την εξής απάντηση:

"Με αφορμή το άρθρο της εφημερίδας σας  της 18-1-2019 με θέμα ¨ Ξερίζωσε ευκαλύπτους ο ισχυρός άνεμος στη Ροδιά ¨ και  για την αποκατάσταση της αλήθειας ,  την οποία επιμελώς διεστρεβλώνει  ο κύριος Πρόεδρος  της Κοινότητας προσπαθώντας γι'άλλη μια φορά να λασπολογήσει, σας γνωρίζω τα ακόλουθα .

1)      Από τον ισχυρό άνεμο ξεριζώθηκε μονάχα ένας ευκάλυπτος , κι αυτό συνέβη διότι κατά την διάρκεια των εργασιών βελτίωσης του παρακείμενου δρόμου , του αφαίρεσαν όλο το χώμα γύρω από τον κορμό του και του έκοψαν όλες τις πλευρικές ρίζες . Προκαλώ δε τον κύριο Πρόεδρο να μου , να μου δείξει έστω και ένα ακόμη ευκάλυπτο ο οποίος δεν κλαδεύτηκε κι έχει ξεριζωθεί.

2)       Στον συγκεκριμένο χώρο δεν έγινε καμία απόπειρα κλαδέματος ευκαλύπτων ,στην οποία να υπήρξαν αντιδράσεις από κατοίκους. Οι αντιδράσεις υπήρξαν για το κατακρεούργημα κυριολεκτικά των ευκαλύπτων κάτω από την πλατεία και οι αντιδράσεις προέρχονταν από κατοίκους και συμβούλους της Κοινότητας , γιατί ο κύριος Πρόεδρος ενεργώντας ως απόλυτος άρχοντας ,δεν σέβεται και δεν εφαρμόζει ούτε τη σχετική νομοθεσία,ούτε τις αποφάσεις  του Τοπικού Συμβουλίου , προκειμένου να ικανοποιήσει προσωπικές επιδιώξεις .

3)      Επειδή κάποιοι γνωρίζουν μόνο να κόβουν δέντρα και να ξεριζώνουνε, ας μας πει ο κύριος Πρόεδρος , στα πέντε χρόνια που είναι πρόεδρος, ποια δεντροφύτευση  έκανε , εκτός από (10) δέντρα στο φύτεμα των οποίων παρίστατο και τα οποία λόγω αδιαφορίας , ξεράθηκαν ή έγιναν τροφή των προβάτων.

4)      Αν πράγματι ενδιαφέρεται τόσο για τα παιδιά του χωριού όπως λέει , γιατί  παρά τις επανειλημένες ενημερώσεις μου δεν φροντίζει να πάρει όλα τα κατάλληλα μέτρα , ούτως ώστε να μην έχουν πρόσβαση ακόμη και παιδιά νηπιαγωγείου , στον πίνακα της ΔΕΗ που ηλεκτροδοτεί το γήπεδο, προκειμένου να μην θρηνήσουμε κάποιο παιδί από ηλεκτροπληξία ;

5)      Αν πράγματι ενδιαφέρεται για την ασφάλεια των συγχωριανών του , γιατί δεν φροντίζει να  αποκατασταθεί η πολύ μεγάλη ζημία που έχει υποστεί το οδόστρωμα στην περιοχή ¨ΚΟΥΚΟΣ¨ μεγάλο τμήμα του οποίου έχει εξαφανιστεί , πριν να καταλήξει, κάποιο αυτοκίνητο στο φαράγγι, με ότι αυτό συνεπάγεται .

Αν θέλει ο κύριος Πρόεδρος ας ασχοληθεί με προβλήματα στην Ροδιά , που δόξα το Θεό υπάρχουν παρά πολλά και ας αφήσει τη λασπολογία . Δεν θα  τον ωφελήσει σε τίποτα.Ευχαριστώ για την φιλοξενία .

Αντώνης Ροδίτης Τοπικός Σύμβουλος Ροδιάς".

ΣΑΛΟΥΣΤΡΟΣ ΑΡΗΣ 336×280
ΚΟΚΚΙΝΑΚΗΣ 336×280
Ροή ειδήσεων - Τελευταία Νέα
ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ