Πέρασε η Συμφωνία των Πρεσπών με 153 «Ναι» – Ποιοι ψήφισαν

Petite Perle 300×250

Με την θετική ψήφο της Κατερίνας Παπακώστα, του Γιώργου Μαυρωτά, του Θανάση Θεοχαρόπουλου, του Σπύρου Δανέλλη, του Σταύρο Θεοδωράκη, και του Σπύρου Λυκούδη υπερψηφίστηκε η Συμφωνία των Πρεσπών

Ειδικότερα, 153 βουλευτές ψήφισαν «ναι» στην Συμφωνία και 146 ψήφισαν «όχι».

Ο Γρηγόρης Ψαριανός ψήφισε παρών ενώ συντεταγμένα τα κόμματα της αντιπολίτευσης, η ΝΔ, το ΚΙΝΑΛ, τη Χρυσή Αυγή, το ΚΚΕ, και η Ένωση Κεντρώων καταψήφισαν την Συμφωνία. Κατά την διάρκεια της ψηφοφορίας η Χρυσή Αυγή επιχείρησε να δημιουργήσει «θερμό επεισόδιο».

Ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής, Γ. Μπαρμπαρούσης όταν κλήθηκε να ψηφίσει φώναξε «όχι στην προδοσία» προκαλώντας την έντονη αντίδραση του Προέδρου της Βουλής, Νίκου Βούτση που απείλησε να ακυρώσει την ψήφο του.

Η μαραθώνια συνεδρίαση διήρκησε 38 ώρες και μίλησαν απο του βήματος 200 βουλευτές μεταξύ των οποίων οι αρχηγοί των κομμάτων. Στον κατάλογο των ομιλητών είχαν εγγραφεί 245 βουλευτές.

«Το κοινοβούλιο συναντάτε με την ιστορία στην συζήτηση της Συμφωνίας των Πρεσπών» ανέφερε ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών, Γιώργος Κατρούγκαλος κλείνοντας την συνεδρίαση για την κύρωση της Συμφωνίας.

Ο ίδιος καταλόγισε «υποκρισία», «ανακρίβιες» και «διχαστικό λόγο» στην αντιπολίτευση. Επανέλαβε επίσης ότι θέματα εθνότητας και ταυτότητας δεν καθορίζονται απο τις διεθνής συμφωνίες. «Η Ελλάδα δεν μπορεί να είναι μια φοβική χώρα και να καταδικαστεί στην μιζέρια, έχει ρόλο στα Βαλκάνια» κατέλειξε.

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ