Πιθανή αύξηση της τιμής του ελαιολάδου βλέπει ο Μ. Αλμπαντάκης

Petite Perle 300×250

Αν και η περσινή ελαιοκομική περίοδος χαρακτηρίζεται καταστροφική για τους παραγωγούς, ο κ. Μιχάλης Αλμπαντάκης εκτιμά ότι είναι πιθανό να υπάρξει αύξηση της τιμής της τάξης των 10-15 λεπτών, υπό προϋποθέσεις. Ο ίδιος δεσμεύτηκε ότι η Cretan Mill θα διαθέσει το λάδι που έχει στις δεξαμενές της, ωστόσο συνέστησε υπομονή και ψυχραιμία από τους παραγωγούς. Χαρακτηριστικά δήλωσε μάλιστα ότι είναι αδιανόητο 70.000 τόνοι ελαιολάδου να διατεθούν σε 15 μέρες.

Οι παρακάτω δηλώσεις έγιναν από τον Μιχάλη Αλμπαντάκη κατά τη διάρκεια του εκπαιδευτικού σεμιναρίου για το κλάδεμα των ελαιόδεντρων και τη διαχείριση των υπολειμμάτων κλαδέματος, στην κατάμεστη αίθουσα του Πνευματικού Κέντρου Καλεσσών:

"Οι αγρότες πρέπει να κάνουν υπομονή, καθώς είναι δύσκολο να διατεθεί όλο το λάδι της Κρήτης σε 15 μέρες. Δεν πρέπει να έχουν άγχος. Εμείς, ως Cretan Mill, δεσμευόμαστε ότι το λάδι θα διατεθεί όλο, απλά έχουμε 9 μήνες μέχρι την επόμενη σεζόν. Έχουμε αγορές. Το προϊόν της Κρήτης μπορεί να μην είναι καλό, αλλά προσπαθούμε να βρούμε αγορές για να διατεθεί. Είναι αδιανόητο 70.000 τόνοι λάδι να φύγουν σε 15 μέρες. Συνιστώ ψυχραιμία. Ίσως μία καλύτερη τιμή να δοθεί σε 15 μέρες έως ένα μήνα, αυτό όμως θα κριθεί από τις ποσότητες που θα πουλήσουμε. Η τιμή κυμαίνεται γύρω στα 2,60€, οι τρεις γραμμές βέβαια. Στην περιοχή μας λάδι τρεις γραμμές δεν υπάρχει. Υπάρχουν όμως περιοχές της Κρήτης που το λάδι είναι πιο ποιοτικό και εκεί η τιμή είναι λίγο υψηλότρερη, αλλά και αυτό το λάδι θα περάσει από χημικό έλεγχο. Θεωρώ ότι η αύξηση θα είναι της τάξης των 10-15 λεπτών. Αυτό θα εξαρτηθεί από δύο παράγοντες:

-Από τη σωστή διαχείρηση των αγορών και των πωλήσεων και

-από την υπομονετικότητα που θα δείξει ο κόσμος στο να ζητάει τιμολόγηση στο λάδι".

Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ