Πρέβεζα: Ζημιές σε σπίτια από τον σεισμό των 5,2 Ρίχτερ

Petite Perle 300×250

Έντρομοι βγήκαν από τα σπίτια τους στις 4:30 τα ξημερώματα οι κάτοικοι της Πρέβεζας αλλά και άλλων παραλιακών χωριών από την ισχυρή σεισμική δόνηση των 5,2 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ.

Για περίπου τέσσερα λεπτά προκλήθηκε γενική διακοπή ρεύματος. Αρκετές περιοχές έμειναν χωρίς ηλεκτρικό λόγω ζημιών στο δίκτυο ηλεκτροδότησης οι οποίες σταδιακά αποκαθίστανται.

Κλιμάκια του δήμου Πρέβεζας ξεκίνησαν τους ελέγχους από νωρίς το πρωί, πρώτα από τα σχολεία, ενώ έχουν σημειωθεί κάποιες ζημιές σε παλιές κατοικίες και ρωγμές σε σπίτια. Δεν έχουν αναφερθεί τραυματισμοί.

Την ίδια στιγμή, ο καθηγητής σεισμολογίας και διευθυντής του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου στο Εθνικό Αστεροσκοπείο, Άκης Τσελέντης, «ντόμινο» σεισμών μετά το σεισμό στη Ζάκυνθο έπειτα από τον ισχυρό σεισμό που έγινε τα ξημερώματα της Τρίτης στην Πρέβεζα, τονίζοντας ότι δεν έχουμε τελειώσει με το φαινόμενο στην Κεντρική Ελλάδα και εφιστά την προσοχή για τους επόμενους μήνες.

Μιλώντας στο CNN Greece, μετά τον ισχυρό σεισμό τον Οκτώβριο στη Ζάκυνθο, ο ίδιος εξέφρασε την ανησυχία να υπάρχει ένα «φαινόμενο ντόμινο, δηλαδή να έχουμε μια διέγερση των άλλων ρηγμάτων στην ευρύτερη περιοχή», προσθέτοντας ότι η περιοχή η συγκεκριμένη έχει πολλά ρήγματα.

«Στα πλαίσια της θεωρίας του ντόμινο εντάσσονται και οι σημερινοί σεισμοί, ο σημερινός στην Πρέβεζα και ο χθεσινός στην Αμαλιάδα. Θέλει πολύ προσοχή η περιοχή αυτή. Η ακολουθία της Πρεβέζης είναι ακόμα σε εξέλιξη», λέει χαρακτηριστικά.

το ερώτημα εάν επρόκειτο για τον κύριο σεισμό, ο κ. Τσελέντης απαντά: «Είναι πολύ νωρίς ακόμα να πούμε ότι ήταν ο κύριος σεισμός. Η ακολουθία εξελίσσεται. Πρέπει να περάσουν αρκετές μέρες ακόμα να δούμε πως πάει το φαινόμενο, αλλά από διάφορες ενδείξεις που έχουμε μαζέψει στο Γεωδυναμικό και από αναλύσεις που έχουμε κάνει, εκείνο το οποίο έχω να πω είναι ότι δεν έχουμε τελειώσει με την Κεντρική Ελλάδα».

«Πιστεύω ότι τους επόμενους λίγους μήνες θα έχουμε και άλλα γεγονότα στην ευρύτερη περιοχή και αυτό εύχομαι μακάρι να γίνει στη θάλασσα και μακριά από αστικά κέντρα. Αλλά θέλει πολύ προσοχή», προσθέτει.

Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ