Ο πολιτισμός ενώνει τους λαούς (φωτ.+video)

Petite Perle 300×250

Έκοψε την πίτα της η Χορωδία Ενηλίκων Μαλεβιζίου και ετοιμάζεται για την Πόλη

Η Χορωδία Ενηλίκων του Δήμου Μαλεβιζίου ταξιδεύει στην Κωνσταντινούπολη, αλλά πριν ανοίξει τα φτερά της για την Πόλη, "ταξίδεψε" πρώτα όλους όσους παρευρέθηκαν το βράδυ της Δευτέρας στο εστιατόριο "Θαλασσινή Αύρα" στην Αμμουδάρα.

Με κέφι, καλή διάθεση και πολλά χαμόγελα τα μέλη της Χορωδίας Ενηλίκων έκοψαν την πρωτοχρονιάτικη πίτα τους, ανταλλάσοντας ευχές για το νέο έτος με τους χορωδούς και τους φίλους της Χορωδίας να περνούν ένα αξέχαστο βράδυ με πολύ τραγούδι και πολύ χορό.

Η Χορωδία, αν και μετρά ένα μόλις χρόνο από τη σύστασής της, απαρτίζεται από 55 μέλη με τη χοράρχη κ. Εύα Κουτσογιαννάκη-Πιτσικάκη να δηλώνει περήφανη αλλά και συγκινημένη για το έργο και την πορεία που έχει επιδείξει μέχρι στιγμής η Χορωδία Ενηλίκων.

«Αισθάνομαι υπερήφανη και συγκινημένη γιατί από πέρυσι που ξεκινήσαμε με 20 μέλη, φέτος φτάσαμε τα 55. Έχουμε μία πολύ δυνατή και συνεργάσιμη ομάδα. Προχωράμε με την αμέριστη συμπαράσταση της Δημοτικής Αρχής Μαλεβιζίου και της Περιφέρειας Κρήτης, οι οποίες στηρίζουν οικονομικά και ηθικά τη Χορωδία μας».

Η ιδέα της Χορωδίας ήταν ένα όνειρο της εντεταλμένης συμβούλου Χορωδιών του Δήμου Μαλεβιζίου κ. Άννας Φρατζεσκάκη, η οποία εμφανέστατα συγκινημένη βλέπει ένα χρόνο τώρα το όνειρό της να παίρνει "σάρκα και οστά".

«Η Δημοτική Χορωδία Ενηλίκων είναι ένα έργο πολιτισμού για το Δήμο Μαλεβιζίου, η οποία μέσα σε ένα χρόνο διαπρέπει, αφού ετοιμάζεται για το 2ο ταξίδι της εκτός Κρήτης. Το 1ο πραγματοποιήθηκε κατά τη διάρκεια των Χριστουγέννων στην Ξάνθη και τη Θεσσαλονίκη και τώρα στις 22 – 26 Μαρτίου θα ταξιδέψει για την Πόλη».

Μαζί με τη μαέστρο, υπεύθυνη για τη Χορωδία Ενηλίκων είναι η κ. Μαρία Αντωνογιαννάκη, η οποία μίλησε με λόγια "καρδιάς": «Δημιουργήσαμε αυτή τη Χορωδία με διάθεση και αγάπη και εύχομαι να συνεχίσουμε κάθε χρόνο να τη βλέπουμε να μεγαλώνει και όλο και περισσότερα μέλη να πλαισιώσουν αυτή την εξαιρετική δομή».

Την πίτα ευλόγησε ο πατήρ Κωνσταντίνος Πιτσικάκης, ο οποίος αφού ευχήθηκε σε όλους τους παρευρισκόμενους καλή χρονιά με υγεία, τόνισε ότι τέτοιες συνάξεις μόνο ο πολιτισμός μπορεί να πετύχει, γιατί: «Ο Πολιτισμός μπορεί να συγκεντρώσει ανθρώπους από όλες τις πλευρές, από όλες τις κοινωνικές τάξεις και από όλα "τα χρώματα"».

Δράσεις πολιτισμού και εξαγγελίες

Ο Δήμαρχος Μαλεβιζίου Κώστας Μαμουλάκης αφού συνεχάρη τη μαέστρο κ. Εύα Κουτσογιαννάκη-Πιτσικάκη, ευχαρίστησε τις κυρίες Άννα Φρατζεσκάκη, Μαρία Αντωνογιαννάκη και τον κ. Κώστα Τριγώνη που όλοι μαζί προσπάθησαν για να έχει ο Δήμος Μαλεβιζίου δομές πολιτισμού.

«Μαζί με την Άννα, τη Μαρία και τον Κώστα Τριγώνη φτιάξαμε τη Χορωδία Ενηλίκων και τη Νεανική, αλλά και τη Θεατρική Ομάδα και θα είμαστε πάντα δίπλα τους. Τέτοιες συνάξεις μόνο ο πολιτισμός μπορεί να τα πετύχει και εμείς στο Μαλεβίζι ξέρουμε ότι ο πολιτισμός είναι ο θεματοφύλακας των παραδόσεών μας.

Ξεκινώντας από τα διάφορα κτίρια πολιτισμού τα οποία έχουμε κάνει μέχρι τώρα, όπως το Αρχαιολογικό Μουσείο και την Πινακοθήκη Τυλίσου, τώρα είμαστε έτοιμοι να κατασκευάσουμε μία καινούργια βιβλιοθήκη, σε ιδιόκτητο κτίριο δίπλα από το Δημαρχείο. Γι΄ αυτό το έργο εγκρίνονται 2,5 εκατομμύρια ευρώ. Επίσης, έχουμε εξαγγείλει ότι θα φτιάξουμε ένα ωδείο και ψάχνουμε ήδη τον κατάλληλο χώρο για να διδάξουμε τα παιδιά μας μουσική».

Το ταξίδι στην Πόλη

Η χοράρχης κ. Εύα Κουτσογιαννάκη – Πιτσικάκη μίλησε στη "Φωνή του Μαλεβιζίου»" για το ταξίδι στο Δήμο Κadikoy της Κωνσταντινούπολης, όπου η Χορωδία Ενηλίκων μαζί με τις Χορωδίες "Αναπνοή" του Ιερού Ναού Αγίου Κωνσταντίνου και Ελένης Ηρακλείου Κρήτης (με χοράρχη την κ. Εύα Θανάση), τη Μικτή Χορωδία του Συλλόγου Μικρασιατών νομού Ηρακλείου "Άγιος Πολύκαρπος" και το μουσικό σύνολο Θύραθεν Vocal group από τον Κρουσώνα θα συμπράξουν με την εκεί Νεανική Χορωδία και εκλεκτούς Τούρκους σολίστ κατά την διάρκεια των εορτασμών της 25ης Μαρτίου.

«Η καθηγήτρια μουσικής Οzgul Turgai του "Yildiz Technical University" είναι προσωπική μου φίλη και με ιδιαίτερη χαρά δέχτηκα την πρόσκλησή της να τραγουδήσουμε τραγούδια του Μάνου Χατζιδάκι και του Zülfü Livaneli μαζί και με τις υπόλοιπες Χορωδίες στο Δήμο Κadikoy».

Συλλογικό πνεύμα, αγάπη και ομόνοια πρόσθεσε η χοράρχης είναι τα στοιχεία της χορωδίας, ενώ επιθυμία της είναι «να πετύχουμε το στόχο μας και να εκτινάξουμε τη χορωδία μας όπου μπορούμε με πολύ διάθεση και πολλή όρεξη».
Παράλληλα ευχαρίστησε τον μουσικό κ. Άρη Κοντζεδάκη για τη βοήθεια του στις πρόβες.

Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ