Βόρεια Μακεδονία και επίσημα από σήμερα τα Σκόπια

by litsa TSANTIRAKI

Τελευταία Ενημέρωση:

Ειδική τελετή στην οποία η σημαία του ΝΑΤΟ θα υψωθεί δίπλα στη σημαία της πρώην Γιουγκοσλαβικής Δημοκρατίας της Μακεδονίας και στην έδρα της κυβέρνησης με την ονομασία της χώρας να είναι πλέον Βόρεια Μακεδονία είναι προγραμματισμένη σήμερα στα Σκόπια.

Στη σημερινή τελετή θα μιλήσει και ο πρωθυπουργός της γειτονικής χώρας, Ζόραν Ζάεφ, ενώ πρέπει να σημειωθεί ότι από την πρόσοψη του κτιρίου έχει ήδη αφαιρεθεί η ονομασία «κυβέρνηση της Δημοκρατίας της Μακεδονίας» και αναμένεται να αναρτηθεί η νέα επιγραφή «Κυβέρνηση της Δημοκρατίας της Βόρειας Μακεδονίας».

Μετά την πλήρωση όλων των νομικών προϋποθέσεων για την έναρξη ισχύος της Τελικής Συμφωνίας και των συνταγματικών τροπολογιών, η Κυβέρνηση της Δημοκρατίας της Μακεδονίας θα δημοσιεύσει στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως την ημερομηνία της θέσης σε ισχύ των συνταγματικών τροπολογιών και του συνταγματικού νόμου.

Στη συνέχεια, η Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας και η Ελλάδα θα αποστείλουν κοινή επιστολή στον γγ του ΟΗΕ, με την οποία θα ενημερώνουν τον Αντόνιο Γκουτέρες για την ημερομηνία της θέσης σε ισχύ της Τελικής Συμφωνίας.

Related Articles

Το fonimaleviziou.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει ότι θα έχετε την καλύτερη εμπειρία στην επίσκεψη σας. Διαβάστε εδώ περισσότερα για την Πολιτική Απορρήτου Προσωπικών Δεδομένων Αποδέχομαι Περισσότερα...