Είχαν κάνει το σπίτι τους … αρχαιολογικό μουσείο

Petite Perle 300×250

Συνελήφθησαν, σήμερα το πρωί σε περιοχή του Δήμου Χερσονήσου από αστυνομικούς του Τμήματος Αστυνομικών Επιχειρήσεων Ηρακλείου, δύο ημεδαποί (54χρονος και 51χρονη), κατηγορούμενοι για παραβάσεις της νομοθεσίας περί προστασίας αρχαιοτήτων και εν γένει της πολιτιστικής κληρονομιάς.

Ειδικότερα, κατόπιν στοχευμένων ενεργειών και ειδικών δράσεων της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Κρήτης, για την καταπολέμηση της αρχαιοκαπηλίας και ύστερα από κατάλληλη αξιοποίηση στοιχείων από αστυνομικούς του Τμήματος Αστυνομικών Επιχειρήσεων Ηρακλείου, σήμερα το πρωί οργανώθηκε και πραγματοποιήθηκε συντονισμένη αστυνομική επιχείρηση.

Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης διενεργήθηκε έρευνα στην κοινή οικία των δύο ημεδαπών όπου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

3 μεγάλοι πήλινοι αμφορείς,

2 πήλινες λεκανίδες,

3 πήλινα αγγεία,

δισκοειδές πήλινο αντικείμενο,

17 λαβές πήλινων αγγείων,

2 πήλινα καμινίδια,

μικρογραφική πρόχους,

τμήματα διαφόρων αντικειμένων (πήλινα αγγεία, πήλινα μυροδοχεία, πήλινοι αμφορείς, βάσεις, χείλη, σώματα, λίθινο αντικείμενο) διαφόρων τύπων και μεγεθών, τα οποία εμπίπτουν στην Νομοθεσία περί αρχαιοτήτων

Η προανάκριση διενεργείται από την Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ηρακλείου ενώ οι συλληφθέντες με τη σε βάρος τους σχηματισθείσα δικογραφία θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ηρακλείου.

Πηγή: cretalive

Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ