Σε εκπαιδευτική Θεία Λειτουργία τα παιδιά της Β' Λυκείου Γαζίου

Petite Perle 300×250

Σε εκπαιδευτική θεία λειτουργία στον ιερό Ναό Κων/νου και Ελένης στο Γαζι, παρευρέθηκαν χθες, Πέμπτη 22 Φεβρουαρίου, τα παιδιά της Β' Λυκείου Γαζίου, συνοδευόμενα από τον θεολόγο του σχολείου, Παναγιώτη Ασημακόπουλο.

Κάθε μαθητής και μαθήτρια κρατούσε ένα μικρό βιβλίο με το κείμενο και τη μετάφραση της Θείας Λειτουργίας. Σε συγκεκριμένα σημεία γίνονταν και επεξηγήσεις. Στο τέλος, όλοι οι μαθητές ήρθαν μπροστά στο ιερό (βοηθητικό είναι και το γεγονός ότι ο ναός έχει πολύ χαμηλό τέμπλο) και ο παπά Μιχάλης τους εξήγησε πώς γίνεται η Προσκομιδή, τους έδειξε την Αγία Τράπεζα και τα ιερά σκεύη και απάντησε και σε ερωτήσεις τους.

Ο κ. Ασημακόπουλος με ανάρτηση του στο facebook αναφέρει:

"Θέλω να σημειώσω δύο πράγματα:
α) Στο σχολείο (από χρόνια) έχουμε καταργήσει τους υποχρεωτικούς εκκλησιασμούς και τη νοοτροπία του "πρέπει… επειδή….". Οι μαθητές έρχονται με δική τους πρωτοβουλία. Έχουν και την επιλογή να μείνουν στο σχολείο (για να μην πάρουν 3 απουσίες) ή στο σπίτι τους (και παίρνουν 3 απουσίες). Το ποσοστό συμμετοχής είναι τεράστιο. Σήμερα ήρθε το 95% από τους 165 μαθητές της Β' Λυκείου. Αξίζει πολύ η κουβέντα μαζί τους μετά από την εμπειρία τους αυτή.
β) Πρέπει να "το 'χει" κι ο ιερέας. Οι δύο εφημέριοι του Ναού είναι εξαιρετικοί!"

Ο κ. Ασημακόπουλος, ως εξαίρετος εκπαιδευτικός, δίνει την ευκαιρία στους μαθητές του να αποκτήσουν γνώση και εμπειρία πέρα απο τον κλασσικό τρόπο διδασκαλίας. Απαλλαγμένος από "καθωσπρεπεισμούς" και στερεότυπα της κοινωνίας, δέχεται κάθε είδους άποψη και συζητάει με απλά λόγια. Αποτελεί πρότυπο για την εκπαίδευση, γεγονός που αποδυκνείεται από την αγάπη των μαθητών προς το πρόσωπό του και τα μεγάλα ποσοστά συμμετοχής σε οτιδήποτε διοργανώνει.

Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ