Ολική καταστροφή στο Φόδελε

Petite Perle 300×250

Μετρούν τις ζημιές τους οι κάτοικοι που έχασαν τις περιουσίες τους από την κακοκαιρία και τις κατολισθήσεις

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης βρίσκεται το χωριό Φόδελε που πλήττεται από χθες τη νύχτα από την κακοκαιρία. Συνεχείς μέχρι και αυτή την ώρα είναι οι κατολισθήσεις που συμβαίνουν στην περιοχή.

Ο ποταμός Παντομάνδρης έχει υπερχειλίσει και οριακά τα νερά δεν μπαίνουν  στα σπίτια του χωριού, ενώ μικροί καταρράκτες έχουν σχηματιστεί στα γύρω βουνά ως συνέπεια τις συνεχείς κατολισθήσεις στους δρόμους.

Αποκλεισμένο ήταν το χωριό για 3 ώρες το απόγευμα με τον πρόεδρο της Κοινότητας Φόδελε κ. Γιάννη Φακουκάκη να δίνει μάχη και με δικά του μηχανήματα να προσπαθεί να κρατήσει ανοικτό το οδικό δίκτυο. Όμως στο χωριό για τρεις ώρες δεν μπορούσε κανείς να μπει ούτε να βγει προς το ΒΟΑΚ.

Μηχανήματα του δήμου Μαλεβιζίου αντιμετώπισαν την δυσχερή κατάσταση και εντέλει δόθηκε ξανά ο δρόμος στην κυκλοφορία. Για την αντιμετώπιση των νέων κατολισθήσεων μηχάνημα του δήμου θα παραμείνει στο Φόδελε καθ' όλη τη διάρκεια της νύχτας.

Gepostet von Χνάρης Λάμπης am Montag, 25. Februar 2019

Δραματική όμως είναι η κατάσταση στους καλλιεργητές που μέσα σε μία νύχτα έχασαν την παραγωγή τους. Τα χωράφια έχουν πλημμυρίσει από τα νερά του ποταμού Παντομάνδρη με τα κηπευτικά να έχουν καταστραφεί ολοσχερώς. Η αποτίμηση της καταστροφής θα φανεί τις επόμενες ημέρες.

Ο υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος κ. Άρης Χνάρης δήλωσε στη Φωνή του Μαλεβιζίου:

"Η καταστροφή είναι πολύ μεγάλη. Το νερό που μπήκε στα χωράφια φτάνει στο μισό μέτρο και δεν άφησε τίποτα στη θέση του. Όλα τα κηπευτικά είναι κατεστραμμένα με τους καλλιεργητές να χάνουν τους κόπους και τις περιουσίες τους".

Ανάλογη είναι η εικόνα και στην παραλία του Φόδελε.

Τεράστιες είναι οι καταστροφές με τη θάλασσα να έχει φτάσει οριακά στα γύρω καταστήματα και σπίτια, ενώ τα νερά που κατεβαίνουν έχουν εξαφανίσει την άμμο.

Ακόμη παραμένει αποκλεισμένο το μοναστήρι του Αγίου Παντελεήμονα λόγω της υπερχείλισης του ποταμού και των κατολισθήσεων.

Ελάτε όλοι να δείτε το όμορφο χειμωνιάτικο χωριό μας από κοντά είναι πανέμορφα σε λίγες μέρες που θα σταματήσει η βροχή είναι πανέμορφα για φωτογραφίες…

Gepostet von Χνάρης Λάμπης am Montag, 25. Februar 2019

Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ