Η Λαϊκή Συσπείρωση για τις καταστροφές στο Φόδελε και άλλες περιοχές του Μαλεβιζίου

Petite Perle 300×250

Κλιμάκιο της Λαϊκής Συσπείρωσης, με επικεφαλής το Χουστουλάκη Μιχάλη, δημοτικό σύμβουλο και υποψήφιο δήμαρχο Μαλεβιζίου, επισκέφθηκε χθες το Φόδελε για να διαπιστώσει από κοντά το μέγεθος των καταστροφών που προκλήθηκαν από τις έντονες βροχοπτώσεις που σημειώθηκαν τις τελευταίες 48 ώρες στην περιοχή και από καθαρή τύχη δεν θρηνήσαμε θύματα.
Αντιμέτωπες με την κακοκαιρία ήρθαν και άλλες περιοχές του Δήμου Μαλεβιζίου όπως η Ροδιά, η Παντάνασσα, το Γάζι το Τσαλικάκι κ.α. Άραγε είναι τυχαία αυτή η έκταση των καταστροφών; Ότι από την κακοκαιρία ζημιώθηκε τόσο ο αστικός ιστός όσο και τα χωριά της υπαίθρου; Μπορούμε να αποδώσουμε το σύνολο αυτής της καταστροφής σε ατομικές ευθύνες ή τη φύση όπως κάποιοι επικαλούνται;
Ή στο γεγονός ότι σε όλη τη διάρκεια της θητείας της η Δημοτική Αρχή τα μόνα σοβαρά αντιπλημμυρικά μέτρα προστασίας που πήρε ήταν οι ευχές και οι προσευχές να μην έχουμε σοβαρές κακοκαιρίες. Κάθε φορά που η Λαϊκή Συσπείρωση έβαζε επιτακτικά και επανειλημμένα το θέμα της αντιπλημμυρικής προστασίας του Δήμου είτε με γραπτές είτε με προφορικές παρεμβάσεις, τόσο για συγκεκριμένες περιοχές όπως για την οδό 16 Μαρτύρων αλλά και γενικά η απάντηση που έπαιρνε ήταν ότι όλα ήταν υπό έλεγχο.
Όμως μόλις ο καιρός αποφάσισε να δείξει τα δόντια του αποκαλύφθηκε η πραγματικότητα: οι ελλείψεις σε υποδομές και μηχανισμούς αντιμετώπισης τέτοιων καταστάσεων, για τις οποίες την αποκλειστική ευθύνη έχουν τόσο η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και όλες οι προηγούμενες, όσο η Περιφέρεια και ο Δήμος.
Όπως έχουμε ξανατονίσει τα αντιπλημμυρικά έργα όπως και τα έργα αντιπυρικής προστασίας και αντισεισμικής θωράκισης δεν χρηματοδοτούνται από την ΕΕ γιατί είναι ζημιά για τα «πλεονάσματα τους». Αντίθετα τα χρήματα που εξασφαλίζουν από την άγρια φορολογία και τους πετσοκομμένους μισθούς μας, τα διαθέτουν για να χρηματοδοτούν τις επενδύσεις των μεγαλοεπιχειρηματιών.
Και η παρούσα Δημοτική Αρχή αλλά και όποια άλλη έρθει και πίνει νερό στο όνομα της «δίκαιης ανάπτυξης» που θα φέρουν οι επενδυτές μονοπωλιακοί όμιλοι δεν πρόκειται να αμφισβητήσει αυτή την πολιτική, ούτε να συγκρουστεί.
Τα οράματα περί «τοπικής ανάπτυξης» που όλοι τους έχουν και επικαλούνται ταυτίζονται με της ΕΕ, πως δηλαδή θα καλλιεργήσουν γόνιμο έδαφος για τις επενδύσεις και την ανάπτυξη του τουριστικού και βιομηχανικού κεφαλαίου της περιοχής και όχι μόνο. Πως οι λαϊκές οικογένειες του Δήμου μας θα ωφεληθούμε από την ανάπτυξη όλων αυτών όταν θα κινδυνεύουμε με την πρώτη νεροποντή, είτε έχουμε έντονα ή τα αναμενόμενα καιρικά φαινόμενα;
O κύριος Δήμαρχος δήλωσε ότι «απαιτείται σεβασμός στα στοιχεία της φύσης και επαγρύπνηση απ' όλους». Σωστά, αλλά κυρίως απαιτείται σεβασμός στις ανθρώπινες ζωές, στις λαϊκές κατοικίες και τους κόπους μιας ζωής και πρέπει να υπάρχει μεριμνά για αυτά, πρόληψη με τα κατάλληλα έργα και υποδομές και όχι ατελείωτοι φόροι, τέλη και πρόστιμα στο όνομα μιας ανταποδοτικότητας που όπως προκύπτει εκ του αποτελέσματος δεν βλέπουμε πουθενά.
Ο λαός χρειάζεται να προχωρήσει σε πρωτοβουλίες και κινητοποιήσεις, αποφάσεις που να αναγκάζουν το κράτος, την Περιφέρεια, τους Δήμους να υπερασπίζονται τα δικά του συμφέροντα.
Οι λαϊκές οικογένειες του Δήμου μας έχουν συμφέρον να στηρίξουν παντού τα ψηφοδέλτια της Λαϊκής Συσπείρωσης στην Περιφέρεια και στο Δήμο Μαλεβιζίου. Να στείλουν ξεκάθαρο μήνυμα προς όλες τις κατευθύνσεις ότι δεν θα κάνουν ούτε μισό βήμα πίσω από τις διεκδικήσεις τους για την ικανοποίηση των σύγχρονων αναγκών τους.

Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ