“Μπαλάκι” οι ευθύνες για το Γεροπόταμο

by litsa TSANTIRAKI

Τελευταία Ενημέρωση:

Ο Αντιπεριφερειάρχης Ηρακλείου Ευριπίδης Κουκιαδάκης εμφανίζεται έτοιμος να ασκήσει τα νόμιμα δικαιώματά του, λόγω του διασυρμού που υφίσταται από τα ψεύδη που διαδίδονται ανέξοδα μέχρι τώρα.

Με αφορμή την συζήτηση στη χθεσινή συνεδρίαση του  Δημοτικού Συμβουλίου  του Δήμου Φαιστού όπου ο Δήμαρχος παρουσίασε έγγραφο (απόφαση) σύμφωνα με το οποίο η Περιφέρεια δια του Αντιπεριφερειάρχη Ηρακλείου Ευριπίδη Κουκιαδάκη διαπιστώνει ότι δρόμοι του αναδασμού Πόμπιας που αναφέρονται σε αυτήν παραχωρούνται στο Δήμο Φαιστού, η Περιφέρεια Κρήτης-Π.Ε. Ηρακλείου κάνει γνωστό τα παρακάτω:

Η συγκεκριμένη παραχώρηση είναι μια διαδικασία ρουτίνας που συντελείται από τριετίας και στηρίζεται στο νόμο 4384/16 άρθρο 44 παράγραφος 1Ζ με αλλεπάλληλα αιτήματα του Δήμου Φαιστού.

Ειδικότερα, σύμφωνα με τα έγγραφα:

 11-9-2017, 22-9-2017, και 17-10-2017 ο Δήμος Φαιστού ζητά την επιτάχυνση των διαδικασιών παραχώρησης των συγκεκριμένων δρόμων όλων των ΤΟΕΒ της περιοχής όπου και περιλαμβάνεται ο αναδασμός της Πόμπιας, στην οποία αναφέρθηκε ο Δήμαρχος κ. Αρμουτάκης.  Παρατίθεται η  σχετική απόφαση με ημερομηνία 14-2-2019 όπως προκύπτει από το ηλεκτρονικό πρωτόκολλο (επισυνάπτονται σχετικές βεβαιώσεις).

Επίσης, υπάρχει σειρά αποφάσεων όπου διαπιστώνεται η παραχώρηση κοινοτικών δρόμων σε άλλες περιοχές του Δήμου Φαιστού οι οποίες ομοίως επισυνάπτονται.

Όπως προκύπτει από όλες τις αποφάσεις που επισυνάπτονται, η ανάρτηση στην Διαύγεια έχει γίνει αρκετές ημέρες μετά από την ημερομηνία υπογραφής και πρωτοκόλλησης τους. Συγκεκριμένα:

-η 16528 με ημερομηνία πρωτοκόλλησης και υπογραφής 6-10-2017 αναρτήθηκε στις 16-10-2017

-η 15592 με ημερομηνία πρωτοκόλλησης και υπογραφής 6-10-2017 αναρτήθηκε στις 16-10-2017

-η 1138 με ημερομηνία πρωτοκόλλησης και υπογραφής 16-1-2017 αναρτήθηκε στις 6-2-2017.

Έτσι, η προσπάθεια του Δημάρχου να παραπλανήσει το Δ.Σ. και κυρίως την κοινή γνώμη πέφτει στο κενό. Η αλήθεια των αριθμών είναι αμείλικτη.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Ηρακλείου, μόλις πληροφορήθηκε από τα μέσα ενημέρωσης τους διαλόγους στο Δημοτικό Συμβούλιο Φαιστού, ζήτησε από τον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου αντίγραφο των πρακτικών για να ασκήσει τα νόμιμα δικαιώματά του, λόγω του διασυρμού που υφίσταται από τα ψεύδη που διαδίδονται ανέξοδα μέχρι τώρα.

Related Articles

Το fonimaleviziou.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει ότι θα έχετε την καλύτερη εμπειρία στην επίσκεψη σας. Διαβάστε εδώ περισσότερα για την Πολιτική Απορρήτου Προσωπικών Δεδομένων Αποδέχομαι Περισσότερα...