Αποκαρδιωτική η εικόνα της Αμμουδάρας (βίντεο)

Petite Perle 300×250

Της Ελένης Βασιλάκη

Απίστευτες εικόνες αντικρίζει όποιος επισκεφθεί αυτές τις ημέρες την παραλία της Αμμουδάρας μπροστά, και σε απόσταση μερικών δεκάδων μέτρων γύρω, από το Heaven. Όλη η περιοχή μοιάζει περισσότερο με λοφοσειρά από καλάμια, σκουπίδια  και άμμο παρά με παραλία, κρύβοντας μάλιστα σε σημεία ακόμα και τη θάλασσα.

Το θέαμαείναι πραγματικά αποκαρδιωτικό κι όποιος δε γνωρίζει πως προηγήθηκε κακοκαιρίαπου δημιούργησε αυτό το πρόβλημα μπορεί και να νομίζει πως κάποιος με φορτωτήπήγε στο σημείο και παρέσυρε την άμμο μαζί με τα καλάμια σχηματίζοντας λόφους.

Όμως όλο αυτό είναι δημιούργημα της πρόσφατης θεομηνίας. Ο Γαζανός ποταμός εκβάλει λίγο μακρύτερα από αυτό το σημείο. Με την κακοκαιρία φούσκωσε και με την ορμή του νερού του παρέσυρε τόνους από καλάμια και λάσπη τα οποία κατέληξαν στη θάλασσα της Αμμουδάρας.

 Στη συνέχεια το κύμα και ο άνεμος έκαναν τη «δουλειά»τους σκορπώντας άλλα μέσα στο νερό κι άλλα στην παραλία.

Το ερώτηματώρα που γεννάται είναι πότε ο Δήμος Μαλεβιζίου θα μπορέσει να μαζέψει τόσουςτόνους καλαμιών και να στρώσει την άμμο ώστε να φανεί πως στο σημείο αυτόυπάρχει παραλία.

Οιεπιχειρηματίες που δραστηριοποιούνται στο συγκεκριμένο κομμάτι της Αμμουδάραςεμφανίζονται ανήσυχοι για το χρόνο αποκατάστασης του προβλήματος λαμβάνονταςυπόψη και τις υπόλοιπες ζημιές που προκάλεσε η πρόσφατη θεομηνία σε περιοχέςτου Μαλεβιζίου.

 Επί του παρόντος πάντως, πέραν του αισθητικού ζητήματος, αυτό το τμήμα του παραλιακού  μετώπου της Αμμουδάρας δεν διασχίζεται με κανένα τρόπο αφού οι λόφοι είναι πανύψηλοι και  σε σημεία τους βουλιάζουν από τα σαθρά καλάμια.

Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ