Δημοπρατήθηκε το έργο βελτίωσης της αγροτικής οδοποιίας της Δ.Ε. Τυλίσου

Τελευταία Ενημέρωση:

Πρόκειται για ένα από τα ανάλογα έργα που εντάχθηκαν από τη Δημοτική Αρχή στο Πρόγραμμα Φιλόδημος.

Το έργο που θα γίνει στην Τύλισο, έχει προϋπολογισμό 410.000 ευρώ και προβλέπει εργασίες καθαρισμού, διαμορφώσεις, τσιμεντοστρώσεις και ασφαλτοστρώσεις δρόμων του αγροτικού δικτύου, με στόχο να βελτιωθεί η πρόσβαση των αγροτών στις περιουσίες τους και να βελτιωθούν οι συνθήκες του πρωτογενή τομέας παραγωγής.

Υπενθυμίζεται ότι πρόκειται για έργο που χρηματοδοτείται από το πρόγραμμα «Φιλόδημος» του υπ. Εσωτερικών, ένα πρόγραμμα που αξιοποίησε σε χρόνο ρεκόρ η Δημοτική Αρχή Μαλεβιζίου, αμέσως μόλις άνοιξε η σχετική πρόσκληση, καταθέτοντας την πρώτη πρόταση πανελλαδικά. Κάτι που επετεύχθη επειδή είχε γίνει έγκαιρα όλη η προετοιμασία από την πλευρά του Δήμου και υπήρχε πλήρης και τεκμηριωμένος φάκελος διεκδίκησης των ανάλογων κονδυλίων του Υπουργείου.

Τις επόμενες ημέρες υλοποιούνται δυο ακόμα έργα στο ίδιο πρόγραμμα, στη Ροδιά με προϋπολογισμό 262.000 ευρώ και στη Μονή με προϋπολογισμό 350.000 ευρώ.

Ο Δήμαρχος Μαλεβιζίου Κώστας Μαμουλάκης σε δηλώσεις του τόνισε: «Είμαστε πάντα έτοιμοι για να διεκδικήσουμε τα καλύτερα για το Μαλεβίζι και τους κατοίκους του. Προετοιμασμένοι σωστά, οργανωμένοι άψογα και με άμεσες αντιδράσεις και αγαστές συνεργασίες διεκδικούμε και πετυχαίνουμε πολύ καλά αποτελέσματα. Έτσι και σε αυτή την περίπτωση, με την συνεργασία και του Βουλευτή Ηρακλείου Σωκράτη Βαρδάκη, τον οποίο θερμά ευχαριστώ για μια ακόμα φορά, μπορέσαμε και εξασφαλίσαμε ένα σημαντικό ποσό, που μαζί και με τη δική μας συμμετοχή υπερβαίνει το 1 εκ. ευρώ, για έργα σε διάφορα σημεία του αγροτικού οδικού δικτύου που έχουν υποστεί σημαντικές ζημιές από τις κακοκαιρίες των τελευταίων μηνών. Ξεκινήσαμε από τη Ροδιά, συνεχίζουμε στην Δημοτική Ενότητα Τυλίσου, ακολουθούν κι άλλοι οικισμοί αλλά και εξίσου σημαντικές, νέες χρηματοδοτήσεις!

Με την ευκαιρία που μου δίνεται, θα ήθελα να ευχαριστήσω τον Υπ. Εσωτερικών Αλέξη Χαρίτση και να συγχαρώ τους Αντιδημάρχους Θανάση Κύρκο και Άρη Σαλούστρο καθώς και τις αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου μας, για την άμεση και άκρως αποτελεσματική ανταπόκριση που μας οδήγησε στην ένταξη στο συγκεκριμένο πρόγραμμα».

Related Articles

Το fonimaleviziou.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει ότι θα έχετε την καλύτερη εμπειρία στην επίσκεψη σας. Διαβάστε εδώ περισσότερα για την Πολιτική Απορρήτου Προσωπικών Δεδομένων Αποδέχομαι Περισσότερα...