Στο επίκεντρο του Δημοτικού Συμβουλίου η αντιπλημμυρική προστασία

Petite Perle 300×250

Δυο έκτακτες χρηματοδοτήσεις και κριτική από την αντιπολίτευση με ζητούμενο την περαιτέρω διεκδίκηση κονδυλιών

Εκτός ημερησίας διατάξεως με αφορμή τις ανακοινώσεις του Δημάρχου Μαλεβιζίου Κώστα Μαμουλάκη για τις χρηματοδοτήσεις για την εκτέλεση του πρώτου έργου αντιπλημμυρικής προστασίας για το Γάζι, αλλά και τις καταστροφές που προκάλεσε  η κακοκαιρία στο Μαλεβίζι ξεκίνησε η συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο.

Μια συζήτηση στην  οποία εκφράστηκε η αγωνία για το τι θα είχε συμβεί αν τα  καιρικά φαινόμενα είχαν αντίστοιχη ένταση με αυτά των Χανίων με την αντιπολίτευση να ασκεί κριτική και να ζητά να ασκηθεί πίεση για περισσότερα κονδύλια από το κεντρικό κράτος.

Ο κ. Κώστας Μαμουλάκης και οι αρμόδιοι αντιδήμαρχοι Οικονομικών και Τεχνικών έργων, Θανάσης Κύρκος και  Άρης Σαλούστρος αντίστοιχα, ενημέρωσαν τόσο για τα αιτήματα που τέθηκαν στην Αθήνα αλλά και γενικότερα για το μέγεθος των καταστροφών.

Ο Δήμαρχος Μαλεβιζίου στην κριτική που δέχθηκε από τους επικεφαλής της αντιπολίτευσης Μανώλη Γενναράκη και Μιχάλη Χουστουλάκη, απάντησε η Δημοτική Αρχή  μέσα σε αυτήν την κρίση είναι από τις  λίγες  που πήραν υψηλές χρηματοδοτήσεις και τώρα είναι σε εξέλιξη το αντιπλημμυρικό έργο στην Αγία Πελαγία ενώ θέμα ημέρων είναι και η έγκριση των κονδυλίων από το πρόγραμμα «Φιλόδημος» για να ξεκινήσουν δυο σημαντικά έργα για το Γάζι αλλά και το Τσαλικάκι.

 Πρόκειται για την κατασκευή  με δυο κεντρικούς αγωγούς ομβρίων μήκους περίπου 2 χιλιομέτρων, ένας από το ύψος των εγκαταστάσεων της Δ.Ε.Η. στο Τσαλικάκι μέχρι τη θάλασσα και ένας δεύτερος, από το ύψος των «Αρωματικών» στον Μεγάλο Λάκκο μέχρι τη θάλασσα.

 Οι αγωγοί αυτοί έχουν άνοιγμα 2,5 μ. Χ 2 μ. στην αρχή τους και καταλήγουν στα 2 μ. Χ 5 μ. στην εκβολή τους στη θάλασσα.

 Ο Δήμαρχος σημείωσε ότι το πρώτο εξ΄αυτών θα συνδέσει σε δίκτυο και την οδό 16 Μαρτύρων που πλημμυρίζει κάθε φορά.

Όσον αφορά στις χρηματοδοτήσεις υπάρχουν προς το παρόν δυο δεσμεύσεις.

Η μια αφορά σε  έργα τις ΔΕΑΥΜ ύψους 135.000 ευρώ και η άλλη είναι ύψους 235.000 ευρώ για να αντιμετωπιστούν οι  πρώτες ζημιές στο Φόδελε.

Ο κ. Άρης Σαλούστρος είπε ότι τα φαινόμενα δεν ήταν καθόλου  ήπια για κάποιον που τα έζησε από κοντά.

Στο Φόδελε καταστράφηκε εντελώς η αγροτική οδοποιία, ενώ τεράστιες είναι οι ζημιές στο Μάραθος και τη Ροδιά.

Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ