«Η λύση είναι μία»

Petite Perle 300×250

Ο επικεφαλής της "Λαϊκής Συσπείρωσης" Μιχάλης Χουστουλάκης μιλάει για το διακύβευμα των εκλογών

Συνέντευξη στην Κορίνα Καφετζοπούλου

Ύστερα από δύο θητείες ο επικεφαλής της "Λαϊκής Συσπείρωσης" Μιχάλης Χουστουλάκης, όπως είναι ήδη γνωστό, διεκδικεί για τρίτη θητεία την ψήφο των πολιτών του Δήμου Μαλεβιζίου.

Όπως δήλωσε μιλώντας στη "Φωνή του Μαλεβιζίου" το ΚΚΕ μέσω της "Λαϊκής Συσπείρωσης" είναι έτοιμο να δώσει τη μάχη σε όλες τις εκλογικές αναμετρήσεις. Όσον αφορά στο Δήμο Μαλεβιζίου, την ερχόμενη Δευτέρα 4 Μαρτίου στον πολυχώρο "Τεχνόπολις" στην Αμμουδάρα, θα ανακοινωθεί η πρώτη ομάδα των υποψηφίων. Πρόκειται για περίπου 40 άτομα, τα οποία θα συμπεριληφθούν στο κεντρικό ψηφοδέλτιο και σε όσα τοπικά αποφασισθεί.

Όπως ανέφερε, η "Λαϊκή Συσπείρωση" πορεύεται πάντα με γνώμονα τα λαϊκά προβλήματα, εκεί δίνει τον αγώνα της, στην υπεράσπιση των δικαιωμάτων των εργαζομένων σε κάθε χώρο εργασίας.

«Όταν καλούμε τον κόσμο να μας στηρίξει το κάνουμε διότι μία είναι η λύση. Εμείς στους ψηφοφόρους λέμε την αλήθεια και τους καλούμε να στηρίξουν τις θέσεις της "Λαϊκής Συσπείρωσης" διότι είναι αυτές που αντανακλούν τη συντριπτική πλειοψηφία του λαού. Γι' αυτό και δεν μπορούμε να συνεργαστούμε με καμία άλλη δύναμη, είναι σαν να καλούμαστε ν' αλλάξουμε ρότα. Σημαίνει ότι δεν πιστεύουμε αυτό που παλεύουμε, γι' αυτό λέμε ότι η λύση είναι μόνο μία».

Ο ίδιος κάλεσε τους ψηφοφόρους σε αυτές τις εκλογές να «μη βάλουν την ψήφο τους στη ζυγαριά» αλλά να ψηφίσουν με βάση τα πραγματικά τους συμφέροντα.

«Αυτή τη στιγμή τόσο η παράταξη του Δημάρχου, όσο και οι άλλες παρατάξεις δεν εξασφαλίζουν αυτή την προοπτική».

Συμπλήρωσε επίσης: «Δυστυχώς ο κόσμος "τσιμπάει" εύκολα με τα ταξίματα της Δημοτικής Αρχής και με κάποια έργα βιτρίνας δίχως κανένα σχεδιασμό».

Τα αντιλαϊκά μέτρα της Δημοτικής Αρχής

Ο επικεφαλής της "Λαϊκής Συσπείρωσης" άσκησε σκληρή κριτική στη Δημοτική Αρχή για τα αντιλαϊκά μέτρα, όπως τα χαρακτήρισε, που έλαβε αρχής γενομένης από την αύξηση των αντικειμενικών αξιών, την εφαρμογή των μέτρων των κυβερνήσεων για την λαϊκή κατοικία αλλά και για το νερό.

«Παρά το γεγονός ότι έχουμε ένα σύμβουλο στο Δημοτικό Συμβούλιο και έναν στο τοπικό καταφέραμε να ξεσκεπάσουμε τα αντιλαϊκά μέτρα. Για παράδειγμα, η τιμή του νερού.
Το 2016 ήταν 0,25 λεπτά η Α' κλίμακα, 0,30 η Β κλίμακα και 0,55 η Γ κλίμακα. Το νερό προς τα τέλη του 2016 αυξήθηκε ανά κλίμακα στα 0,45, 0,65, 0, 99.
Εάν συγκρίνουμε το τιμολόγιο του νερού την περίοδο 2014 – 2015 θα δούμε ότι είναι διπλάσιο. Τώρα με τη μείωση του -20% η τιμή κατεβαίνει στα 0,39% όποτε όλο αυτό είναι μια απάτη.

Εδώ και 1,5 χρόνο τα Εργατικά Σωματεία Οικοδόμων, Ιδιωτικών Υπαλλήλων και Συνταξιούχων Ν. Ηράκλειου έχουν καταθέσει υπόμνημα για να συζητηθεί το θέμα στο Δημοτικό Συμβούλιο. Ακόμα δεν το έχουν φέρει σε συζήτηση σκόπιμα και παράνομα.

Η απάντηση που μας έδωσαν μετά από ένα χρόνο ήταν ότι δεν ήταν εφικτή η μείωση του νερού και τώρα προεκλογικά το εμφανίζει ως μέτρο μείωσης του νερού. Εμείς ως "Λαϊκή Συσπείρωση" απαιτούμε να έρθει σε συζήτηση για να δοθούν εξηγήσεις και να γίνει πραγματική μείωση της τιμής.

Το νερό ανταγωνίζεται την τιμή του πετρελαίου. Για το ίδιο νερό μέσω της ΔΕΑΥΜ ο πολίτης πληρώνει δυο φορές ΦΠΑ της τάξεως του 37%. Επιπλέον στη ΔΕΑΥΜ η κιλοβατώρα κοστίζει 0,18 λεπτά, ενώ στο Δήμο 0,9 λεπτά».

Μνημονιακή πολιτική

Ο κ. Χουστουλάκης σχολίασε ακόμα ότι: «Η κυβέρνηση και ο Δήμος ασκούν μια πολιτική που έχει να κάνει με την εφαρμογή των μνημονίων σε κεντρικό αλλά και σε τοπικό επίπεδο και εφαρμογή των νόμων που απορρέουν από τα μνημόνια. Ο Δήμος στέκεται εχθρικά απέναντι στα λαϊκά προβλήματα ακόμα και μέσα στο Δήμο. Εφαρμόζει όλα τα αντιεργατικά μέτρα όπου σχετίζονται με τα πεντάμηνα, με τα εννιάμηνα, εκ περιτροπής εργασία κλπ. Συντάσσεται δηλαδή σε αυτή την πολιτική της διαχείρισης του συστήματος που προσπαθεί να ανακάμψει πιέζοντας τα συμφέροντα των εργαζομένων».

Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ