Πόσιμος ο Αλμυρός!

Petite Perle 300×250

Οι συνεχείς βροχόπτωσεις έκαναν "γλυκό" το νερό του

Της Ελένης Βασιλάκη

Η βροχή που πέφτει σχεδόν ακατάπαυστα το φετινό χειμώνα δεν έφερε μόνο καταστροφές αλλά και μια θετική εξέλιξη στον Αλμυρό ποταμό, του οποίου το νερό έχασε την αλατότητα του κι έγινε πόσιμο.

Κι όχι μόνο αυτό αλλά επίκειται διαγωνισμός που θα αναδείξει με ποιο τρόπο μπορεί να αξιοποιηθεί όλη αυτή η ποσότητα νερού.
Οι μετρήσεις των δειγμάτων του νερού από το σταθμό παρακολούθησης που έχει εγκαταστήσει στον Αλμυρό η Διεύθυνση Υδάτων της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Κρήτης έδειξαν πως, από το Δεκέμβριο μέχρι σήμερα, η ηλεκτρική αγωγιμότητα του νερού του έφθασε κατά μέσο όρο το 450.

Όπως ανέφερε στη "Φωνή του Μαλεβιζίου" η Προϊσταμένη της Διεύθυνσης Υδάτων, Αγγελική Μαρτίνου, με την ηλεκτρική αγωγιμότητα μετράται το πόσο αλμυρό είναι το νερό και ότι τα δεδομένα που έχουν στη διάθεση τους δείχνουν πως πλέον το νερό του Αλμυρού είναι ελάχιστα αλμυρό και είναι σαν πόσιμο.

Ενδεικτικά να πούμε πως η ηλεκτρική αγωγιμότητα σε ένα απλό εμφιαλωμένο νερό είναι γύρω στα 250, ενώ το νερό της βρύσης εμφανίζει αρκετά μεγαλύτερη ηλεκτρική αγωγιμότητα προσεγγίζοντας σχεδόν τα νούμερα του Αλμυρού.

Μάλιστα μέσα στο Μάρτιο, όπως επεσήμανε η κυρία Μαρτίνου, από την υπηρεσία της θα βγει στον αέρα διαγωνισμός μέσω του οποίου θα συγκριθούν και θα αξιολογηθούν όλα τα μέχρι σήμερα αποτελέσματα τεχνικοοικονομικών μελετών για την εκμετάλλευση του Αλμυρού με τελικό ζητούμενο την επιλογή και πρόταση εκείνου του έργου που θα αξιοποιήσει αυτές τις μεγάλες ποσότητες νερού προς όφελος του τόπου.

Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ