Παλιές συνταγές που ξυπνούν μνήμες και συναισθήματα

Petite Perle 300×250

Το 7ο Φεστιβάλ Κρητικής Κουζίνας του ομίλου Καλαθάκη που θα διεξαχθεί στις 16 και 17 Μαρτίου στον Κήπο των Αισθήσεων.

Επιστροφή και φέτος και πιστοί στο καθιερωμένο ραντεβού με την παράδοση στο 7ο Φεστιβάλ Κρητικής Κουζίνας, το οποίο δεν είναι μια εκδήλωση, δεν είναι ένας απλός διαγωνισμός φαγητού… Είναι μια μεγάλη παρέα που σμίγει κάθε χρόνο για να μαγειρέψει και να αναβιώσει παλιές και νέες συνταγές κρητικής παραδοσιακής κουζίνας.

Πιάτα που ξυπνάνε μνήμες και συναισθήματα… Πιάτα που όταν τα γευόμαστε μας γυρνάνε πίσω στο παρελθόν και μας θυμίζουν το τσικάλι της γιαγιάς μας στην φωτιά… 
Ένα τσικάλι που όσο απλά υλικά και να είχε, το αποτέλεσμα ήταν μαγευτικό!

Και ναι υπάρχει λόγος να βρισκόμαστε κάθε χρόνο και να αναβιώνουμε αυτά τα πιάτα, γιατί έτσι κρατάμε την παράδοση ζωντανή, γιατί έτσι διαδίδουμε και γιορτάζουμε ότι είμαστε Κρητικοί με μια διατροφή που οι ρίζες της χάνονται στα βάθη των αιώνων!

Ευπρόσδεκτοι είναι όλοι όσοι έχουν μεράκι και όρεξη να μαγειρέψουν τις συνταγές της Κρήτης μας, όλοι όσοι θέλουν να αναδείξουν τα κρητικά προϊόντα που παράγουν και γενικά όλοι όσοι θέλουν να ζήσουν την εμπειρία ενός ταξιδιού στις παλιές γειτονιές της Κρήτης.

Ελάτε να σμίξουμε και φέτος, να μαγειρέψουμε, να θυμηθούμε, να πιούμε, να γλεντήσουμε και να γίνουμε όλη μια μεγάλη παρέα…!!!

Έτσι όπως μόνο εμείς οι Κρητικοί ξέρουμε!!! 

Δικαίωμα συμμετοχής στο 7ο Παγκρήτιο Φεστιβάλ Κρητικής Κουζίνας που θα διεξαχθεί στις 16 & 17 Μαρτίου στον Κήπο των Αισθήσεων έχουν:

➡ Νοικοκυρές και νοικοκύρηδες απ' όλη την Κρήτη που θέλουν να έρθουν να μαγειρέψουν την Κυριακή 17 Μαρτίου (ανεξαρτήτως αν είναι εγγεγραμμένοι σε κάποιο πολιτιστικό σύλλογο)
➡ Σπουδαστές σχολών Μαγειρικής & Ζαχαροπλαστικής.
➡ Τοπικοί παραγωγοί που θέλουν να εκθέσουν δωρεάν τα προϊόντα τους.
➡ Μαθητές δημοτικού, γυμνασίου και λυκείου.

Η συμμετοχή σε όλες τις κατηγορίες είναι εντελώς δωρεάν!

Υγεία - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ