Υψηλή ζήτηση για την Κρήτη από την αγορά της Τσεχίας το 2019

by litsa TSANTIRAKI

Τελευταία Ενημέρωση:


Με θετικό πρόσημο στις κρατήσεις για την Κρήτη κινείται η αγορά της Τσεχίας σύμφωνα με τα στοιχεία και τις επαφές των εκπροσώπων της Περιφέρειας Κρήτης με παράγοντες της Τσεχικής τουριστικής αγοράς στη Διεθνή Τουριστική Έκθεση της Πράγας «Holiday World 2019», που πραγματοποιήθηκε 21-24 Φεβρουαρίου 2019 και η Περιφέρεια Κρήτης συμμετείχε με Περίπτερο.

Στο πλαίσιο των επαφών που πραγματοποιήθηκαν με εκπροσώπους της Τσεχικής τουριστικής βιομηχανίας και με εκπροσώπους των Τσεχικών ΜΜΕ συζητήθηκε η ένταξη στα προγράμματα των τουριστικών ομίλων νέων θεματικών τουριστικών προϊόντων που διαθέτει η Κρήτη τα οποία συμβάλλουν στην επέκταση  της τουριστικής περιόδου και στοχεύουν στην ολοκληρωμένη και δυναμική προβολή του Κρητικού τουριστικού προϊόντος.

Η αγορά της Τσεχίας βρίσκεται σε διαρκή άνοδο τα τελευταία χρόνια. Οι Τσέχοι τουρίστες παρουσιάζουν αυξημένο βιοτικό επίπεδο, λόγω της συνεχούς ανάπτυξης της οικονομίας τους και του πολύ μικρού ποσοστού ανεργίας. Ενδιαφέρονται κυρίως για τον ήλιο και τη θάλασσα, στις προτιμήσεις τους όμως βρίσκονται και η γαστρονομία καθώς και επισκέψεις σε πολιτιστικούς χώρους και αρχαιολογικά μνημεία, ενώ παράλληλα επιλέγουν δραστηριότητες στη φύση και αναζητούν αυθεντικές εμπειρίες.

Η Κρήτη αποτελεί ιδανικό τουριστικό προορισμό για τους Τσέχους και με στοχευμένες ενέργειες διεκδικεί όλο και μεγαλύτερο ποσοστό από την τσέχικη αγορά.

Την Περιφέρεια Κρήτης εκπροσώπησαν ο Αντιπεριφερειάρχης Κρήτης Κυριάκος Κώτσογλου, ο Εντεταλμένος Περιφερειακός Σύμβουλος Τουρισμού Μιχάλης Βαμιεδάκης, ο Εντεταλμένος Σύμβουλος για θέματα Αθλητισμού Νίκος Συριγωνάκης, ο αν. Προϊστάμενος του Τμήματος Τουρισμού της Περιφερειακής Ενότητας Ηρακλείου Νίκος Αλεξάκης και η ξεναγός από το Σωματείο Επαγγελματιών Ξεναγών Κρήτης Martina Sterbova.

«H Κρήτη μέσα από το στρατηγικό πλάνο που ακολουθεί τα τελευταία χρόνια, έχει κάνει ένα σημαντικό άνοιγμα προς την Ευρώπη. Μέσα από συνεχείς πρωτοβουλίες και στοχευμένες δράσεις, έχει καταφέρει να προσελκύσει επισκέπτες και πέρα από τις παραδοσιακές τουριστικές αγορές, όπως είναι η Γερμανία και η Μ. Βρετανία. Μια από τις χώρες που ολοένα και περισσότερο δείχνει την προτίμηση της για την Κρήτη είναι και αυτή της Τσεχίας. Μια αγορά που καταγράφει μια ανοδική πορεία, με τους Τσέχους να ταξιδεύουν πλέον μαζικά στην Κρήτη, προκειμένου να βιώσουν από κοντά τι σημαίνει κρητική φιλοξενία, υψηλής ποιότητας υπηρεσίες και φυσικά να απολαύσουν το μοναδικό μας φυσικό πλούτο, τον ήλιο και τη Θάλασσα. Μια αγορά μικρή μεν, αλλά με σταθερή παρουσία στην Κρήτη τα τελευταία χρόνια, όχι μόνο στα μεγάλα θέρετρα, αλλά και σε ιδιαίτερες γωνιές του νησιού, όπως οι νότιες παραλίες και άλλες», τόνισε ο Εντεταλμένος Σύμβουλος για θέματα Τουρισμού της Περιφέρειας Κρήτης Μιχάλης Βαμιεδάκης.

Εκτός από τους επαγγελματίες στον τομέα του τουρισμού, την έκθεση και το περίπτερο της Περιφέρειας επισκέφθηκε πλήθος κόσμου, που ενημερώθηκε για την Κρήτη και τις επιλογές που προσφέρει στους επισκέπτες της ενώ γεύτηκε και παραδοσιακά Κρητικά εδέσματα.

Related Articles

Το fonimaleviziou.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει ότι θα έχετε την καλύτερη εμπειρία στην επίσκεψη σας. Διαβάστε εδώ περισσότερα για την Πολιτική Απορρήτου Προσωπικών Δεδομένων Αποδέχομαι Περισσότερα...