Έκανε το απόλυτο θαύμα η Γιουνάιτεντ!

Petite Perle 300×250

Η Μάντσεστερ πέτυχε την πιο… διαβολική ανατροπή στην ιστορία των νοκ άουτ σε Champions League, καθώς με το 1-3 επί της τραγικής Παρί, έγινε η πρώτη που προκρίθηκε, έχοντας ηττηθεί με 0-2 στην έδρα της.

1999 Καμπ Νόου – 2019 Παρίσι,  η Γιουνάιτεντ ξαναγράφει ιστορία με απίθανη ανατροπή! Η Μάντσεστερ έγινε η πρώτη ομάδα στην ιστορία του Champions League που έχασε με δυο γκολ διαφορά εντός έδρας και κατάφερε να πάρει την πρόκριση στην έδρα του αντιπάλου! Τι και αν η ομάδα του Σόλσκιερ ταξίδεψε στη Γαλλία χωρίς δέκα (!) παίκτες και στην αποστολή είχε έξι πιτσιρίκια, κατάφερε να πάρει όλη τη λάμψη του Παρισιού! Σε ένα αλησμόνητο βράδυ που επικράτησε 3-1 της Παρί και βρέθηκε στα προημιτελικά του Champions League. 

Ιδανικότερο ξεκίνημα δεν μπορούσε να φανταστεί ο Σόλσκιερ, αφού μόλις στο 2ο λεπτό είδε την ομάδα του να παίρνει προβάδισμα στο σκορ. Ο Κέρερ έκανε τη γκέλα, ο Λουκάκου με υπέροχη ατομική ενέργεια, πέρασε τον Μπουφόν και πέτυχε το 1-0. Η Παρί αντέδρασε, πήρε τον έλεγχο, έβαλε τη Μάντσεστερ στην εστία της και δέκα λεπτά αργότερα βρήκε το δρόμο προς τα δίχτυα. Κακή ανασταλτική λειτουργία, ο Μπαπέ μοίρασε ιδανικά και ο Μπερνάτ από κοντά πέτυχε το 1-1. Μάλιστα, δυο λεπτά αργότερα ο Ντάνι Αλβες βρέθηκε σε θέση βολής αλλά αστόχησε. Οι Παριζιάνοι είχαν τον απόλυ έλεγχο, εκμεταλλεύθηκαν με τον ιδανικότερο τρόπο τις σημαντικές απουσίες των Πογκμπά, Μάτιτς, Ερέρα από τον άξονα κι έφταναν με ευκολία στην αντίπαλη εστία. Μετά το 20ο λεπτό η κατοχή της μπάλας για τους γηπεδούχους εκτοξεύθηκε στο 80%, πίεζαν και στο 21' έχασαν μεγάλη ευκαιρία, όταν ο Μπερνάτ βρέθηκε αμαρκάριστος, αλλά νικήθηκε από τον Ντε Χέα.

Ούτε λίγο αργότερα ο Ντι Μαρία από καλή θέση κατάφερε να σκοράρει. Η Γιουνάιτεντ προσπαθούσε να αντιδράσει και στο 29' έχασε καλή ευκαιρία, όταν από το λάθος του Κέρερ, ο Ράσφορντ βγήκε στην αντεπίθεση, αλλά το τελείωμα ήταν τραγικό! Το βρεγμένο τερέν αποδείχθηκε σύμμαχος  για τους φιλοξενούμενους και στο 32' πάγωσαν για δεύτερη φορά το Παρίσι. Ο Ράσφορντ έκανε το μακρινό σουτ, ο Μπουφόν υπέπεσε σε γκέλα και ο Λουκάκου δεν έχασε την ευκαιρία να πετύχει το 2-1. Ο Ιταλός πάντως πήρε την… εκδίκησή του στο 42', όταν ο Νταλότ έκανε το γύρισμα, η μπάλα βρήκε στον Μαρκίνιος, αλλά μπλόκαρε σωτήρια!

Το σκηνικό στην επανάληψη κομμένο και ραμμένο στα μέτρα της Γιουνάιτεντ, αφού μπήκε συγκεντρωμένη, πειθαρχημένη, κράτησε την Παρί μακριά από την περιοχή και έδειχνε να ελέγχει το ματς. Στον αντίποδα, η Παρί ήταν ασύνδετη, το παιχνίδι της αγχωμένο και οι παίκτες της… μάλλον είχαν το μυαλό στο τι θα συμβεί αν έρθει ένα τρίτο γκολ. Οι φάσεις των Παριζιάνων ελάχιστες, με τον Ντι Μαρία να προσπαθεί, αλλά να είναι μόνος. Η ομάδα του Σόλσκιερ άρχιζε να ανεβάζει ρυθμό, οι Τσονγκ, Γκρίνγουντ έδωσαν φρεσκάδα και δειλά – δειλά προσπαθούσε να απειλήσει. Στο 84' είχε σύμμαχο την τύχη, όταν στο σουτ του Μπερνάτ η μπάλα τράνταξε το δοκάρι! Η Γιουνάιτεντ βγήκε στην επίθεση, τα έπαιξε όλα για όλα και λίγο πριν το 90' το Παρκ ντε Πρενς… πάγωσε! Ο Νταλότ έκανε το σουτ, η μπάλα βρήκε στο χέρι του Κιμπέμπε και το… VAR έδειξε πέναλτι! Ο Ράσφορντ πήρε την ευθύνη, ανέλαβε να εκτελέσει το πρώτο (!) του πέναλτι, πέτυχε το πιο γλυκό γκολ της καριέρας του και η Γιουνάιτεντ ολοκλήρωσε μια επική ανατροπή!

Παρί Σεν Ζερμέν: Μπουφόν, Σίλβα, Κιμπεμπέ, Κέρερ (70' Παρέδες), Μπερνάτ, Μαρκίνιος, Βεράτι, Ντάνι Άλβες (90+5' Καβάνι), Ντι Μαρία, Ντράξλερ (70' Μενιέ), Εμπαπέ

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ: Ντε Χέα, Μπαϊγί (36' Νταλότ), Σμόλινγκ, Λίντελοφ, Σο, ΜακΤόμινεϊ, Γιανγκ (87' Γκρίνγουντ), Φρεντ, Περέιρα (81' Τσονγκ), Ράσφορντ, Λουκάκου


Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ