Μάγεψε η Χορωδία Ενηλίκων του Δήμου Μαλεβιζίου (video)

Petite Perle 300×250

Της Λίτσας Τσαντηράκη

Ξεσήκωσε το κοινό με τα αξέχαστα τραγούδια της Μελίνας

Κατάμεστη ήταν η αίθουσα του κινηματοθέατρου Αστόρια όπου η Χορωδία Ενηλίκων του δήμου Μαλεβιζίου χθες το βράδυ αποθεώθηκε για μία ακόμη φορά και κέρδισε το πιο ζεστό χειροκρότημα του κόσμου.

Με τραγούδια που έχει τραγουδήσει η αείμνηστη Μελίνα Μερκούρη τα 55 μέλη της χορωδίας μάγεψαν τους θεατές, παρασύροντας τους σε ένα ταξίδι αναμνήσεων και εικόνων με στιγμές της αξέχαστης Μελίνας να προβάλλονται στην οθόνη του κινηματογράφου.

Η χορωδία συμμετείχε στο 1ο Φεστιβάλ χορωδιών που διοργάνωσε η Περιφέρεια Κρήτης με 20 χορωδίες να δίνουν το παρών σε διάστημα 7 ημερών.

Το παρών στην εκδήλωση μεταξύ άλλων έδωσαν ο Αντιπεριφερειάρχης Πολιτισμού κ. Κώστας Φασουλάκης, ο δήμαρχος Μαλεβιζίου κ. Κώστας Μαμουλάκης, ο αντιδήμαρχος Παιδείας και Πολιτισμού κ. Μανώλης Παπαδομανωλάκης και η εντεταλμένη Σύμβουλος Πολιτισμού κ. Άννα Φρατζεσκάκη.

Ο αντιπεριφερειάρχης Πολιτισμού κ. Κώστας Φασουλάκης μιλώντας στους θεατές τόνισε την αξία του πολιτισμού και της γυναίκας. Επίσης ευχαρίστησε τη μαέστρο της χορωδίας κ. Εύα Κουτσογιαννάκη Πιτσικάκη  για τη βοήθειά αλλά και για τον τίτλο «Ωδή στη γυναίκα» που ήταν δική της ιδέα.

Ο αντιδήμαρχος Παιδείας και Πολιτισμού κ. Μανώλης Παπαδομανωλάκης, μιλώντας στη Φωνή του Μαλεβιζίου τόνισε:
«Η χορωδία Ενηλίκων λειτουργεί για 2η χρονιά και είναι μία πολύ σημαντική δομή, που έλειπε από το Δήμο Μαλεβιζίου. Η αγάπη για τη δομή αυτή φαίνεται από τους ανθρώπους που την έχουν πλαισιώσει που συνεχώς αυξάνονται. Φαίνεται και από τις δράσεις που έχει πραγματοποιήσει. Και στο δήμο Μαλεβιζίου, αλλά και στους δήμους Ηρακλείου και Θεσσαλονίκης. Είναι απαραίτητη δομή για το Δήμο γιατί υπάρχουν άνθρωποι που έχουν ανάγκη να εκφραστούν και να επικοινωνήσουν. Αυτή η δομή τους δίνει αυτό το διέξοδο, αλλά ανεβάζει και το πολιτιστικό επίπεδο της περιοχής».

Η εντεταλμένη Σύμβουλος Πολιτισμού κ. Άννα Φρατζεσκάκη, που έλαμπε από ευτυχία και ικανοποίηση επειδή βλέπει την ιδέα της να υλοποιείται και να διευρύνεται, δήλωσε «Αισθάνομαι απόψε ιδιαίτερα συγκινημένη γιατί εκτός από την καταπληκτική συμμετοχή της χορωδίας μας στο φεστιβάλ που διοργανώνει η Περιφέρεια, τραγουδήσαμε για την αείμνηστη Μελίνα. Την Μελίνα μας που λάτρεψε και ανέδειξε τον πολιτισμό μας. Πραγματικά μία «Ωδή στη γυναίκα». Όλες οι χορωδίες τραγούδησαν καταπληκτικά. Ευχαριστούμε την Περιφέρεια και τον Αντιπεριφερειάρχη κ. Κώστα Φασουλάκη που έδωσε την ευκαιρία να σμίξουν οι λάτρεις του πολιτισμού!».

H κ. Μαρία Αντωνογιαννάκη, η οποία είναι υπεύθυνη για τη χορωδία δήλωσε στη Φωνή του Μαλεβιζίου: «Είμαι πολύ χαρούμενη που η χορωδία μας προοδεύει και συνεχώς νέα μέλη θέλουν να συμμετέχουν σε αυτή. Στην αποψινή εκδήλωση η χορωδία τίμησε την αξέχαστη γυναίκα Μελίνα Μερκούρη για τα τόσα πολλά που πρόσφερε στον Πολιτισμό μας και στην Ελλάδα μας».

Την χορωδία προλόγισε ο καθηγητής του Λυκείου Γαζίου κ. Αστρινός Τσουτσουδάκης και μέλος της χορωδίας, ο οποίος μίλησε για την «τελευταία ελληνίδα θεά», τονίζοντας μεταξύ άλλων «η σημερινή συναυλία της χορωδίας μας αποτίνει φόρο τιμής στη σπουδαία ηθοποιό, ερμηνεύτρια, αγωνίστρια και πολιτικό. Στη γυναίκα Μελίνα».

Η χορωδία υπό τη διεύθυνση της κ. Εύας Κουτσογιαννάκη-Πιτσικάκη ερμήνευσε:

«Τα Παιδιά του Πειραιά», συνθέτης Μάνος Χατζηδάκις

« Ο κυρ Αντώνης», συνθέτης Μάνος Χατζηδάκις

«Αγάπη που 'γινες δίκοπο μαχαίρι», συνθέτης Μάνος Χατζηδάκις

«Να με θυμάσαι», συνθέτης Σταύρος Ξαρχάκος

«Αγάπη μου (Φαίδρα)», συνθέτης Μίκης Θεοδωράκης

Οι μουσικοί που συνόδευσαν τη χορωδία είναι οι Αριστείδης Κουτεντάκης (κιθάρα), Κώστας Σφακιανάκης (μπουζούκι), Ζαχαρίας Δραμουντάνης (μπάσο) και Μιχάλης Σπυριδάκης (βιολί).

Η χορωδία εμφανίστηκε μετά τη χορωδία «Αναπνοή» με μαέστο την κ. Εύα Θανάση, ενώ ακολούθησε η χορωδία του «Αγίου Πολύκαρπου» με παραδοσιακά τραγούδια με διευθύντρια της χορωδίας πάλι την κ. Εύα Κουτσογιαννακη Πιτσικακη.

Η ικανοποίηση, η συγκίνηση και ο ενθουσιασμός ήταν έντονα ζωγραφισμένα στα πρόσωπα των πρωταγωνιστών, που κέρδισαν επάξια τα συγχαρητήρια και το θαυμασμό του κοινού, χαρίζοντας το πιο θερμό του χειροκρότημα.

Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ