Δυναμικές γυναίκες στην εκδήλωση του Μενέλαου Μποκέα

Petite Perle 300×250

Ασφυκτικά γεμάτη ήταν η αίθουσα της ταβέρνας Πετούσης στην Αμμουδάρα από γυναίκες αλλά και λάτρεις του ωραίου φύλου.

Ο  κ. Μποκέας αν και δε συνηθίζει να καθυστερεί στα ραντεβού του, χθες «έστησε» για αρκετή ώρα τις γυναίκες, λόγω του έκτακτου Δημοτικού Συμβουλίου την ίδια ώρα για τον ΑΗΣ Λινοπεραμάτων, στο οποίο έπρεπε να παραβρεθεί και να τοποθετηθεί.

Ο υποψήφιος δήμαρχος Μενέλαος Μποκέας στα πλαίσια του εορτασμού της Ημέρας της Γυναίκας κάλεσε γυναίκες που με τις προσωπικές τους εμπειρίες ενέπνευσαν και έδωσαν τη δική τους ιστορία, τονίζοντας «Η ημέρα είναι αφιερωμένη στις γυναίκες. Ειδικά σε μία κοινωνία όπως η Κρήτη, που από παλαιότερα η κοινωνική συνοχή στηρίζεται στο ρόλο της, στη δυναμική που μπορεί να αναπτύξει κάθε γυναίκα στην οικογένειά της, στην κοινωνία και στη δουλειά της. Ήθελα η επέτειος για τη γυναίκα να έχει ένα χρώμα διαφορετικό από ένα κόκκινο τριαντάφυλλο. Να έχει το χρώμα της θυσίας και το χρώμα της δυναμικής της γυναίκας».

Μάλιστα ανέφερε λόγια του Νίκου Καζαντζάκη, λέγοντας «οι ιδέες φέρνουν το μπόι των ανθρώπων που τις κουβαλούν και οι γυναίκες που έχω σήμερα δίπλα μου έχουν πολύ μεγάλο μπόι».

Στο πάνελ των ομιλητριών ήταν: η επιχειρηματίας Βάσω Απλαδά, η δημοσιογράφος και αρχισυντάκτρια της "Φωνής Μαλεβιζίου"Κορίνα Καφετζοπούλου, η δημοσιογράφος του maleviziotis.gr Μαρία Καλλέργη, η Ιδρύτρια της Wine Walkers Crete Στέλλα Αστυρακάκη, η πρώην Διευθύντρια Γενικού Λυκείου Γαζίου Ρούλα Λεμονή και η Ψυχολόγος Δέσποινα Σκουτέλη, κατέθεσαν τις δικές τους δική τους ιστορίες, για τη γυναίκα στην οικογένεια, στην επιχειρηματικότητα, στην κοινωνία.

Πρώτη ξεκίνησε η κυρία Βάσω Απλαδά που μίλησε για την οικοτεχνία και την παράδοση τονίζοντας μεταξύ άλλων «Η γυναίκα μπορεί να τα κάνει όλα. Ό,τι βλέπουν τα μάτια της, τα φτιάχνουν τα χέρια της. Η γυναίκα είναι ένα όμορφο πλάσμα που μπορεί να εξελιχθεί και να διαπρέψει στην οικογένεια, στην εργασία και στην κοινωνία».

Στη συνέχεια το λόγο πήρε η Κορίνα Καφετζοπούλου, που με την ομιλίας συγκίνησε και συγκινήθηκε.

Η κ. Καφετζοπούλου αναφέρθηκε στο δύσκολο ρόλο της γυναίκας μητέρας και εργαζόμενης λέγοντας ότι δεν είναι εύκολο να τα πετύχουμε όλα. Όμως οι γυναίκες προσπαθούν και επάξια έχουν κερδίσει τη θέση που τους ανήκει κάνοντας πάντα τις θυσίες και πληρώνοντας το τίμημα. Μίλησε, επίσης  για την ημέρα της επετείου και για τα δικαιώματα που έχει κάθε γυναίκα για ισότητα και ελευθερία ενώ μετέφερε και εμπειρίες γυναικών που γνώρισε μέσα από συνεντεύξεις.

Ακολούθησε η τοποθέτηση της δημοσιογράφου κ. Μαρίας Καλλέργη, η οποία μίλησε για την κακοποίηση της γυναίκας και για τις κλειστές πόρτες που κρύβουν τόσα μυστικά με γυναίκες που υποφέρουν, είτε από σωματική είτε λεκτική βία, αναφέροντας ιστορίες από αστυνομικό και δικαστικό ρεπορτάζ και παρότρυνε τις γυναίκες να μιλήσουν τώρα γιατί αύριο θα είναι αργά.

Η κ. Στέλλα Αστυρακάκη μοιράστηκε την εμπειρία της ως γυναίκα επιχειρηματίας.

«Σε οποιαδήποτε εργασία κι αν ήμουν, φρόντιζα να είμαι ευτυχής. Αναζήτησα μέσα από διάφορες δουλειές τι είναι αυτό που αγαπώ και μπορώ να προσφέρω στον τόπο μου. Οι γυναίκες για να επιτύχουν στην επιχειρηματικότητα πρέπει πρώτα να αγαπήσουν αυτό που κάνουν και να πιστέψουν στους εαυτούς τους».

Η κ. Ρούλα Λεμονή, πρώην διευθύντρια του Λυκείου Γαζίου επί 7ετίας βρήκε πολλά γνωστά πρόσωπα, γονείς και μαθητές, που την είχαν στηρίξει και τους ευχαρίστησε γι' αυτό.

Μίλησε για το νέο ρόλο της που είναι ο επαγγελματικός προσανατολισμός στο Κέντρο Εκπαιδευτικής και Συμβουλευτικής Υποστήριξης των σχολείων του Νομού Ηρακλείου.

«Μέσα από τον επαγγελματικό προσανατολισμό τα παιδιά αποκτούν αυτογνωσία, καταλαβαίνουν τι θέλουν από τον εαυτό τους και τον αποδέχονται».

 Παράλληλα, τόνισε ότι  οι γονείς έχουν αρκετά όνειρα για τα παιδιά τους σε σχέση με την επαγγελματική τους αποκατάσταση, όμως πρέπει να αφήσουν τα παιδιά να επιλέξουν σύμφωνα με τα ταλέντα τους και τις ικανότητές τους και να κάνουν ένα επάγγελμα που θα τα κάνει ευτυχισμένα.

Κλείνοντας, η κ. Λεμονή ανέφερε ότι «Όταν ο Θεός έπλασε τον άνδρα συμβουλεύτηκε το νου, όταν έπλασε τη γυναίκα συμβουλεύτηκε το συναίσθημα και την καρδιά του».

Η ψυχολόγος Δέσποινα Σκουτέλη αναφέρθηκε στην ψυχολογία της γυναίκας μέσα από τα μάτια των παιδιών και ανέφερε αρκετές ιστορίες μαθητών Λυκείου που επιθυμούν περισσότερο χρόνο με την οικογένεια και ένα παραπάνω με τη μητέρα.

«Δώστε προτεραιότητα στα παιδιά σας. Σας έχουν ανάγκη περισσότερο από οποιοδήποτε άλλο πρόσωπο. Με υγιή ψυχολογικά παιδιά, θα έχουμε μία υγιή κοινωνία».

Ο κ. Μενέλαος Μποκέας ευχαρίστησε όλες τις κυρίες και κυρίους που έδωσαν το «παρών» λέγοντας ότι αντίστοιχες εκδηλώσεις πρέπει να γίνονται συχνότερα, όχι μόνο την ημέρα της επετείου. Αναφέρθηκε και για την ποσόστωση των γυναικών στην πολιτική, τονίζοντας ότι είναι κάθετα αντίθετος, δηλώνοντας ότι χρειάζονται όλοι οι άνθρωποι με δυναμική και όραμα σε μία κοινωνία άσχετα από νούμερα που ορίζει ο κάθε νόμος.

Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ