Με επιτυχία ολοκληρώθηκαν τα σεμινάρια νέων τεχνολογιών στις φυσικές επιστήμες

by litsa TSANTIRAKI

Τελευταία Ενημέρωση:

Τα διοργάνωσαν η Περιφέρεια και το Πανεπιστήμιο Κρήτης με την υποστήριξη του ΠΕ.ΚΕ.Σ.

Ολοκληρώθηκαντα επιμορφωτικά σεμινάρια για τη διδασκαλία των STEM (Science, Technology, Engineering and Mathematics) στην Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση, που πραγματοποιήθηκαν στο Ρέθυμνο, Ηράκλειο και Χανιά.

 Η επιμορφωτική δράση συνδιοργανώθηκε από την Περιφέρεια Κρήτης, το Εργαστήριο Διδακτικής των Θετικών Επιστημών του Παιδαγωγικού Τμήματος Δημοτικής Εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου Κρήτης και πραγματοποιήθηκε  με την υποστήριξη του Περιφερειακού Κέντρου Εκπαιδευτικού Σχεδιασμού (ΠΕ.Κ.Ε.Σ) Κρήτης.

Στόχος των επιμορφωτικών ημερίδων ήταν η παρουσίασητης παιδαγωγικής αξιοποίησης των νέων τεχνολογιών στη διδασκαλία των φυσικών επιστημών, καθώς και η εφαρμογή τους στη διδασκαλία STEM μέσω εκπαιδευτικής ρομποτικής, tablet, κινητών τηλεφώνων, αισθητήρων καταγραφής δεδομένων σε πραγματικό χρόνο, γυαλιών VR και αλληλεπιδραστικών συσκευών.

Την ικανοποίησή τους για την επιτυχή διεξαγωγή των επιμορφωτικών ημερίδων, αλλά και για τη μεγάλη συμμετοχή εκπαιδευτικών,εξέφρασαν ο Αντιπεριφερειάρχης Παιδείας, Διά Βίου Μάθησης και Απασχόλησης Γιάννης Παρασύρης, ο υπεύθυνος του Προγράμματος καικαθηγητής του Πανεπιστημίου Κρήτης Δημήτρης Σταύρου και η Συντονίστρια Εκπαιδευτικού Έργου Αθηνά Γκινούδη.

Ο κ. Παρασύρης ευχαρίστησε όλους τους εμπλεκόμενους φορείς, τονίζοντας ότι προσβλέπει στην περαιτέρω συνεργασία ανάμεσα στην Περιφέρεια Κρήτης, τα Πανεπιστημιακά ιδρύματα και την σχολική κοινότητα του νησιού.

Related Articles

Το fonimaleviziou.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει ότι θα έχετε την καλύτερη εμπειρία στην επίσκεψη σας. Διαβάστε εδώ περισσότερα για την Πολιτική Απορρήτου Προσωπικών Δεδομένων Αποδέχομαι Περισσότερα...