Κρητικοί εκδρομείς στη Νέα Ζηλανδία όπου σημειώθηκε το μακελειό με τους δεκάδες νεκρούς

Petite Perle 300×250

Καλά στην υγεία τους είναι οι Κρητικοί εκδρομείς, που έτυχε να βρίσκονται στη μικρή πόλη της Νέας Ζηλανδίας όπου σημειώθηκε τρομοκρατική επίθεση σε δυο τζαμιά, με τουλάχιστον 49 νεκρούς και δεκάδες τραυματίες.

Σύμφωνα με την επικεφαλής της εκδρομής κ Χριστακοπούλου, που μίλησε στο ΣΚΑΪ, τη στιγμή που συνέβαινε το περιστατικό, η ομάδα των Ελλήνων εκδρομέων έμπαινε στην πόλη. Όπως είπε χαρακτηριστικά «Δεν προλάβαμε να φτάσουμε εκεί γιατί η αστυνομία είχε μπλοκάρει όλο το κέντρο και μας απομάκρυναν».

Σύμφωνα με την ίδια οι εκδρομείς βρίσκονται στο ξενοδοχείο τους αποκλεισμένοι και αναμένεται αύριο να επιστρέψουν στην Ελλάδα. Η τραγωδία στη Νέα Ζηλανδία και στην πόλη Κράιστσερτς πάντως δε φαίνεται να έχει τέλος καθώς όπως ανακοίνωσε λίγο μετά τις 10 το πρωί ο αρχηγός της αστυνομίας ο αριθμός των νεκρών έχει ανέβει στους 49.

Όπως διευκρίνισε 41 από τους νεκρούς εντοπίστηκαν στο τζαμί Αλ Νουρ στο οποίο έγινε η πρώτη επίθεση και οι 7 στο τζαμί Λίνγουντ ενώ ένα άτομο έχασε τη ζωή του στο νοσοκομείο στο οποίο μεταφέρθηκε.

Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ