Ματσάρες στους "8" του Europa League

Petite Perle 300×250

Τρομερή κόντρα με Νάπολι και Άρσεναλ στα προημιτελικά του Europa League, ισπανικός «εμφύλιος» με Βιγιαρεάλ και Βαλένθια, με τη Μπενφίκα η Άιντραχτ Φρανκφούρτης, το πιο εύκολο έργο έχει η Τσέλσι με τη Σλάβια Πράγας. 

Με τις Τσέλσι, Άρσεναλ και Νάπολι στις οκτώ καλύτερες ομάδες του Europa League οι πιθανότητες για ένα σπουδαίο ζευγάρι στα προημιτελικά ήταν αρκετές. Και η κληρωτίδα το επιβεβαίωσε. Η Άρσεναλ θα αντιμετωπίσει τη Νάπολι στο σημαντικότερο ζευγάρι της προημιτελικής φάσης. Αντίθετα, η άλλη μεγάλη ομάδα του Λονδίνου, η Τσέλσι, ήταν η τυχερή της κλήρωσης η οποία θα αντιμετωπίσει την Σλάβια Πράγας η οποία πάντως στον προηγούμενο γύρο απέκλεισε την πιο πετυχημένη διαχρονικά ομάδα της διοργάνωσης, την Σεβίλλη.

Στα άλλα δύο ζευγάρια έχουμε τον ισπανικό και γειτονικό εμφύλιο μεταξύ της Βιγαρεάλ και της Βαλένθια, ενώ η Άιντραχτ Φρανκφούρτης μετά την Ίντερ, καλείται να αποκλείσει άλλη μια πρωταθλήτρια Ευρώπης του παρελθόντος την Μπενφίκα. Αντίθετα, στα ημιτελικά η κληρωτίδα ήταν πιο ευγενική και ο νικητής του Άρσεναλ – Νάπολι θα αντιμετωπίσει τη νικήτρια του Βιγιαρεάλ – Βαλένθια, ενώ η Τσέλσι εφόσον ξεπεράσει το εμπόδιο των Τσέχων θα περιμένει μία εκ των Μπενφίκα και Άιντραχτ Φρανκφούρτης, κάτι που σημαίνει ότι υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να δούμε έναν αγγλικό εμφύλιο στον μεγάλο τελικό του Μπακού. 

Τα ζευγάρια των προημιτελικών: 

Άρσεναλ (Αγγλία)-Νάπολι (Ιταλία) 
Βιγιαρεάλ (Ισπανία)-Βαλένθια (Ισπανία) 
Μπενφίκα (Πορτογαλία)-Άιντραχτ Φρανκφούρτης (Γερμανία) 
Σλάβια Πράγας (Τσεχία)-Τσέλσι (Αγγλία) 

Οι πρώτοι προημιτελικοί θα διεξαχθούν στις 11 και οι ρεβάνς 18 Απριλίου.

Τα ζευγάρια των ημιτελικών: 

Νικητής Άρσεναλ-Νάπολι vs Νικητή Βιγιαρεάλ-Βαλένθια 
Νικητής Μπενφίκα-Άιντραχτ vs Νικητή Σλάβια-Τσέλσι 

Τα πρώτα ματς των ημιτελικών θα γίνουν στις 2 Μαΐου και οι επαναληπτικοί στις 9 του μήνα. 

Ο τελικός θα διεξαχθεί στις 29 Μαΐου στο Μπακού.


Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ