Γιαννακόπουλος: «Σύσκεψη – παρωδία με ηθικό αυτουργό τον Βασιλειάδη»

Petite Perle 300×250

Ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος έκανε σοβαρές καταγγελίες για όσα έγιναν στη σύσκεψη, μιλώντας για βιαιοπραγία του Γιώργου Αγγελόπουλου και ύβρεις του Γιώργου Σκινδήλια σε βάρος του, υπό την ανοχή του υφυπουργού, Γιώργου Βασιλειάδη.

Σοβαρές καταγγελίες από τον Δημήτρη Γιαννακόπουλο, κατά την αποχώρησή του από τη σύσκεψη στο υφυπουργείο αθλητισμού. Ο διοικητικός ηγέτης της ΚΑΕ Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ, σε δηλώσεις του στον ΣΠΟΡ Fm έκανε λόγο για μια σύσκεψη που ήταν παρωδία, ήταν στημένη εξαρχής για να υπάρξει ένταση και να μπουν οι δυο σύλλογοι στο ίδιο «τσουβάλι», τονίζοντας πως ηθικός αυτουργός για όλα όσα έγιναν είναι ο υφυπουργός, Γιώργος Βασιλειάδης.

Αναλυτικά όσα είπε ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος

«Καταρχάς δεν μπορώ να καταλάβω για ποιο λόγο καλέστηκε αυτή η σύσκεψη. Ο Ολυμπιακός είναι αυτός που παίρνει μια απόφαση να μην κατέβει, είναι δικαίωμά του. Υπάρχουν νόμοι και κανόνες, όλοι εναρμονιζόμαστε με αυτούς τους κανόνες και τους νόμους. Όποτε δεν εναρμονιζόμαστε υπάρχουν οι διάφορες κυρώσεις και τα επακόλουθα, όπου οφείλουμε να σεβαστούμε τις όποιες αποφάσεις του αθλητικού δικαστή, όταν υπάρχουν τέτοιες αποφάσεις. Αδυνατώ να πιστέψω ότι αν δεν ήταν ο Ολυμπιακός, που λένε ότι κράτος είναι ο Ολυμπιακός που υπάρχει και σαν σύνθημα, ότι αν στη θέση του ήταν το Λαύριο, το Περιστέρι, η Κύμη ή οποιαδήποτε άλλη ομάδα που τρέφω την ίδια εκτίμηση προς όλες τις ομάδες, θα γινόταν αυτή η σύσκεψη…

Δεν θα γινόταν μια τέτοια σύσκεψη Παρασκευή βράδυ. Ο κύριος Βασιλειάδης είναι γνωστός για τα ολυμπιακά του αισθήματα. Σήμερα έγινε μια σύσκεψη παρωδία, σήμερα έγινε μια σύσκεψη όπου μέσα στη σύσκεψη αυτή ο κύριος Σκινδήλιας καθ' όλη τη διάρκεια ειρωνευότανε και κάποια στιγμή με απείλησε «Δημητράκη θα σε τσακίσω βγες έξω». Παρακάλεσα τον κύριο υπουργό και του είπε 'με όλο το σεβασμό, έχω έρθει μόνο για εσάς γιατί σέβομαι εσάς σαν πρόσωπο, σαν πολιτικό και σαν θεσμό ήρθα εδώ παρόλο που ο Παναθηναϊκός δεν έχει κανένα λόγο να βρίσκεται σε μια τέτοια σύσκεψη. Ο Παναθηναϊκός δεν είναι η αιτία που δεν θα γίνει ο αγώνας, που δεν κατεβαίνει ο Ολυμπιακός ή που δεν θα ανοίξει το ΣΕΦ. Ξαναλέω, υπάρχουν νόμοι και κανόνες'. Από εκεί και πέρα, σηκώθηκα να φύγω από τη στιγμή που ο κύριος υπουργός δεν πήρε την πρωτοβουλία να ζητήσει από τον κύριο Σκινδήλια μετά που με απείλησε να βγει έξω, σηκώθηκα να φύγω, ήρθε ο κύριος Γιώργος Αγγελόπουλος βίαια με έσπρωχνε να ξαναπάω στην καρέκλα, ξαναγύρισα στον υπουργό και του λέω 'κύριε υπουργέ είναι δυνατόν αυτά να γίνονται μέσα στο υπουργείο σας;' Υπάρχει άνθρωπος τους αρχηγείου της ελληνικής αστυνομίας και να λέω 'είδατε μόλις τη βιαιοπραγία αυτή; Παρακαλώ είτε να συλληφθεί, είτε να τον βάλετε σε τάξη'. Δεν υπήρξε καμία απάντηση είτε από τον εκπρόσωπο της ελληνικής αστυνομίας, είτε από τον ίδιο τον υπουργό. Συγγνώμη, το να έρχομαι εγώ Παρασκευή βράδυ, επειδή με κάλεσε ο υφυπουργός, σε κάτι που δεν αφορά τον Παναθηναϊκό, να έρχομαι με όλο το σεβασμό στο πρόσωπό του και εντός του γραφείο του, να υφίσταμαι απειλές και να υφίσταμαι το να με χτυπάνε – γιατί αυτό έγινε στη συνάντηση ο κύριος Γιώργος Αγγελόπουλος βίαια με έσπρωχνε στην καρέκλα – δεν είχα τη δυνατότητα να αντιδράσω, είμαι πρόσφατα εγχειρισμένος αλλιώς δεν θα είχε αυτή τη δυνατότητα ο Γιώργος Αγγελόπουλος. Δημοσίως λέω, είμαι έξω από το υπουργείο, αν θέλει να κατέβει εδώ να έρθει να με σπρώξει. Όλα αυτά έχουν γίνει σήμερα. Ο Παναθηναϊκός ήταν ανοικτός και δεκτικός στις προτάσεις της ΑΕΚ, στο να καθίσουμε και να δούμε τι προτάσεις μπορεί να υπάρξουν το καλοκαίρι για το καλό του μπάσκετ. Από εκεί και πέρα οι κύριοι Αγγελόπουλοι και ο Ολυμπιακός ήρθαν εδώ πέρα μόνο για να προκαλέσουν, μόνο για να βγει στη δημοσιότητα 'μπάχαλο Παναθηναϊκού – Ολυμπιακού' και για όλα αυτά υπάρχει ένας ηθικός αυτουργός ο οποίος είναι ο κύριος Βασιλειάδης. Αυτή η σημερινή του κίνηση ήταν απαράδεκτη. Να μας καλεί, να ερχόμαστε με όλο τον σεβασμό και μέσα στο γραφείο του να υφίσταμαι απειλές και χτυπήματα και να μην κάνει τίποτα. Μπροστά σε εκπρόσωπο της ελληνικής αστυνομίας. Όχι απλά της ελληνικής αστυνομίας, αλλά του αρχηγείου της ελληνικής αστυνομίας»

Σε ερώτηση για την καταγγελία που έκανε και το πως ξεκίνησε το περιστατικό, απάντησε:

«Το πρώτο πράγμα που ειπώθηκε ήταν όταν είπα ότι είναι ευθύνη του Ολυμπιακού για το που έχει φτάσει το μπάσκετ, γυρίζει αμέσως ο κύριος Γιώργος Αγγελόπουλος και μου λέει «κόψε τις μαλακίες». Του λέω σε παρακαλώ πολύ, μίλα μου με καλύτερο τρόπο, όπως σου μιλάω με σεβασμό, θα ήθελα να μου μιλάς κι εσύ. Πετιέται ο κύριος Σκινδήλιας «κόψτα αυτά Δημητράκη θα σε τσακίσω», κάτι το οποίο ήταν ξεκάθαρες προκλήσεις. Θέλω να πιστεύω, ότι δεν ήταν εις γνώση του κυρίου Βασιλειάδη αλλά από ότι φαίνεται αυτό ήταν μια κακοστημένη φάρσα από την αρχή. Ήταν προμελετημένο να γίνει ακριβώς αυτό το οποίο έγινε σήμερα».

Για το αν έγινε κάποια συζήτηση ουσίας αναφορικά με το μπάσκετ, απάντησε:

«Βεβαίως και έγινε συζήτηση ουσίας. Προσπαθήσαμε. Αντί να μιλάμε για την Κυριακή και πως θα μπορέσει να διασφαλιστεί η ομαλή μετάβαση του Παναθηναϊκού ως οφείλει, να κατέβει εκεί για να κλείσει το φύλλο αγώνα, κατέβει – δεν κατέβει ο Ολυμπιακός, γύρισε ο Ολυμπιακός και μας είπε 'ποσώς δεν μας ενδιαφέρει η αποστολή σας, ποσώς δεν μας ενδιαφέρει η σωματική σας ακεραιότητα, εμείς δεν κατεβαίνουμε. Κάντε ότι θέλετε, ρωτάω τον κύριο υπουργό 'είναι δυνατόν γηπεδούχος ομάδα να μην διασφαλίζει ότι θα μπορέσει η αποστολή κάπου να παρκάρει, κάπου να μπει στα αποδυτήρια, να κατέβουμε στον αγωνιστικό χώρο ως οφείλουμε;' Δεν υπήρξε καμία απάντηση. Το μοναδικό πράγμα που συζητείτο κι ενώ μας καλέσανε για έναν αγώνα που θα γινόταν την Κυριακή και πως θα μπορέσουμε αυτό να μην έχει περαιτέρω κακό για το ελληνικό μπάσκετ, αντί να συζητάμε αυτό, συζητούσαν η ΕΟΚ με τον Ολυμπιακό για τη διαιτησία και το τι πρέπει να γίνει μετά το καλοκαίρι. Ο Παναθηναϊκός και σε αυτή την περίπτωση και σε αυτή την πρόταση ήταν θετικός, είπαμε ότι βεβαίως και θα συμμετέχουμε σε οποιαδήποτε επιτροπή για να συζητήσουμε για το καλό του ελληνικού μπάσκετ. Αλλά αυτό θα πρέπει να γίνει μετά το καλοκαίρι, γιατί αυτή τη στιγμή όλες οι ομάδες έχουν υπογράψει νόμους και κανονισμούς και την προκήρυξη του πρωταθλήματος και οφείλουμε όλοι να το σεβαστούμε. Σας πηγαίνω πίσω δυο – τρία χρόνια, ή ακόμα και πέρσι με τις τιμωρίες της Euroleague είτε πριν κάποια χρόνια που εγώ δεν συμμορφωνόμουν με τους κανόνες του ελληνικού πρωταθλήματος, έχω υποστεί το να πληρώσω πάνω από ένα εκατομμύριο στην Ευρώπη και πάνω από 200.000 ευρώ στην Ελλάδα. Μου έχει στερηθεί η φίλαθλος ιδιότητα και το να πηγαίνω στο γήπεδο και όλα αυτά σωστά, γιατί έσφαλλα γιατί πήγα εκτός των γραμμών των νόμων και των κανονισμών. Το ίδιο θα πρέπει να υπάρχει για οποιαδήποτε ομάδα. Το κράτος δεν είναι ο Ολυμπιακός. Κράτος υπάρχει, υπάρχει ΕΣΑΚΕ, υπάρχει προκήρυξη πρωταθλήματος, υπάρχει ομοσπονδία και οφείλουμε όλοι να συμμορφωνόμαστε με τους κανόνες. Και όπου δεν συμμορφωνόμαστε, να έρχεται η όποια τιμωρία. Δεν είναι κράτος ο Ολυμπιακός. Αυτό πρέπει να το καταλάβουνε από την κορυφή του Ολυμπιακού, μέχρι τον πάτο. Κράτος δεν είναι ο Ολυμπιακός, θα το πάρουνε χαμπάρι».

Για την καταγγελία του Ολυμπιακού ότι έφτυσε τον Γιώργο Σκινδήλια, σχολίασε:

«Αυτά δεν υπάρχουν ούτε στη σφαίρα της φαντασίας. Αυτά είναι μόνο στην αρρωστημένη φαντασία των ανθρώπων του Ολυμπιακού κάτι τέτοιο. Ουδέποτε έχει γίνει, αυτά είναι ψεύδη.

Αναφορικά με το αν τα πράγματα πλέον έγιναν χειρότερα, ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος απάντησε:

«Δεν μπορώ να καταλάβω… Μια από τις ερωτήσεις μου προς τον κύριο υπουργό ήταν η εξής 'μπορείτε να μας πείτε για ποιο λόγο μας έχετε καλέσει απόψε; Τι θέλετε να πετύχετε;'. Δεν υπήρχε απάντηση. 'Να κάνουμε μια κουβέντα για το καλό του μπάσκετ', μα συγγνώμη, υπάρχουν νόμοι, υπάρχουν κανονισμοί, υπάρχει προκήρυξη του πρωταθλήματος; Εμείς τι μπορούμε να κάνουμε μεσούσης της χρονιάς; Ό,τι και να κάνουμε, ό,τι και να αποφασίσουμε. Ας υποθέσουμε, για χάρη παραδείγματος, ότι και στις 14 ομάδες κάτι δεν μας αρέσει. Μπορούμε να το αλλάξουμε; Όχι. Έχουμε υπογράψει στην αρχή του έτους την προκήρυξη του πρωταθλήματος. Όποια είναι αυτή. Σωστή ή λάθος την υπογράψαμε. Οφείλουμε να πάμε με τους νόμους και τους κανονισμούς. Υπάρχει ένας νοήμονας φίλαθλος που να διαφωνεί με αυτό; Είμαι βέβαιος ότι και οι ίδιοι οι υγιείς φίλαθλοι του Ολυμπιακού θα λένε βεβαίως, υπάρχουν νόμοι και κανόνες. Τελείωσε το πρωτάθλημα και μετά πήγαινε διαμαρτυρήσου, κάνε τις όποιες προτάσεις, ότι είναι αυτό που μπορεί να περνάει από το μυαλό τους. Αλλά δεν μπορεί σε καμία περίπτωση να υπάρχει μεσούσης της χρονιάς να υπάρξει αλλαγή. Του χρόνου κάτι δεν θα μου αρέσει εμένα, θα βγαίνω θα τα λέω εγώ. Μετά δεν θα αρέσει στην ΑΕΚ, θα τα λένε ο Μάκης ο Αγγελόπουλος. Μετά ο Πρέλεβιτς ή όποιος είναι στον ΠΑΟΚ ή κι εγώ δεν ξέρω τι. Μα είναι αυτό λύση; Να βγούμε στη μέση της χρονιάς και να αλλάζουμε κάτι; Δηλαδή εμείς δυο χρόνια πριν, με τον ίδιο διαιτητή, με τον Αναστόπουλο, που πήρε ο Ολυμπιακός με τα βήματα, τι έπρεπε να κάνουμε; Βγήκαμε, δώσαμε συγχαρητήρια, βεβαίως κάναμε τις διαμαρτυρίες μας για τη διαιτησία, τελείωσε. Πήγαμε παρακάτω. Μια θα κερδίσεις, μια θα χάσεις. Το μπάσκετ είναι ένα άθλημα που έχει και σωματικές επαφές. Το κατάλαβα κι εγώ πέρσι. Κι εγώ πράσινα γυαλιά φοράω όταν βλέπω τα παιχνίδια, όπως και οι κύριοι Αγγελόπουλοι φαντάζομαι ότι φοράνε κόκκινα. Δεν μπορεί, όμως, κάπου υπάρχει και μια μέση οδός. Κάπου υπάρχει και μια αντικειμενικότητα».

Όσο για τη στάση των άλλων εκπροσώπων, απάντησε:

«Ειπώθηκαν απόψεις όπως του κυρίου Μάκη Αγγελόπουλου. Ειπώθηκε ότι θα πρέπει να κάτσουμε το καλοκαίρι, να φτιαχτεί μια επιτροπή για το καλό του μπάσκετ. Να συμμετέχουν οι φορείς και οι ομάδες, και να δούμε πως μπορούμε να αλλάξουμε τα όποια πράγματα δεν είναι καλά στο μπάσκετ. Κάτι το οποίο, επαναλαμβάνω, βρίσκει απόλυτα σύμφωνο τον Παναθηναϊκό. Ό,τι είναι για το καλό του μπάσκετ. Τριάντα χρόνια επενδύουμε σαν οικογένεια Γιαννακόπουλου στο χώρο του μπάσκετ, πάντα έχοντας το καλό στο μυαλό μας. Και το ίδιο θα συνεχίσω να κάνω κι εγώ».

Για το αν υπήρχε πρόταση από την πολιτεία, ανέφερε:

«Ο κύριος Βασιλειάδης αυτό το οποίο είπε, επειδή δεν είμαι και νομικός και δεν μπορώ να σας κατατοπίσω απόλυτα, κάτι είπε ότι σε περίπτωση που δεν υπάρξουν κάποιες αλλαγές εντός της ομοσπονδίας, θα τις επιβάλλει ο υπουργός μέσω νόμων. Κι αυτό αποδεκτό. Ό,τι αποφασίζει η πολιτεία, δυστυχώς ή ευτυχώς, εμείς οφείλουμε να εναρμονιζόμαστε».

Τέλος, σχολίασε:

«Όλο αυτό ήταν στημένο. Φαίνεται ξεκάθαρα ότι ήταν στημένο από τον κύριο Βασιλειάδη. Δεν μπορώ να φανταστώ για ποιο άλλο λόγο έκανε τη σύσκεψη και να επέτρεψε να πάρει τέτοια τροπή. Λόγω των δραστηριοτήτων μου έχω πάει σε πάρα πολλά υπουργεία, πρώτη φορά στη ζωή μου βλέπω τέτοια αντιμετώπιση μέσα σε υπουργείο. Να σε απειλούν να σε χτυπάνε, και ο υπουργός να κοιτάει. Δεν το έχω ξαναδεί στη ζωή μου. Το λέω δημοσίως αυτό. Δεν το έχω ξαναδεί στη ζωή μου. Σε υπουργείο μέσα, παρουσία εκπροσώπου του αρχηγείου της ελληνικής αστυνομίας, του γενικού γραμματέα αθλητισμού, 15 ανθρώπων, φορείς δεν ξέρω ποιοι άλλοι ήταν, ήμασταν 30 άτομα μέσα, να γίνονται αυτά τα πράγματα και να μην επεμβαίνει ο υπουργός να πει είτε συλλάβετέ τον είτε πετάξτε τον έξω. Δεν μπορώ να το καταλάβω αυτό».

Πηγή: Onsports.gr

Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ