"Αργυρά" τα χλωροκούκια με αγκινάρες και οι χορτόπιτες της Μονής
Τα πιάτα του Πολιτιστικού Συλλόγου Μονής που τίμησαν την παράδοση πήραν δυο αργυρές διακρίσεις στο 7ο Παγκρήτιο Φεστιβάλ Κρητικής Κουζίνας που διοργάνωσε η οικογένεια Καλαθάκη στον Κήπο των αισθήσεων.
Την πρώτη αργυρή διάκριση πήρε η κυρία Ζωή Νιράκη που μαγείρεψε μαζί με την κυρία Μαρία Σκραφνάκη, φτιάχνοντας χλωροκούκια με αγκινάρες. Αργυρή διάκριση για τις χορτόπιτές της, πήρε και η κυρία Γεωργία Κουτεντάκη που μαγείρεψε μαζί με την εγγονή της Δήμητρα Γαλατά.