Κατασβέστηκε η φωτιά στον ΑΗΣ Λινοπεραμάτων

Petite Perle 300×250

Κατασβέστηκε, αφού κινδύνευσαν εργαζόμενοι,  η μεγάλη πυρκαγιά που εκδηλώθηκε στις 12.08 το μεσημέρι στο μετασχηματιστή 1 της ΔΕΗ στη μονάδα των Λινοπερμάτων προκαλώντας εκτεταμένο μπλάκ άουτ σε περιοχές της Κρήτης  

Στο σημείο βρέθηκαν άμεσα η αστυνομία και η πυροσβεστική με 10 οχήματα και 30 πυροσβέστες αλλά και η 3η ΕΜΑΚ που έδωσαν μάχη με τις φλόγες και τους πυκνούς καπνούς που είχαν καλύψει όλη την περιοχή. Όπως δήλωσε στη Φωνή του Μαλεβιζίου ο διοικητής πυροσβεστικών υπηρεσιών Κρήτης Ν. Λαγουδάκης επρόκειτο για ένα πολύ σοβαρό περιστατικό που ευτυχώς αντιμετωπίστηκε άμεσα

Είναι ευτύχημα που εκείνη την ώρα οι εργαζόμενοι του ΑΗΣ ήταν εκτός μονάδας λόγω κολατσιού διαφορετικά ίσως υπήρχαν και θύματα. Σε κάθε περίπτωση πάντως όλοι λαχτάρησαν από το πολύ σοβαρό περιστατικό.

Μάλιστα προκλήθηκε και θαλάσσια ρύπανση την οποία προσπαθεί να περιορίσει το Λιμενικό.

Όπως είπε ο διευθυντής της ΔΕΗ Πολυάνθης Συγγελάκης, ο μετασχηματιστής όπου εκδηλώθηκε η έκρηξη και η φωτιά είναι εκτός παραγωγής από το 2005 και δουλεύει μόνο για να καλύψει τις ανάγκες σε ρεύμα της εγκατάστασης των Λινοπεραμάτων , ωστόσο η πυρκαγιά σε αυτόν συμπαρέσυρε όλη τη μονάδα της ΔΕΗ αφήνοντας τη μισή Κρήτη χωρίς ρεύμα.

Σταδιακά και με τη βοήθεια των Μονάδων της ΔΕΗ σε Ξυλοκαμάρα και Αθερινόλακκο θα έχουμε πλήρη αποκατάσταση της ρευματοδότησης, η οποία ήδη σε περιοχές του Ηρακλείου επανέρχεται.

Το περιστατικό πάντως έκανε τον Περιφερειάρχη Κρήτης Σταύρο Αρναουτάκη, το Δήμαρχο Μαλεβιζίου Κώστα Μαμουλάκη και τον αντιπεριφερειάρχη Ενέργειας Νίκο Καλογερή να δηλώσουν πως τώρα περισσότερο παρά ποτέ καθίσταται επιτακτική ανάγκη η μετεγκατάσταση του ΑΗΣ Λινοπεραμάτων.

Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ