Παρέμβαση εισαγγελέα ζητούν οι Αρχές για το μπάζωμα του ποταμού Κερίτη

Petite Perle 300×250

Την παρέμβαση του Εισαγγελέα, το αργότερο μέχρι το απόγευμα της Κυριακής θα ζητήσει ο Αντιπεριφερειάρχης Χανίων Απόστολος Βουλγαράκης, για τον "αυτοσχέδιο" δρόμο που δημιούργησαν αυθαίρετα κάτοικοι στον Αλικιανό, παράλληλα στην γέφυρα του Κερίτη που κατέρρευσε από την κακοκαιρία.

Οι ντόπιοι προχώρησαν σε αυτή την πρωτοβουλία αφού εδώ και ένα μήνα η πολιτεία και το κράτος δεν μπόρεσε να δώσει λύση στο πρόβλημα τους και οι ίδιοι έβλεπαν τις επιχειρήσεις τους να ζημιώνονται ανεπανόρθωτα, καθώς η δυσκολία στην πρόσβαση δημιουργούσε αρκετά προβλήματα στη δουλειά τους αλλά και στην καθημερινότητα τους.

Ο κ. Βουλγαράκης, χθες επικοινώνησε με τον Αστυνομικό Διευθυντή Χανίων, καλώντας τον να κάνει τις απαραίτητες ενέργειες ωστε να εντοπιστούν οι υπαίτιοι αυτής της "επικίνδυνης" και "παράνομης" παρέμβασης στον ποταμό Κερίτη, ενώ ο ίδιος μετέβη στον Αλικιανό και είδε ιδίοις όμμασι τον δρόμο που… δόθηκε στην κυκλοφορία το πρωί του Σαββάτου.

Αξίζει να σημειωθεί οτι το Σάββατο το πρωί, αστυνομικοί, μετά τις πληροφορίες για το άνοιγμα του δρόμου, μετέβησαν στον Αλικιανό και καθώς δεν εντόπισαν ποιοι έκαναν εργασίες, απεχώρησαν ενώ η ΕΛΑΣ πλέον αναμένει εισαγγελική παραγγελία, το περιεχόμενο της οποίας θα καθορίσει τον τρόπο που θα χειριστεί την υπόθεση.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Χανίων σε δήλωσή του, εμφανίστηκε εξοργισμένος αφενός για τον παράνομο τρόπο που έγινε η παρέμβαση, μπαζώνοντας το ποτάμι και δημιουργώντας ένα επισφαλές σημείο διέλευσης των αυτοκινήτων, και αφετέρου διότι τις προηγούμενες ημέρες, έπειτα από συνεννόηση με τους κατοίκους, είχε συμφωνηθεί η τοποθέτηση γέφυρας Μπέλεϋ, που θα αποκαθιστούσε προσωρινά την σύνδεση της περιοχής από και προς τα Χανιά, πριν το Πάσχα.

Υπενθυμίζεται ότι η ιστορική γέφυρα του Κερίτη κατέρρευσε τον Φεβρουάριο, όταν λόγω της μεγάλης κακοκαιρίας δεν μπόρεσε να αντισταθεί στα ορμητικά νερά του ποταμού.

Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ