Στα Καλέσα ο Μενέλαος Μποκέας

Petite Perle 300×250

Στα Καλέσα, όπου άκουσε τα αιτήματα των κατοίκων και παρουσίασε τις βασικές στρατηγικές του προγράμματος του που ανταποκρίνονται στην ικανοποίηση αυτών των αιτημάτων, βρέθηκε απόψε ο υποψήφιος Δήμαρχος Μενέλαος Μποκέας.

Οι φορείς των Καλεσών έχουν προσκαλέσει όλους τους υποψήφιους δημάρχους του Μαλεβιζίου στους οποίους και θέτουν 18 ζητήματα, τα οποία αξιολογούν ως σημαντικά, ζητώντας τους να τοποθετηθούν επ' αυτών.

Ο κ. Μποκέας ανταποκρίθηκε απόψε στο κάλεσμα τους κι έτσι είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει μαζί τους, να ενημερωθεί αλλά και να ενημερώσει για τις δικές του προτεραιότητες.

Ως επείγοντα και χρήζοντα άμεσης αντιμετώπισης οι κάτοικοι και φορείς των Καλεσών παρουσίασαν την αναβάθμιση των σχολικών μονάδων της περιοχής τους, τη κατασκευή νέου κατάλληλου δρόμου έκτακτης ανάγκης, το ζήτημα της αγοράς οικοπέδου για την επέκταση του κορεσμένου νεκροταφείου των Άνω Καλεσών αλλά και την ολοκλήρωση των έργων στο νεκροταφείο των Κάτω Καλεσών.

Επίσης ως αναγκαία χαρακτηρίζουν τη μελέτη για την πολεοδόμηση των Καλεσών, στα όρια της πρώην κοινότητας, και την υλοποίηση μελέτης ανάδειξης του οικισμού των Κάτω Καλεσών. Από τα ζητήματα που θέτουν δε λείπουν επίσης άλλα μικρότερα και μεγάλα έργα που έχει ανάγκη ο τόπος τους.

Ο υποψήφιος δήμαρχος λαμβάνοντας το λόγο τόνισε πως αυτή η άμεση επαφή με τους κατοίκους είναι το ζητούμενο, όχι για ψηφοθηρικούς λόγους αλλά γιατί πρέπει να γνωρίζονται, να ανταλλάσουν απόψεις, πράγμα που θεωρεί ως πολύ σημαντικό.

Εμείς ως παράταξη, είπε, έχουμε αποφασίσει να σχεδιάσουμε το μέλλον του τόπου με ανοικτό διάλογο, πάνω σε συγκεκριμένους άξονες και βασικές προτάσεις.

Ο ίδιος ανέλυσε τη στρατηγική της παράταξης του σε σχέση με τα ζητήματα που του τέθηκαν ενώ στάθηκε ιδιαίτερα στο θέμα της εκπαίδευσης λέγοντας πως είναι βασική τους προτεραιότητα καθώς όπως είπε χαρακτηριστικά «νηπιαγωγεία και κοντέινερ δεν πάνε μαζί». Στόχος μας, πρόσθεσε, είναι η δημιουργία ενός πρότυπου νηπιαγωγείου στα Καλέσα.

Σύμφωνα με τον κ. Μποκέα, όλοι οι οικισμοί του Δήμου και τα Καλέσα, φυσικά, πρέπει να γίνουν βιώσιμοι και ελκυστικοί για να κρατήσουν τους κατοίκους τους και να φέρουν κι άλλους και πάνω σε αυτό δεσμεύθηκε πως θα εργαστούν ακατάπαυστα.

Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ